БАЛ С МАСКИ

Бал с маски
 
Разкритията след 0.00 ч., когато…
 
от Ирена Райчева
 

декември, 2009 г.

 
Снимка © Branislav Ostojic – 123rf.com
 
Сферата на интимните връзки прилича на огромна кутия шоколадови бонбони – отварят я, поднасят ви я и вие си избирате един. А какъв ще е пълнежът, можете само да гадаете. На външен вид обаче
 
бонбонът е перфектен и примамлив
В началото на една връзка всички (и мъже, и жени) се стремят да изглеждат идеални. Нали за нищо на света не бихте се явили на първа среща с мъж, ако дантелата на сутиена ви не си отива с дантелата на прашките ви. Но след двегодишна връзка дори и неизбръснатите ви крака не биха ви притеснили особено?
Да, мъжете наистина можете да ги свалите по-скоро с външен вид
 
но и с лустрото не бива да прекалявате
защото то е предимство само на първите срещи. Правете, струвайте, но се опитвайте да бъдете по-близо до самите себе си дори и когато се стараете да изглеждате съвършени. 
Ще изброя по пет най-хитри маневри на мъжете и жените, готови да преиначават до последно истината за действителната си същност. Понякога да прикриват, тушират и намаляват силата на нещо (вж. отметките със знак минус по-долу), а понякога да преувеличават, раздуват и изтъкват нещо (вж. отметките със знак плюс по-долу). Напразни усилия на любовта, бих добавила…
 
ТОП 5 НА ЖЕНСКИТЕ ХИТРОСТИ В НАЧАЛОТО НА ВРЪЗКАТА
 
1. Маскиране на недостатъците на външния вид    (–)
За да спечелят мъжа, жените купувате скъпи гримове, правят си още по-скъпи козметични процедури и дори пластични операции и обожават сутиените Wоnderbra. И точно защото за разлика от мъжете ние гледаме на външния вид като на жизненоважно нещо, често пъти след секс се изнизваме към банята заднишком, за да не види той целулита по дупето ни. Тайната „целулитно дупе“ за съжаление няма как да остане задълго скрита, но за щастие не се и налага. Ако сте открили вашия мъж, той ще бъде очарован и от леко подпухналия ви, но детински и естествен вид сутрин, и от „портокаловото“ ви задниче, най-страхотното на света… А когато махнете сутиена, той няма да се опита да изпари чудото Wоnderbra с въпроса „А, къде изчезнаха гърдите ти?!“. Мъжът, който ви харесва истински, просто ще си представи как точно тези гърди ще кърмят децата, които ще създадете и отгледате заедно. 
 
2. Не съм сплетница, клюкарка и мръсница     (–)
Не знам дали наистина всяка жена е обсебена от т. нар. женска злоба и от нейната „сестра“ интригата, но знам, че мъжете никак не ги харесват тези двете. Затова, дори и понякога да ни сърби езикът да оклюкаме хубавото Миме от службата пред мъжа, когото харесваме, се въздържаме да го правим от страх да не бъдем заклеймени като злобарки и интригантки. Нали? На първи срещи пък сме особено внимателни – изказваме се ласкаво за всички, но все пак внимаваме да не хвалим много, за да не се усъмни мъжът срещу нас в добронамереността ни. Това е абсолютно правилна тактика, защото никой мъж няма да се захване с жена, която бълва огън и жупел (или по-модерно казано, бензин и дизел) по адрес на себеподобните си.
 
3. Обичам парите, но той не бива да знае това   (-)
Болна тема. „Смяташ ли, че парите са важни?“ е въпрос почти толкова деликатен, колкото и „Смяташ ли, че размерът има значение?“. Когато жената иска да спечели любовта на мъжа, не е благоразумно да му признава, че предпочита и добри доходи в допълнение към чувствата. Любовта към парите е донякъде оправдана, защото е пряко свързана с други основни желания на жената (като това да изглежда добре например, което не излиза никак евтино). Все пак в началото на връзката не е прието да разпитвате мъжа колко кредитни карти притежава и дали живее в собствен голям апартамент (нали си мечтаете децата ви да тичат на воля из просторните му стаи). Ще уплашите със сигурност избраника си. Така че тази маневра е оправдана.
 
4. Премълчаване на броя на предишните мъже   (–)
Извинете ме, допуснах грешка: ако има тема, по-неудобна от тази за парите, то това е темата за предишните сексуални партньори. Премълчаването на тази цифра е продиктувано от съвсем естествени неизброими причини. Отбелязвам само някои от тях: предразсъдъци, насаждани от поколения наред, страх от евентуално накърняване на мъжко чувство за собственост, от възможна обида, разочарование. Освен това, ако реши да съобщи истинската бройка на бившите си любовници, жената рискува да признае и провалите на предишни връзки. Рискува също мъжът срещу нея да я възприеме като употребена или като развратница. Точната бройка обаче е така трудна за улучване, както и числата от тотото.
Истината е, че не е хубаво да сте били с прекалено много мъже, но и прекалено малкото са недостатък. Никой не обича плашливи девственици. Изобщо тайната е не да караш мъжа да се чувства пръв в живота ти, а да иска да остане последен.
 
