Аvon разкрива силата на семената за красивия и здрав вид на кожата

Серията AVON Nutra Effects използва силата на семената, за да осигури хидратация, подхранване в дълбочина и сияен тен на кожата

В първите дни на пролетта козметичният гигант AVON разкри своето най-голямо козметично откритие за годината. Аvon NutraEffects е иновативна серия за грижа за кожата на лицето с активен комплекс със семена.

Малкото семенце е изворът на живот и съдържа най-мощните хранителни вещества на природата. Специалистите на AVON уловиха силата на семената в качествена и достъпна грижа за лицето: новата серия Nutra Effects с Активен комплекс със семена.

„Като експерти в грижата за красотата, създадохме серия, която събира силата на природата в един продукт. AVON Nutra Effects е резултат от 18-месечни проучвания и разработки. Горди сме, че с настъпването на пролетта можем да предложим на потребителите грижа за кожата, базирана на живителната сила на природата, и да вдъхнем нов смисъл на понятието за разцъфваща красота.” – сподели Деница Желязкова.

Avon Nutra Effects съдържа 6 отделни линии продукти, които покриват нуждите на различните типове кожа. Основните семена, използвани във формулата на новата серия, са: семена от чиа в хидратиращата и матираща серия; семена от стрелиция в уникалната за пазара озаряваща серия и семена от нар в двете серии против бръчки – 35+ и 45+. Безспорният хит са хидратиращите продукти със семена чиа, които имат свойството да абсорбират и задържат до 12 пъти повече вода от собственото си тегло и са изключително богат източник на Омега-3 мастни киселини и анти-оксиданти.

„Семената са познати в козметиката от много години като част от домашните маски за лице. Те са източник на здравословни мастни киселини, витамини, микро- и макроелементи, въглехидрати и баластни вещества. Освен това съдържат и много минерали: калий, желязо, магнезий, фосфор, цинк, манган, мед, силиций и калций. Серията Nutra Effects е перфектна за жените, които искат да съхранят естествената си красота и са чувствителни към продуктите, които нанасят на кожата си.” – обясни предимствата на семената и серията Вероника Калчева – медицински козметик на Хил Клиник.

Семената от чиа, стрелиция и нар съдържат ценни подхранващи съставки, витамини и антиоксиданти, за да отговорят на нуждите на кожата и да я захранят с живителна сила от природата.  Благодарение на това продуктите хидратират и подхранват кожата в дълбочина, подобряват регенерацията на клетките и предпазват кожата от вредите, които й нанасят свободни радикали.

„Именно анти-оксидантите са веществата, които спомагат възстановянето на клетките и се борят с вредното влияние на свободните радикали. Безспорните качества на семената ги правят мой предпочитан избор както за здравословния ми режим на хранене, така и като част от грижата за кожата на лицето ми. Няма съмнение, че са от голяма полза за организма ни. А сега естествената сила на семената, уловена в Nutra Effects, ще помогне красотата ни да разцъфти и отвътре, и отвън.” – сподели впечатлението си от продуктите Йоли на 24kitchen.

Всички продукти от серията са без съдържание на парабени, клинично и дерматологично тествани и тествани за алергии, което ги прави подходящи за чувствителна кожа и напълно естествен избор за ежедневна грижа на лицето.