Джазменът Боби Вълчев провокира сетивата с хубавата музика и успокояващия ефект на над 1000 свещи на концерт в Пловдив

Оказва се, че свещите и джаза имат много общо и могат да се допълват перфектно. Именно това ще се опита да докаже музикантът Боби Вълчев в партньорство с Биг Бенд Пловдив в уникалното за България събитие – концертът “Джаз на свещи”, което ще се състои на 14-ти юли на открито на Хълм Бунарджик (Альоша) в Пловдив от 21.00 часа. Той е със специалното съдействие на „Община Пловдив“ и Фондация „Пловдив 2019″ и е с вход свободен.

Вибрацията на пламъците отварят емоционалния ни свят. В синхрон със създадените от Боби Вълчев джазови аранжименти, въздействието на тези високи вибрации ще бъде още по-силно и ще затвори цикъла на духовното прераждане, духовното възвръщане към доброто и обичта – романтиката. Някои от парчетата са създадени специално за събитието. Стремежът е хората да бъдат вкарани в специално настроение и състояние, което е много романтично и креативно. Самото  послание е публиката да съумее да види красотата наоколо. Свещите са символ на пламъка, символизират първичното начало. Чрез това събитие се цели връщане  към натурналното и естественото и да ги запазим.

Целта на концерта е да свържем музиката с екологията на нашите емоции – изчистване и фокусиране на любовта ни и да върнем “пламъка” на романтиката и топлото отношение към най-близките, тези, които често пренебрегваме в забързаното ежедневие, както и към корените на дома и родината.

Подобни събития на свещи стават все по-популярни в цял свят, но до този момент българската публика не е имала възможност да се наслади на такова събитие. Свещите са терапия, която помага на човека да излъчва доброта, която все повече липсва в днешния свят.

Стремежът на Боби Вълчев е събитието да стане традиционно и да се провежда на емблематични исторически места. Той вече създаде такава практика с благотворителни коледни концерти, които вече имаха две издания и подкрепиха благородни каузи, свързани с деца.

Боби Вълчев  е един от най-известните родни джазмени. Певец, пианист, тромпетист, композитор и преподавател. Вече над 12 години той живее, твори и преподава джаз в Дубай. Наскоро музикантът получи и изключително високо отличие – златна виза от правителството на Обединените Арабски Емирства за принос към културата и образованието на Дубай.

Участва в множество събития по цял свят, сред които такива за Кралските семейства на ОАЕ, изложби и много корпоративни, социални и частни събития, в най-популярните клубове и заведения. Част е от много световни джаз фестивали, както и е делял една сцена с имена, като Лионел Ричи, Крис Боти, Джейми Кълъм, Стинг и Earth и Wind & Fire.

Събитие: https://fb.me/e/11DOdClx5