Двайсет и шести Лунен ден

Двайсет и шести Лунен ден

Символи: жаба, блато

Негативен, неприятен, дори опасен ден. Хората са склонни към конфликти. Напрежението цари във въздуха. Глупавите постъпки се редят една след друга. Кражбите се увеличават. Не изпускайте от очи вещите си, особено когато се намирате на многолюдно място. Знайте, че околните днес са способни на глупави и непредсказуеми постъпки. Ограничете общуването до минимум. Не влизайте в конфликти, нито в безсмислени разговори. Ако усетите зараждащ се спор – опитайте се да отклоните разговора или пък го прекратете по възпитан начин. Не се оставяйте някой да ви подлъже с глупостите, които е решил да извърши сам. Осъзнайте се. Енергията е достатъчно слаба в края на лунния цикъл – не я хабете необмислено.

Денят влияе негативно върху психиката на човека. Може да изпаднете в самодоволство. Склонни сте към самохвалство. Не преувеличавайте всичко във ваша полза, защото това може много сериозна да изнерви събеседниците ви. Чувствайте се предупредени, че гордостта и користните лъжи са удар не само върху вашата карма, но и върху здравето ви. Възможно е по-късно да се срамувате много за постъпките, извършени днес. Ако станете мишена за злостни шеги – не им обръщайте внимание. Отнасяйте се спокойно с лъжците и лицемерите. Не губете чувството си за хумор. Днес способността да се усмихвате на всичко, което чувате ще ви запази невредими от глупостта на околните. Впрочем от околните може да чуете и някои забележки отностно характера ви, които са напълно основателни. Погледнете на това като на възможност да помислите какво в поведението и характера ви подлежи на промяна.

Жабата, символът на днешния ден, потвърждава казаното до тук. Жабата е самодоволна, богохулна и презира околните. Ако днес почувствате желание да бъдете център на света, то вероятно сте се отклонили от правия път. Единствено със самоконтрол днес може да преодолеете арогантността си. Съблечете „жабешката кожа“ от себе си и вижте искреността и добротата под „жабешките кожи“ на другите.

Двайсет и шести лунен ден носи на хората емоционална нестабилност. Хората изпадат в крайности. Ту се веселят неудържимо, ту потъват в дълбока тъга. Ето защо всичко, което прозвучи в днешния ден, независимо дали става дума за заплаха, клевета, обида или обещание, практически няма никаква стойност. Всичко произнесено ще бъде в пристъп на емоционален порив, който скоро ще отмине. Така че не си слагайте на сърце нищо от онова, което чуете. Постарайте се да контролирате настроението си. Въздържайте се от пазаруване. Днес хората са склонни да харчат пари за илзишни вещи. Ако ви се присънят светкавици, значи ви изгарят гордост и егоизъм. Необходимо е да се опитате да ги укротите.

Здраве и хранене. Въздържайте се от преяждане. По-добре е да гладувате днес. Изключете от менюто си месото, както и плодовете и зеленчуците с високо съдържание на вода. Не посещавайте заведения, не сядайте около шумни, многолюдни  маси. Не пийте алкохол и не пушете. Под „ударите“ на деня попадат зъбите – днес не бива да се вадят зъби. Подстригването обаче е препоръчително. Подстриганата днес коса ще ви донесе неочаквана радост или хубава новина.

Възникналите днес нездравостловни неразположение трябва да лекувате веднага. В противен случай болестта може да се окаже опасна, дори смъртоносна. Възможно е възникналите днес заболявания да са свързани с рецидиви от стари болести. Не се подлагайте на операции, освен ако не са животоспасяващи. Обилното изпотяване може да бъде голям помощник на лечението. Полезни са още масажът, акупунктурата и всичко, за което се сетите и което е свързано с въздействие върху енергийните точки и канали.

Любов и отношения. Общуването е допустимо само при крайна необходимост и то ако изпитвате дълбоко уважение към съответния човек. В противен случай комуникацията може да доведе до неразбирателство, конфликти, разрив на отношенията. Независимо от негативната енергетика, която слага отпечатък върху общуването – двайсет и шести лунен ден е напълно подходящ за обявяване на годеж  и сключване на брак. Благоприятен е и за зачеване на дете. Заченатото днес дете ще бъде с богата душевност. Но ако не преодолее горделивостта и високомерието си – ще бъде нещастно. Само добрите и безкористни постъпки ще могат да го спасят.

Работа и творчество. Денят е опасен за заетите практически във всяка сфера. Днес не бива да решавате важни въпроси. Занимавайте се с незаначителни дела. Не са препоръчителни никакви финансови операции, както и сделки с недвижими имоти. И най-малката грешка може да доведе до голям крах. Екипната работа няма да бъде успешна. Колегите ви ще са изнервени.

Забравете, т.е. отложете, командировките и пътуванията. Не се обръщайте към шефовете си с никакви въпроси, с колегите общувайте ограничено. Бизнесмените трябва да бъдат много внимателни и да се нагаждат към партньорите си.  Днес е „вашият“ ден само ако сте адвокати или студенти. Първите ще печелят делата си с лекота, вторите – ще взимат изпитите си с лекота.

Родените на този ден през целия си живот ще се борят с лошите черти на природата си – горделивост, високомерие, нахалство. Ако успеят да ги победят – очаква ги богат и щастлив живот. Ако не успеят – ще потънат в сплетни и ще бъдат сковани от завист. Няма да постигнат нищо в живота си, защото към нищо няма да се стремят. В същото време те ще бъдат абсолютно доволни от себе си и ще се отнасят с насмешка към другите хора. Роденият на днешния ден, който познава пороците си, може да се превърне и в аскет. Съдбата му обаче е на послушник, а не на учител. Едва ли ще достигне просветление, но може да бъде смирен ученик и искрен човек.