В подкрепа на Шипка

Любими български изпълнители пяха в подкрепа на Паметника на връх Шипка

Грандиозният концерт в зала „Арена Армеец“ бе кулминацията на инициативата „Ние обичаме България“ на BILLA

Грандиозният благотворителен концерт „Звезди пеят за България“ събра на една сцена едни от любимите български изпълнители. Сигнал, D2, Веселин Маринов, Тони Димитрова, Поли Генова, LaTiDa и Бон-Бон, Нели Рангелова, Панайот Панайотов, Мариана Попова, Преслава Пейчева, Веси Бонева и VS Dance се обединиха и дадоха „гласа“ си безвъзмездно, за да помогнат за възстановяването на един от най-обичаните български символи – Паметника на свободата на връх Шипка. Събитието събра над 8000 зрители.

Концертът бе част от дългосрочната национална кампания „Ние обичаме България“ на BILLA България в подкрепа на 100-те национални туристически обекта.

Спектакълът в подкрепа на Паметника на връх Шипка беше открит с емоционален рецитал на стихотворението „Опълченците на Шипка“. С интересни факти за Паметника, в събитието се включи и Стефка Кьосева – внучка на строителя на съоръжението Пеньо Атанасов. Акцент в програмата беше и Поли Генова, която представи за първи път на най-голямата българска сцена своя хит „If love was a crime“, който достигна до 4-то място в престижния конкурс Евровизия. Общото музикално изпълнение на вечната песен „Хубава си, моя горо“ развълнува до сълзи публиката и постави зрелищен финал на благотворителния спектакъл.

„За мен и целия екип на BILLA България е изключително важно да насочим усилията и инвестициите си не само в нови бизнес проекти, а и в каузи и инициативи, които ще останат след нас и ще вдъхновят младите българи. Именно затова стартирахме кампанията „Ние обичаме България“ и сме сигурни, че с всяка следваща година тя ще е все по-успешна. Благодаря на всички звездни посланици, на всички наши партньори и на всички българи, които подкрепиха каузата и дойдоха на концерта. За нас това е истински успех!“, заяви Бойко Сачански, Управител на BILLA България.

Водещи на благотворителния концерт „Звезди пеят за България“ бяха актьорът Александър Кадиев и телевизионната журналистка Десислава Стоянова, които, както всички изпълнители, подкрепиха инициативата безвъзмездно. Сред специалните гости на събитието бяха зам.-министърът на туризма г-жа Ирина Георгиева, зам.-министър на културата г-жа Бони Петрунова, омбудсманът на Република България г-жа Мая Манолова, зам.-кметът на София г-н Дончо Барбалов, представители на властта, представители на REWE Group, посланици, бизнесмени и медии.

Всички средства, събрани от продажбата на билети от концерта „Звезди пеят за България“, ще бъдат дарени за реставрацията на Паметника на свободата на връх Шипка. BILLA ще дари и допълнителна сума, за да подкрепи инициативата.

Кампанията „Ние обичаме България“ ще се провежда всяка година за период от 100 дни и е подкрепена от Министерство на културата, Министерство на туризма, Министерство на земеделието и храните, Министерство на младежта и спорта и Столична община. Всяка година инициативата ще подкрепя различни обекти, които имат нужда от неотложна поддръжка и защита. Основен медиен партньор на концерта е bTV Media Group.

Всички желаещи могат да подкрепят кампанията „Ние обичаме България“ и каузата, като преведат средства по сметката на Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“:

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

  • клон Казанлък
  • бул. „Розова долина“ № 4
  • НПМ „Шипка-Бузлуджа“
  • BG25UNCR96603184097010
  • UNCRBGSF