Аюрведичното гуру д-р Радж Матам идва в България

Вече не е нужно да ходите до Индия, за да пречистите духа и тялото си. В Green Life Ski & SPA Resort в Банско, заедно с екипа си и със съдействието на Рудраакша, пристига аюрведичният лекар с международно признание д-р Радж Матам.

Неслучайно аюрведичната медицина е последен писък на модата в Европа и зад океана. Тя е считана за изначална прародителка на медицината, като според нея естественото ни състояние е това на здраве и щастие, коментират организаторите.

В основата на аюрведичната медицина стои Панчакармата – естествена, даваща здраве серия от процедури, които пречистват в дълбочина тялото и ума. Основните средства, с които си служи са билки и подправки, храни, масла, скъпоценни камъни и цветове. Методите, които използват в Аюдведичните практики, са диета, детоксикация на организма чрез втриване в тялото на билкови масла, парни сауни с билкови отвари, лечебни вани, йога, дихателни упражнения, мантри и медитация. Тези и други практики можете да научите лично от специалния гост д-р Матам – лекар с международно признание и ръководител на екипа на Рудраакша в Индия.

Програмата в Green Life Ski & SPA Resort в Банско включва от масажи и терапии – Абянга, Удвартана, Марма, балансиращ масаж, Пиндасведа, до различни медитации – Кундалини, Йога Нидра. Ще се запознаете и с медитации за програмиране на желания в подсъзнанието, медитации за заземяване, йога практики с магични тояжки, древна тибетска практика, дихателни практики, йога по двойки.

Невероятните готвачи ще ви отведат на вкусово приключение из вегетарианската кулинария със специално подготвено меню според енергийния ви баланс. В заобикалящата среда на магичната Пирин планина преживяването ще остане незабравимо.