ГАДАЕНЕТО

Гадаем по…
 
януари, 2011 г.
 
 
Психолозите твърдят, че гадаенето е успокояващо. Първо, защото ясно формулираме своите желания и проблеми, а това е много важно за преодоляване на трудностите. И второ, отърсваме се от суетата и пускаме на воля подсъзнанието, което обикновено кротко си дреме.
 
© Andreirybachuk | Dreamstime.com
 
 
…ХАРТИЯ, ВОСЪК
1. Горяща хартия
Необходим ви е лист хартия или страница от вестник. Нагънете хартията хубаво, но не я смачквайте на топка. Сложете я в подходящ съд – тавичка или чиния – и я запалете. След минутка изгасете огъня. Поставете до чинията запалена свещ и проследете сянката, която изгорялата хартия хвърля върху стената. Фигурите, които се образуват, са със същите значения на фигурите от восък (вж. по-долу).
 
2. Фигури от восък
Запалете свещта и я наклонете така, че восъкът да капе в кофа със студена вода. След това разграничете застиналите фигури. Тълкуванията са същите, както и при гадаенето на изгоряла хартия.
 
Тълкуване на символите
► Дърво Ако е с клони, насочени нагоре, обещава радост. Клоните, сочещи надолу, предвещават тъга.
► Цвете Възможно е да срещнете нова любов.
► Къща Финансово благополучие, успехи – служебни и вкъщи.
► Човешка фигура Подкрепа от приятели, нови запознанства.
► Дракон Много хубава фигура, символ на сбъднатите желания и на растежа в кариерата. Очаква ви повишение в службата.
► Ивици с размити краища Пътешествие, командировка, пътуване.
► Лоши знаци Кръст, безформени руини, животно, ветрило.
 
…ОРЕХИ
Вземете дълбок съд (може и кофа) и го напълнете с вода. По ръба на съда залепете листчета (най-лесно от самозалепващите се). На всяко предварително трябва да сте написали някое житейско важно събитие: „Сватба“, „Пътуване“, „Новаработа“, „Пари“, „Раздяла“ и т. н. Вземете половинка от здрава орехова черупка и в нея закрепете малка свещ – може да бъде църковна, за рожден ден или декоративна свещичка. Запалете свещта и пуснете „корабчето“ да плува в средата на съда. Желанието, написано върху листчето, до което спре „корабчето“, ще се сбъдне, особено ако хартията се подпали. За целта трябва да залепите листчетата да стърчат откъм вътрешната страна на съда.
 
…СВЕЩИ И ВОСЪК
Пред Рождество Христово и Нова година много жени мечтаят да погледнат в бъдещето. Ако и вие сте една от тях, гадайте грамотно. Ние ще ви помогнем да научите бъдещето с помощта на старинното гадаене на восък. Помнете, че за да е успешно, важни условия са вярата, надеждата и отсъствието на лоши мисли.
 
Цвят и форма на свещта
Релефните свещи се използват за гадаене на бъдещето. Свещи във формата на къщичка могат да покажат бъдещето на семейните ви дела. Стандартните дълги и гладки свещи се използват, когато искате да отгатнете кой ще бъде бъдещият ви годеник. Но формата на свещта не е толкова важна, колкото е важен цветът.
Изберете и цвета на свещта в зависимост от въпроса, който задавате.
 Ако искате да научите повече за любовта или кариерата си, изберете свещи в червен цвят. Червените свещи казват повече и когато търсите насока за решителни действия. Оранжевата свещ ще ви помогне да си отговорите по-точно на въпросите, свързани с бизнеса и закона. Както и на тези, които искате да зададете във връзка с предстоящо задгранично пътуване. Жълтата свещ е „компетентна“ по въпросите за развитието на отношенията между двама души, доверието и недоверието. Розовата „отговаря“ за любовните отношения. Зелената предвижда финансови резултати и свързаните с тях очаквани печалби. Със синята свещ ще научите отговорите на въпросите, които се отнасят за творческите ви планове и мечти. Както и за изпълнението на съкровени желания. Сребристото е цветът на проницателността и интуицията.  Най-разпространеният цвят на свещта – белият – е символ на мира и чистотата.  Избягвайте гадаенето с черна свещ – възприето е, че този цвят може да навреди на гадаещия.
 
