Всичко за котките

ВЕТЕРИНАРНИ СПЕЦИАЛИСТИ КОНСУЛТИРАТ КОТКИ ОНЛАЙН

За първи път в България стопаните на пухкави домашни любимци ще могат да получат ценни съвети от водещи ветеринарни специалисти онлайн. Това ще се случи на 9 септември, когато ще се проведе третата онлайн обучителна лекция от поредицата PURINA® Ветеринарни лекари на живо, посветена на специалните нужди и правилната грижа за котките. В реално време ветеринарните лекари д-р Мила Бобадова (Kozata Ani) и д-р Димитър Иванов от Ветеринарна клиника „Добро хрумване“ ще отговарят на въпроси, свързани с отглеждането, храненето, имунната система и предотвратяването на болести при котките. Онлайн сесията ще се излъчва на живо от 11:00 ч. на фейсбук страницата на PURINA® България (goo.gl/as1HuC).

Към инициативата на PURINA® България, насочена към подобряване на качеството на живот на домашните любимци и улесняване на достъпа до медицинска помощ, се присъединяват все повече ветеринарни клиники от цялата страна.  Към момента близо 70 партньори предоставят безплатни профилактични прегледи на домашни любимци. Едно от ключовите предимства на уебинара е възможността за интерактивност между потребителите и лектора. Всеки посетител на страницата на PURINA® може да зададе предварително или по време на сесията въпроси за спецификите по отглеждането на своя любимец. Водещ на уебинара ще бъде популярния хип-хоп изпълнител – Играта. Той заедно с Д-р Бобадова и д-р Иванов ще дискутират по темата и ще споделят препоръки и съвети, свързани с отглеждането на своенравните и сладки домашни любимци – котките. Всички коментирали с въпрос темата, ще получат ваучер за безплатен профилактичен преглед във ветеринарна клиника по избор от партньорската мрежа на PURINA®: goo.gl/9T5WaU.

През 2017 година PURINA® организира серия от онлайн образователни лекции, посветени на здравословните проблеми на домашните любимци и предизвикателствата, пред които се изправят собствениците им. По време на обучителните сесии ветеринарни лекари разясняват на потребителите кои са основните симптоми на различни заболявания при животните, как собствениците им да предотвратят появата им, както и спецификите при хранене на домашния им любимец. Първата лекция се проведе на 25 март, като в нея гост-лектори от Централна Ветеринарна Клиника в София съветваха потребителите за специфични нужди и най-често срещани проблеми при кучета от дребни породи. Видеото бе гледано на живо от над 5000 стопани и събра над 35 000 гледания в рамките на седмица. Вторият лекция на тема кучетата-бебета се проведе с участието на ветеринарни специалисти от клиника „Син кръст“ и постави своеобразен рекорд, като събра над 40 000 гледания.