ГИМНАСТИКА ЗА „ЖЕНСКИ“ МУСКУЛИ

Гимнастика за „женски“ мускули
 

юли, 2009 г. 

 

Снимки © Sergey Bek – 123rf.com, © Dmytro Konstantynov – 123rf.com

 

 
По данни от последни проучвания всяка втора жена е сексуално незадоволена. Ако преживяванията в леглото не ви удовлетворяват, не бързайте да се превръщате в крайна разбесняла се феминистка и да декламирате, че виновен за това е само мъжът. Научете се да тренирате интимните си мускули.
 
Сексът е игра за двама и в нея няма място за обвинения, за обидни намеци и присмех. Всички гореизброени могат да наранят както мъжа, така и жената. Ако не се смятате за много сексуална, потърсете причината за сексуалната си неудовлетвореност първо в себе си. В крайна сметка нашата женска сексуалност и качеството на сексуалния ни живот зависят на първо място от нас самите. Затова се заемете с тренировки. Те със сигурност
 
ще подобрят секса
Ако проявите усърдие, можете да запалите огъня на страстта в себе си и да се превърнете в истинска лъвица в леглото.
Тренировката на интимните мускули е била сред основните занимания от обучението на гейшите, въпреки че сексът въобще не е влизал в задълженията им. И ако у нас подобни занимания не са популярни, то в Америка тези курсове се мерят по известност и успеваемост с курсовете по латинотанци и аеробика например. Тъй като едва ли ще намерите във вашия град подобно обучение, ние ще ви разкажем как да тренирате интимните си мускули в домашни условия. Бъдете уверени, че само след месец ще получавате от секса много по-голямо удоволствие.
 
Тренировка за перинеума
Този тип упражнения имат за цел стягането на мускулатурата на перинеума (меките тъкани между ануса и външните полови органи). Как да откриете и почувствате тези мускули? Много лесно. Докато ходите по малка нужда, се опитайте да прекъснете насила процеса на уриниране. Мускулите, които напрягате в този момент, са именно целта на вашата тренировка. Ако не ги откриете веднага, не се разстройвайте, опитайте отново следващия път.
 
Упражнение
Тренирайте системно. Схемата е бавно свиване (стискане), след което бързо свиване–бързо изтласкване. За да изпълните бавното свиване, си припомнете последното ходене по малка нужда и бавно напрегнете мускулите, сякаш искате да спрете струята на въображаемата урина. Това упражнение ще ви отнеме не повече от 5 сек. Отпуснете се за секунда. След това напрягайте (свивайте) и отпускайте мускулите колкото е възможно по-бързо. Това, както ще усетите, е лесно за изпълнение. И накрая изтласкването – напънете се умерено там, отдолу. Това е напълно достатъчно.
През първата седмица изпълнявайте по пет пъти на ден 10 бавни свивания, след което 10 напрягания и отпускания и накрая 10 изтласквания. След приключване на първата седмица добавяйте по още 5 движения към всяко упражнение на ден, докато не станат по 30 движения в едно упражнение. След това, за да поддържате тонуса, е необходимо да изпълнявате тази схема най-малко по 5 пъти на ден.
В началото това упражнение може да ви се строи сложно и даже неизпълнимо. Спокойно и без паника! Изпити няма да полагате. За никъде не бързате. Не се отказвайте, проявете упорство. Тези упражнения можете да изпълнявате практически навсякъде и при всякакви условия – докато гледате телевизия, докато се излежавате в леглото сутрин, докато си бъбрите по телефона с приятелка, докато шофирате или пътувате с градския транспорт.
Ако в самото начало на заниманието усетите, че по време на бавното свиване вашите мускули не са достатъчно напрегнати, а бързите съкращавания и отпускания съвсем не се получават бързо и ритмично, това означава, че мускулите ви все още са слаби. Редовното практикуване на упражненията ще подобри състоянието им. Ако по време на тренировката почувствате умора, починете си и продължете отново. И не забравяйте, че не се занимавате с бодибилдинг все пак. Затова не претоварвайте интимните си мускули, а се опитвайте да постигнете контрол над тях. Защото контрол над мускулите означава контрол на сексуалното удоволствие: когато е необходимо – да забързате темпото, а когато трябва – да го задържите или намалите.
 
Упражнение за напреднали
Немалка роля за постигане на суперсексуалност имат и тренировките на седалищните мускули. В тазовата област те са най-силните мускули и от тяхното състояние до голяма степен зависи и тонусът на цялата интимна зона. Да, не е трудно да ги напрегнете и да ги отпуснете, но обикновено уменията се изчерпват с това. Упражненията за мускулите на задните части са много прости и в същото време много ефективни. Седнете на пода и изпънете крака, след това леко отпуснете торса назад. От това положение, за да запазите равновесно положение на тялото, напрягайте и отпускайте мускулите на седалището в продължение на 10 сек. Отпуснете се. Изпълнете упражнението 5 пъти. След това – още 5 пъти, но с леко разтворени крака. По този начин стягате не само дупето, но и мускулите на корема.
Накрая ви предлагаме едно доста странно упражнение за разгръщане на женската сексуалност. Опитайте се да задържите между „бузите“ на дупето монета от 1 лев. Но не само това – опитайте се да походите така 30 мин. Или колкото можете. Старайте се монетата да не пада – в това е целият „фокус“. Упражнението, освен че перфектно стяга и развива интимните мускули (гениталните и тези на седалището), допринася също и за правилна походка и красива стойка, което, съгласете се, също е част от женската привлекателност и сексуалност.
 
 
В йога има цял „сексуален“ раздел, наречен кундалини. Кундалини йога помага за укрепване и активизиране на мускулите на корема, опашната кост и малкия таз.
Базовото упражнения за жените, което тренира упражняването на контрол над половите органи, се нарича присядане в поза врана.
 
Изходно положение
Краката са полусгънати в коленете, разтворени на ширината на раменете, стъпалата са успоредни. Ръцете са зад тила, със сплетени пръсти. От това изходно положение приклекнете три пъти, когато преброите „четири“, задръжте напрежението в изходна позиция. Изпълнявайте упражнението в продължение на 4 минути.
За „настройване“ на нервната система изпълнявайте същото упражнение, но с ръце, поставени с широко разтворени пръсти на пода, откъм вътрешната страна на стъпалата (вж. снимката).