Децата и футболът

ЗА 17та ПОРЕДНА ГОДИНА НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „ДЕЦАТА И ФУТБОЛЪТ“ ОТКРИВА МЛАДИ ФУТБОЛНИ ТАЛАНТИ С ПОДКРЕПАТА НА COCACOLA

Николай Михайлов, Валери Домовчийски и Димитър Илиев са само част от откритията на турнира, в който тази година ще се включат над 5 000 ученици.

За 17-та поредна година Асоциацията на българските футболисти организира националната програма „Децата и футболът“ със съдействието на Министерството на младежта и спорта, Българския футболен съюз и с дългогодишната подкрепа на Coca-Cola. Тази година 25 футболни турнира ще зарадват любителите на движението и спорта в областните центрове на цялата страна, а над 5 000 подрастващи ще премерят сили в надпреварата. В рамките на програмата са открити футболни таланти като любимите български играчи Николай Михайлов, Валери Домовчийски и Димитър Илиев. Идеята на програмата е да насърчи децата да превърнат спорта в свое хоби, а защо не – и в бъдеща професия.

Първите мачове от програмата „Децата и футболът“ ще се проведат между 20-22 април и ще зарадват феновете с много спортни емоции и добро настроение в градовете Ямбол и Пазарджик. Следващата спирка на футболните турнири са градовете Хасково и Кърджали – на 12-14 май 2016 г.

Национална програма „Децата и футболът“ е насочена към подрастващи и вече 17 години има за цел да привлече все повече младежи да спортуват и да се движат заедно със своите връстници. Инициативата дава възможност на малките състезатели да се докоснат до футбола не само като игра, а и като истинско спортно състезание, което носи много емоции и незабравими преживявания.

Още от своето създаване през 1999 г. програмата подкрепя детските футболни школи у нас и благодарение на нея, над 90 000 ученици са се включили през годините в общо 350 детски футболни турнира. В рамките на кампанията школите получават реална материална подкрепа – футболни екипировки, топки и други спортни пособия, които се разпределят между всички участници в турнира.

Системата на Coca-Cola в България подкрепя националната програма „Децата и футболът“ от самото й създаване до днес. Като признателност за подкрепата, организаторите отличиха компанията с награда за дългогодишен принос към развитието на младите футболни таланти на България.