Да заговорим на езика НА ЕЗИКА

Да заговорим на езика
НА ЕЗИКА
 
 
ТЕМА С МНОГО КАВИЧКИ,НАМЕЦИ,
„ЕЗИКОВИ” ПРАВИЛА И ГРЕШКИ
  
 
от Анабел НИКОЛОВА
 
 
 

юли, 2005 г.

 

«От векове насам жените искат
да се научат да правят страхотен орален секс.
Жените копнеят да получат тази
информация, а мъжете копнеят жените да я имат.»
Брайс Бритън, сексоложка
 
 
 
 
Владеем ли „езика” на езика така, както езика на тялото?
Та нали езикът е част от тялото? Той трябва да „говори”
вместо теб в… леглото. Защото е „лицето” на сексуалността.
Не бъди скромен/а, нито мълчалив/а, или стеснителен/а.
Бъди за него/нея „бърборан/а”. Всеки „жест” на езика е важен!
Както за мъжа, така и за жената!
 
 
 
 
Какъв сладолед обичаш? Ванилов? Карамелизиран? Шоколадов или плодов? Партньорът ти сигурно би отвърнал: „От всеки вид по малко.” За това става дума – многообразие!
 
Монотоността разваля „разговора”
ВАЖИ И ЗА МЪЖЕТЕ, И ЗА ЖЕНИТЕ
Никой не обича да слуша равния и безстрастен глас на говорителката, която чете новините по ТВ. Той нито грабва, нито интригува. Същото е и в секса. Монотонността убива сексуалната тръпка, и ако липсва разнообразие, просто накрая сменяш партньора. За да не се стига до там, не е зле да започнеш да езикоблудстваш по-увлекателно.
Знам, че този призив звучи точно толкова банално, колкото и „Освежете връзката си”, „Внесете разнообразие в сексуалния си живот”, с които те заливат от всички списания. Защото никой не ти казва как точно да го постигнеш това разнообразие. Мъжете прибягват до „езиковия” бизнес по магистралите, дето разни мургавелки предлагат „на ПрИмоция 1 св. = 3 лв.”. Е, за жените няма такива „примоцийки“, така че мъжете пак са привилегировани.
Според мен обаче, разнообразието е „езиково”. Сексът е толкова по-артистичен, колкото по-дръзко е участието на езика в него.
 
Не е важно старанието, а самовдъхновението
Няма нужда да разучаваш чинно техники и похвати на облизване, макар че и те имат значение. По-важно е да „говориш” така, че и ти самият/самата да се опияняваш от „казаното”. Още по-ясно: важно е да изпитваш удоволствие (независимо дали си мъж, или жена) от това, което майсториш върху партньора си. Защото в леглото сте като скачени съдове ­– това, което изпитваш, се предава автоматично на другия. И колкото повече се самовдъхновяваш, че езикоблудството е твоята „специалност”, толкова по-голям е шансът да наелектризираш любимия/любимата.
 
Владетелка на мъжкия оргазъм
„ЕЗИКОВИ” СЪВЕТИ ЗА ЖЕНИ
Няма единни правила за „езиково третиране” на мъжете. Подходът към всеки мъж е съвършено различен. Колкото и да се цепят мъжете, че обичат хард-подходите („Тая ми стопи лагерите!”), важно е да разбереш дали той иска да бъдеш дъъълго нежна с него, или просто иска да му изхвърлиш „умората” набързо. Мъжките пениси са с различна чувствителност. Така че, се налага на място да определиш каква да е степента на игривост и продължителността на френските ласки. Помни, че трябва да мислиш глобално и да действаш локално. Преведено ­- да го обхождаш целия и в същото време да акцентираш на строго определени места. Постоянно се старай да изпреварваш и дори да изненадваш очакванията му. Това ще го накара да се чувства като пред заета тоалетна.
Езикът ти трябва да е динамичен, адаптивен към чувствителността на пениса му и подвижен ­- бързо-бързо да сменя посоката на движение. Разнообразието от посоки и завои е препоръчително да се подпомага с ръчички. Така мъжът има чувството, че е обходен отвсякъде и то от няколко жени.
Когато „уцелиш” чувствителността му и предпочитаните от него места за атака (а то за повечето мъже те са главно две ­ „дулото на оръжието му” и мястото под „пълнителя”), не се цели само там. За удължаване на удоволствието му преминавай с езиче по тези места по-честичко, но не натрапчиво. В противен случай чувствителността му там ще претръпне. (Представи си, че си правиш кола-маска. Отначало те боли, но после няма и помен от болката, защото свикваш с нея.) Ей така се чувстват и мъжете. И друго: не пренебрегвай ябълките заради банана. Все пак имаш свободни ръце, които не бива да оставяш безработни. Но не забравяй, че „ябълките” са „семейна” ценност, така че бъди изключително нежна с тях.
 