5. Не, не, не мога да готвя   (–/+)
Подобно на Пепеляшка, която се превръща в блестяща дама, за да отиде на бала, на първа среща всяка жена се чувства като поканена на бал, но на бал с маски. Напълно е възможно да намерите принца, но помнете, че в реалния живот ролите са различни от тези в приказките. От разглезена принцеса вие трябва да се преобразите в жена, за която лъскането на печката е удоволствие и може да се съчетае безпроблемно с приготвянето на пиле „Жулиен“ с два вида сос. Въпрос на ваш собствен избор е дали да прикриете всичко, което умеете в кухнята, или пък не.
 
ТОП 5 НА МЪЖКИТЕ ХИТРОСТИ В НАЧАЛОТО НА ВРЪЗКАТА
 
1. Премълчаване на броя на предишните жени    (+)
Тази точка се повтаря, но знакът тук е плюс. Както казва един мой приятел, когато мъж и жена ти говорят за брой сексуални партньори, при нея ги умножи по 3, а при него ги раздели на 3 и ще получиш истината. Та за мъжете е наистина по-добре да премълчат в случая. Е, има и изключения, разбира се.
 
2. Демонстрация на любов към парите и на талант за тяхното печелене    (+)
Жените искат. Жените получават. За мъжете остава да дават. Именно затова в началото на една връзка (и дори много преди нея) те са склонни така да раздуват финансите си, че още малко ще помислиш, че банка могат да отворят. Подобно на мъжките птици с ярка окраска, мъжете имат нужда да впечатляват, а парите за съжаление са едно от най-впечатляващите неща у мъжа в днешно време. Ето защо господата са склонни да харчат извън бюджета си само и само да запазят имиджа си на щедри богаташи пред жената, която харесват. Сигурно с това се обяснява и фактът, че крайно непрактичните спортни коли са толкова популярни.
 
3. Пъчене с мъжественост…   (+)
Тук отново деликатно ще заобиколим деликатната тема за размера. Мъжете обичат да преувеличават мъжествеността си във всякакви аспекти – поправят коли и всякакви други домакински уреди, редят плочки в банята (дори и да не могат добре). За да защитят имиджа си на мъжкари, те не си поръчват никога „момичешки“ питиета като вино и упорито отказват да изразяват силни емоции, освен ако те не са гневни, „мъжки“ емоции. Склонността на нашите кавалери да се държат по този начин е едно от лесно възприеманите от страна на жените неща. Ние предпочитаме мъжкарите, които имат мнение, могат да ударят по масата.
 
4. …И фукане със социален статус   (+)
Не мислете, че иде реч за кой знае какво. Това е пак напиращата мъжественост, която представителите на силния пол разбират като посещаване на най-хубавите заведения в града и постоянни победи в споровете с други мъже и др. Съветът ми тук е да оставите мъжа да се прави на велик, в никакъв случай не го скастряйте постоянно. Самочувствието е жизненоважно за пълноценното му функциониране.
 
5. Демонстриране на чувства и майсторско ухажване    (+/–)
В началото на връзката мъжът е загрижен, досетлив и любвеобилен. Вие само можете да се надявате, че това е истинската му природа, но не, с тези усилия той само се опитва да прикрие другото, което следва и което повечето жени знаят какво е. Но дори и да знаем, ние пак се оставяме на сладката и глупава вяра, че винаги ще бъдем ухажвани по същия начин като в началото. Ухажването винаги трябва да се насърчава. В днешния свят човек може да се чуди дали мъжът вече не е романтик, защото това не е в природата му, или защото жените вече са станали така груби, че не забелязват нежността му. Колко хубаво би било, ако успеем да преборим угасването на романтиката не само в развитието на връзката, но и да преодолеем новия проблем – липсата на романтика – още в зараждането на любовта между двама души.
Е, какво показаха разкритията след 0.00 ч.? Изглежда, че жените в началото на една връзка са по-склонни да прикриват разни неща – (-), а мъжете са склонни да показват, демонстрират и преувеличават същите или други (+). Нежната половина крие под масата „срамните“ неща, а мъжете се държат като рибари – раздуват и преувеличават с помощта на двете си протегнати ръце. Разбира се, ако нямаше тайни и изненади, изграждането на връзка нямаше да е това, което е. Щяхме, естествено, да се лишим от голямото чудо, наречено промяна, в името на любовта. С вкуса към бонбоните е същото. Понякога точно този, който не сме харесали при първото опитване, после ни става любим.