Бен Тенисън

Световноизвестният супергерой от Cartoon Network – Бен Тенисън се завръща в новата поредица – „Бен 10”.

 Бен Тенисън отново е тук, за да неутрализира всяка заплаха в новата поредица на Cartoon Network – „Бен 10”! Звездата на новото предаване е 10-годишният приключенец с големи искрящи очи – смелият Бен, който по време на лятната ваканция с дядо Макс и братовчедка си Гуен, случайно намира извънземен часовник, наречен Омнитрикс. Инопланетното устройство може да превръща любимия на всички герой в различни извънземни същества. Премиерата на „Бен 10” е този понеделник, 10 октомври в 16.20 часа по Cartoon Network.

Новата поредица идва с нови извънземни и злодеи и проследява приключенията на Бен, Гуен и дядо Макс, които са на ваканционна екскурзия из страната с любимата си ръждива таратайка. По време на пътуването, Бен открива мистериозен часовник, наречен Омнитрикс. Благодарение на него, десетгодишният герой може да се трансформира в някой от десетте впечатляващи извънземни, намиращи се в устройството. Сега младият Тенисън държи в ръцете си богат арсенал от супер мощни извънземни сили, с които смело се впуска в приключения, или използва просто за забавление – от Акселерат, във формата на който, Бен може да се движи с висока скорост не само в битка, но и за да приключи по-бързо с домашните си задължения, до Диамантения, който му позволява да изстрелва кристални късове от ръцете си.

„Бен 10” е продукция на Cartoon Network Studios, създадена и продуцирана от Man of Action Entertainment (Big Hero 6, „Генератор Рекс”), с надзорен продуцент Джон Фанг („Микселите”, „Генератор Рекс”).

Новата поредица „Бен 10” стартира с нови епизоди екслузивно в ефира на Cartoon Network този понеделник, 10 октомври в 16.20 часа по Cartoon Network.

Поради голямата популярност на предаването, на екран досега са излезли: три допълнителни анимационни поредици (”Бен 10: Извънземна сила”, „Бен 10: Ултра извънземен” и „Бен 10: Омнивърс”); два анимационни филма (”Бен 10: Тайната на Омнитрикса” и „Бен 10: Унищожителят на извънземни”) и два игрални филма (”Бен 10: Надпревара с времето” и „Бен 10: Извънземно нашествие”).

„Бен 10” има доказан успех за Cartoon Network и вдъхновява цели серии играчки и франчайзи за интерактивно и домашно забавление, които генерират над 4,5, милиарда долара от продажби на дребно по цял свят. Основен международен партньор по отношение на новите „Бен 10”-играчки е Playmates Toys. Те подготвят пълна линия играчки, базирани на поредицата в т.ч. фигури, комплекти за игра и играчки за ролеви игри, които се очаква да се появят на световния пазар през идната есен.