Нека цветето да разцъфти сега!
„ЕЗИКОВИ” ПОУЧЕНИЯ ЗА МЪЖЕ
Ако си мъж, добре е да знаеш, че трябва доста да се потрудиш, за да дочакаш женската „благодарност”. За разлика от теб, жената по-трудно и по-бавно достига до края. (Освен ако не се е въздържала дълго от подобни ласки.) Имай го предвид.
Най-често допусканата грешка на мъжете е, че концентрират „езиковите” си усилия само върху една точка (обикновено върху „пъпката” на неразцъфналото цветенце). В резултат от тези действия дамата в най-добрия случай стига до бърз и повърхностен оргазъм, а в най-лошия -­ чувствителното й място бързо претръпва. Така че, мъже, направили сте едно ГОЛЯМО нищо. Ние се чувстваме така, сякаш сме си измили ръцете без сапун, или сме яли таратор без краставици.
 
Някои жени се срамуват да си признаят пред теб,
че цветенцето им се нуждае от мноооооого любов.

Вълнуващ женски „земетръс” може да постигнете, ако умело използвате езика си в комбинация с палави, бързи пръстчета. Така трябва да майсторите нещата, че всеки пръст да има собствена хореография. (Сигурно пианистите добре се справят!) Обгрижи с езиче всяко листенце на цветето, напои го добре и го накарай да разцъфне. То ще „заплаче” от радост. Но внимавай с напояването! Ако прекалиш то няма да усеща ласките ти. Забрави за силното смукане и грубото използване на зъби, освен ако нямаш специална покана за това. Жените също имат различна чувствителност. По време на „обиколката” си, няма как да не усетиш с кои свои движения предизвикваш фурор. Това се разбира по лекото треперене на тялото на партньорката ти (особено на коремчето!). Изкачвай бавно „хълма”! Сменяй често ритъма, ако трябва, запрепусквай в галоп, а после преминавай пак в лек тръс. Обикаляй около хълма и когато тя най-малко очаква, мини нежно с езиче през „центъра на събитията”. Не се отказвай и не губи търпение.
Когато дългоочакваният момент настъпи, не спирай и не се отдръпвай рязко. Ето ти една малка тайна ­- забави изключително много темпото накрая, но все пак го поддържай. Така ще удължиш момента многократно.
 
 
 
Любопитни подробности
 

► Мъжете обичат да наблюдават как жената яде или пие.
Те си представят как ли ще се целува или как ли ще прави секс.
Колкото по-здрав е женският апетит, толкова по-открита и страстна любовница изглежда дамата в мъжките очи.

► Следващият път, когато пиете нещо пред мъж,
оставете езика си леко да се подаде от устата
и да опре в ръба на чашата.

► Дълбокото орално поемане, за което много мъже копнеят,
е плод на порноиндустрията. Нека не забравяме,
че повечето порнографски филми са предназначени да подхранват мъжките фантазии. В действителност малко жени са в състояние да го правят.

► След консумация на храни като пъпеш, киви, ананас,
целина или ягода мъжката семенна течност има по-лек, по-сладък вкус.

► Почти всяко движение с пръсти може да бъде направено и с език.
За да разберете какво имам предвид, започнете да ближете дланта си
с различни поглаждания и форми на езика си.

Из книгата на Лу Пажет
„Как да станеш страхотна любовница”
 
 
 
 
 
Какво се случва в „задния двор“
 
Много мъже и жени обичат да канят гости в „задния си двор”,
докато си „говорят”. Не бъди нахален/а и не се самопоканвай!
Просто възпитано трябва да почукаш, за да разбереш дали ще ти отворят. Преди да поискаш да влезеш там обаче, убеди се, че „дворът”  е почистен!