Дивна и „Моят час“

Певицата Дивна изпълни песента „Моят час“, част от новия анимационен сериал по Дисни Ченъл „Елена от Авалор“. Премиерата на сериала е в СЪБОТА, 29 ОКТОМВРИ, от 11:00 часа по Дисни Ченъл. Музикалното видео по химна на Елена „Моят час“ започнa да се излъчва от 17ти  октомври. Срещаме се с Дивна след като е приключила с ангажиментите си и отговаря на въпросите ми с чаровна усмивка.

Здравей Дивна, благодаря, че се съгласи да дадеш интервю за читателите на БЕЛА.

Здравейте, и за мен е голямо удоволствие.

Участвала ли си в подобен проект до сега и ако не,  какво те подтикна да вземеш участие в сериала Елена от Авалор?

Не съм участвала до сега в подобен проект, но нямаше как да откажа – за мен да бъда част от проект на Дисни наистина е сбъдната мечта! Израснах с тяхната продукция, знаех всяко филмче и сериалче наизуст и пеех и танцувах на песните им вкъщи. Винаги са ме вдъхновявали, сигурна съм, че и с всички останали деца и тийнейджъри е така – точно заради това за мен е чест да стана част от този процес на възпитание!

За да изпееш песен от сериал, трябва да се потопиш в историята му, ти успя ли да го направиш? Трудно или лесно беше?

Когато предложението дойде, първата ми реакция беше „АААА!“. След като се поуспокоих погледнах сериозно на ангажимента и се разрових из интернет за информация за сериала, за да мога да опозная както историята му, така и Елена, защото в крайна сметка, песните, които записах са за нея, дори в едната, My Time, тя говори за това как се чувства, какво трябва да направи, за да спаси отново кралството си и колко развълнувана е, че нейното време най-накрая е настъпило. 

Притежаваш ли някои от чертите на Елена, които са съобразителност, издръжливост и състрадание?

Елена е еталон за невероятно силно момиче с голямо сърце. Тя е абсолютен пример за мен и всеки ден се опитвам да бъда повече като нея! Радвам се, че и българските момичета ще могат да се учат и вдъхновяват от нея, когато започнат сериите, защото тя не е стандартната принцеса, която чака Принца и мечтае за любов, а се бори за семейството, народа си и правдата неуморно всеки ден. Ето това е супер яка принцеса!

Чувстваш ли се лидер?

Мисля че имам лидерски качества, но да си лидер хич не е толкова лесно и забавно, колкото звучи. Носи много отговорности и задължения, с които всеки, който иска да стане лидер, трябва да се съобразява и да ги уважава. 

Очакваш ли красивия принц да те спаси или разчиташ на себе си?

Аз съм на мнение, че момичетата трябва като Елена първо да се научат да разчитат на себе си и да се борят за мечтите и близките си, а той Принцът все ще се появи от някъде. И тогава ще станете добър екип от равностойно силни хора 🙂

Има ли нещо различно в този проект, нещо, което го отличава от други проекти, в които си участвала?

О, всичко е различно! Като започнем от музиката и стигнем до екипа, с който работих. На снимките за видеото към My Time режисьори бяха представители на Дисни от Англия, две много свежи млади момчета. Александра Аудио бяха страшно гостоприемни и грижовни, за което съм им много благодарна. Процесът на работа беше истинско удоволствие! 

Ако те поканят отново в подобен проект ще вземеш ли участие? Защо?

Със сигурност! Една от другите ми мечти е и да озвучавам филм или сериал. Работата по филмови проекти е доста различна от създаването на музика, но също толкова интересна и вдъхновяваща. Достигаш до публиката на съвсем различно ниво. Нямам търпение да изпитам тази специална тръпка отново!

 

За читателите на БЕЛА –  Катя Станева