Капнете разтопен восък в чаша с вода. Фигурките, които се появяват във водата, са способни да извикат във въображението всевъзможни образи. Интерпретацията на восъчните картинки ще отговори на въпросите, които ви вълнуват.
 
Тълкуване на фигурите
По азбучен ред
Балон Неприятностите ви продължават.
Бастун Гости и купони.
Бебе Проблеми.
Вериги Задължения.
Дърво Времето е подходящо за нови начинания.
Звезда Щастието е възможно.
Змей Желанията ви няма да се изпълнят.
Ключ Провалени планове.
Колело Завръщане на близки, които са били далеч.
Корона Болка.
Котва За вас съществува само любимият ви.
Котка Приятелят ви изневерява.
Кръг Примирение.
Кръстовище Страх.
Куче Самочувствието ви е ниско. Опитайте се да промените това.
Къща Радвайте се, защото настъпват щастливи времена.
Листа (от растения) Скорошна промяна.
Луна Очаквайте финансови постъпления.
Лъв Неприятна ситуация.
Маса Изобилие.
Метла Бъдещи промени.
Мост Не пропускайте шанса си.
Ножица Разделение.
Облак Някой или нещо ви застрашава.
Обувка Подозрителност.
Панталони Изкушение.
Перо Решение на проблема.
Писалка Ще получите писмо.
Планина Можете да разчитате на помощ от добри приятели.
Постеля Предстоящата отпуска ще премине чудесно.
Пръстен Брак.
Птица Очаквайте новости.
Риба Предателство.
Самолет Очакват ви пътуване и разочарование.
Свещ Ще ви завладее мистичното.
Слънце Хубав живот.
Стълба Вземете мерки, за да промените отношението си към стар приятел.
Сърце Едно приятелство ще се превърне в любов.
Тирбушон Любовникът ви може да се събере с вас.
Трева Хубавият живот приближава.
Тромпет Ще живеете в мир и покой.
Ухо Тревоги и трудности в службата.
Чадър Начало на проблем.
Чашка Скандал с приятел. 
Шапка Промяна на социалното положение.
Яйце Разкриват се нови планове.
 
Гадаене за любов на две свещи
Вземете две еднакви по дължина свещи. Нека едната олицетворява мъжкото начало, а другата – женското. Запалете ги едновременно и наблюдавайте коя гори по-бързо. Това е свещта (човекът), която е в подчинение на другата.
 Ако искате да разберете дали партньорът е подходящ за вас, вземете бяла свещ, която да символизира вашия партньор, и друга, която да бъде символът за вас самите. Първо запалете вашата свещ и наблюдавайте как гори. Обърнете внимание колко равномерно гори и дали от едната страна не се стича прекалено много восък. След това запалете със своята свещ тази на партньора. Ако тя гори по същия начин като вашата, то вие и партньорът ви си подхождате отлично. Ако и двете свещи горят тихо и равномерно, то ви очаква тих и спокоен семеен живот.
 Гадание за изневяра се прави с една по-тънка и една по дебела свещ. Наречете едната свещ със своето име, а после запалете и двете свещи. След това кажете: „Нека моята свещ не изгори докрай, ако той/тя ми изневерява.“ Ако свещта ви угасне, можете да приемете това за знак, че любимият ви изневерява.
 
(…)
 

ПЪЛНИЯ ТЕКСТ ЧЕТЕТЕ В НОВИЯ БРОЙ НА БЕЛА ИЛИ В ЕЛЕКТРОННИЯ ВАРИАНТ  ТУК