Втори Лунен ден

Втори Лунен ден

Символи: рог на изобилието

Вторият лунен ден е отличен за начало на физическата (материална) реализация на замисленото.

Време е да започнете да претворявате в живота плановете, които обмисляхте през първия лунен ден. Добре е да пристъпите към дела през втората половина на лунния ден. Посветете втория лунен ден на активна дейност, после ще почивате. Улавяйте и се потапяйте във всяка информация – впоследствие може да ви е от голяма полза.

Денят е добър за всякакви пътувания, преместване в нов дом, командировки. Всички ваши думи и действия в този ден ще се превърнат в основа за последващи събития и затова е добре да внимавате какво говорите. Към хората, дори и към най-арогантните, се отнасяйте снизходително. У вас може да се пробуди агресия. Ако по рождение сте неуравновесен човек, то ще ви бъде трудно да контролирате изблиците на гняв. Имайте го предвид. Постарайте се да се вземете в ръце. Дразгите могат да прераснат в още по-големи пререкания, дори да стигнат до съд.

Смивол на втората половино от деня е рогът на изобилието. У вас ще се пробудят неудържим апетит и жажда. Не следва да се подчинявате на емоциите си и да залягате над храната. Вместо да преяждате – медитирайте и анализирайте постъпките си.

Здраве и хранене. Хранете се умерено. Опитайте се да не се поддавате на характерното за втория лунен ден чревоугодничество. Всяка вредна и излишна храна ще окаже силно негативно влияние върху здравето ви. Следва да обърнете внимание на зъбите и небцето. В този ден устната кухина е особено уязвима. Добро решение би било да бъдете на диета днес, стига да я подберете внимателно. За целта може просто да си представите всички подходящи според вас храни, но същевременно се опитвайте да се вслушвате в орнаизма си. Всичко, което предизвиква негативни асоциации – премахнете от менюго си. Използвайте тази практика винаги, когато сядате на масата през целия месец. Отказвайте се от всяка храна, към която не ви „тегли“.

Възможно е заболяванията, възникнали в този ден да се нуждаят от специално лечение. Добрата новина е, че няма да бъдат продължителни. Заемете се с укрепването на организма си с помощта на физически упражнения. По този начин ще подготвите организма за приемане и съхраняване на нарастващата лунна енергия. Отидете на фитнес или плуване. Всъщност – всякакви активни действия се поощряват.

Любов и общуване. Най-добре е да ограничите кръга на общуване за известно време. Така ще успеете да не се скарате с никого. Не следва да изяснявате отношенията си точно сега. Още по-малко пък да спорите с началството. В този ден може да почувствате кой от вашето обкръжение е излишен. Ако може да се разделите безконфликтно с този човек – направете го. Бъдете щедри към хората. Отговаряйте на „жаждата“ с доброта. Правете подаръци. Всяка сума, която пожертвате безкористно днес – ще ви се върне в хода на месеца. Добрите дела също ще имат положителен отклик в бъдеще.

Работа и творчество. Денят поощрява да потърсите спонсорство за проектите, които обмисляхте вчера. Всички финансови операции и вложения ще бъдат успешни. Посетете благотворително мероприятие и пожертвайте макар и малко количество средства. После щедростта ви ще бъде възнаградена.

Търговията и сделките с недвижимо имущество ще бъдат успешни днес. Помнете, че особено втората половина на лунния ден благоприятства активността. Ако не стоите със скръстени ръце и се отнасяте дружелюбно към околните ще създадете благодатна основа за своето бъдеще.

Родените в този ден са надарени с физическа сила. Те не са застрашени от наднормено тегло, независимо, че имат много добър апетит. Тези хора могат да бъдат подвластни на различни видове привързаности – към семейни или към материални ценности. Родените под символа на рога на изобилието се славят не само с добър апетит, но и със сприхав характер. Неразвитият или невъзпитан човек може да стане опасен не само за близкото си обкръжение, но и за обществото (ако не е способен да управлява гнева си). Хората, получили добро възпитание трупат добър житейски опит, имат рационален ум и са добри стопани на дома и семейството си.