БAT България представи glo™ hyper X2 – последната иновация за нагряване на тютюн на компанията

БАТ България представи на българския пазар най-новия модел на иновативното устойство glo™ – glo™ hyper X2. Това е последната иновация в портфолиото на бързо развиващата се глобална марка за нагряване на тютюн на БАТ – glo™.

glo™ hyper X2 предлага на потребителите усъвършенствана технология за индукционно нагряване в компактен корпус, който осигурява лесен захват и преносимост. Устройството е оборудвано с функция за по-бързо нагряване (“Boost“), светодиоден индикатор за състоянието на батерията, иновативен механизъм за хигиена и ще бъде налично в разнообразни цветови комбинации.

glo™ hyper X2 се предлага в търговската мрежа в България от 17 октомври 2022 г. с тютюневи стикове за glo™ hyper X2 под утвърдената марка на премиум бранд в България. Продуктите ще са налични на национално ниво в широката търговска мрежа, както и в почти всички големи търговски центрове, например The Mall и Paradise Center в гр. София, Grand Mall във Варна и Mall Plovdiv в Пловдив. Информация за продукта и предлагането му на българския пазар може да се намери на www.myglo.bg

Мила Маречкова, изпълнителен директор на БАТ България, заяви по време на събитието: „Представянето на пазара на glo™ hyper X2 бележи още един ключов етап в трансформацията на нашата компания. glo hyper X2 е най-новото и усъвършенствано устройство за нагряване на тютюн на БАТ и предлага много иновативни функции, отговарящи на потребителските очаквания. Радвам се, че скоро след световната премиера на glo™ hyper X2, имаме възможността да го представим и на българските потребители“.

Миналият месец БАТ публикува резултатите от едногодишно проучване в реална среда на glo™*, което показа, че пълнолетните пушачи, които са преминали изцяло към glo™, са постигнали значителни и устойчиви подобрения в няколко показателя за потенциална вреда в сравнение с тези, които са продължили да пушат.

Марк Форстър, ръководител регулаторни и научни въпроси на Групата БАТ посочи: „Резултатите от това проучване са най-важните данни, които някога сме генерирали за glo и за категорията на продуктите за нагряване на тютюн като цяло. Окончателните резултати от нашето едногодишно клинично проучване* на glo™ предоставиха нови важни данни, които допълват доказателствата в подкрепа на glo™ като продукт с намален риск**“.

* Едногодишното проучване се основава на тестването на предишни модели устройства glo, предхождащи hyper X2.

** Въз основа на тежестта на наличните доказателства и при пълно преминаване от пушене на цигари към негорими продукти. Тези продукти не са без риск. При употребата им се доставя никотин, който води до пристрастяване.