Банско – призьор на Световните ски награди

Тази година сгушеният в прегръдката на Пирин автентичен български град Банско бе забелязан от най-високо място! Академията на Световните ски награди (World Ski Awards) връчи приза за най-добър зимен курорт в България за 2013-а година на Банско и го нареди в Топ 20 на планетата.

Зимната столица на Балканите получи статуетката си на бляскава церемония в австрийския курорт Кицбюел, където се събра елитът на бранша от 5 континента. Съъбитието бе отразено от всички световни медии и така за Банско научиха над 100 млн. души от цял свят.

В този дух Юлен АД и Община Банско готвят традиционното откриване на ски сезона на 14 декември, което ще протече с богата програма, много музика и забавления. И, разбира се, в компанията на големи звезди на ски спорта! Освен знаменитият Алберто Томба и „обичайните заподозрени” Марк Жирардели и Пепи Попангелов, тази година Банско ще посрещне още двама известни скиори – французинът Люк Алфан и словенецът Юре Козир, които ще се включат в атрактивното състезание „Победи Шампионите”. Всеки, записал се на сайта на курорта, ще може да се спусне по трасето, по което са карали големите скиори и да опита да подобри тяхното време.

Уникален часовник с диаманти Chopard Sport на стойност 16 000 лв. пък може да спечели всеки, записал се за третото издание на играта „Ловци на съкровища”, ако разбира се, извади късмета да изрови от снега скъпия подарък.

Освен спорт, в Банско ще има и много музика: още в 12:00 ч. традиционно на „Бъндеришка поляна” започва големият концерт на Лора Караджова, Криско и 100 Кила. От 16:00 ч. на централния площад Ути Бъчваров ще прави бански суджуци. Официалното откриване на сезона ще е в 18:00 ч. на площада, като участие в него ще вземат всички ски звезди. Следват заря и забавления,  а по традиция горещото парти в „Хепи Енд” ще стартира в 22:00 ч. Настроението там ще бъде гарантирано от DJ Rae и саксофонистката Lovely Laura.

Можете да научите още на http://www.banskoski.com!

Така че – Банско очаква всички любители на зимните спортове, здравословния живот, планинската красота и… хубавия купон на 14 декември, събота.