Витоша се присъединява към Нестле за Живей Активно! на 6 март

Най-активният зимен ден в годината – 6 март, ще покани всички столичани на Витоша, х. Алеко, където Нестле за Живей Активно! отново ще ни вдъхнови да бъдем добрият пример за нас и нашите близки. Най-голямата инициатива у нас за балансирано хранене и активен начин на живот ще се проведе за втора поредна година и през зимата, при спазване на всички мерки за безопасност и с много награди и игри за малки и големи.

Първият природен парк у нас и на Балканите – Витоша, се присъединява към инициативата с подкрепата на Столична община и Витоша ски АД. На 6 март, около хижа Алеко, ще се организират игри и забавления като спускане с шейни, надпревара със снежни топки, състезание за правене на снежни човеци. Освен популярните зимни спортове ски и сноуборд, планината предлага и много други начини, по които всеки може да бъде активен, дори и през зимата. Пример за това е популярният журналист Николай Александров, за когото спускането с шейна е редовна зимна „тренировка“.

Освен шейни, около първата хижа на Витоша – Алеко, по живописни екопътеки можем да изберем пешеходен маршрут – дали за 2 часа да стигнем до най-високия връх – Черни връх или по-дълга разходка до Златните мостове. Планината е най-добрата дестинация за почивка от динамиката на големия град и София е сред малкото столици в Европа, които се намират на минути от нея.

Олимпийският шампион – Йордан Йовчев ще даде своя личен пример какво за него са зимните спортове, като се включи на 6 март в Нестле за Живей Активно! Едновременно с празника на Витоша, в к.к. Пампорово пък ще се включи друг Олимпийски шампион – легендарната биатлонистка Екатерина Дафовска.

Повече за Нестле за Живей активно!

Нестле за Живей Активно! е най-голямата инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене в България, към която през годините се включват над 450 000 българи и над 170 спортни клуба, а също и популярни български спортисти и експерти в областта на храненето. С подкрепата на Министерство на младежта и спорта и редица български общини инициативата разшири географския и сезонен обхват, като акцентира върху необходимостта от активния начин на живот и балансираното хранене.

През 2020 г. инициативата проведе първия по рода си зимен формат в Боровец, в който се стотици българи излязоха на пистите и спортуваха активно. В зимното събитие се включиха олимпийската шампионка Екатерина Дафовска и Българска федерация по биатлон, шампионът по спортна гимнастика Йордан Йовчев, волейболистите Владимир Николов и шампионките от ВК „Марица – Пловдив“, сноубордистката Александра Жекова и най-добрият скиор в алпийски дисциплини Петър Попангелов.