Домашният уют на практика

Домашният уют на практика
Да организираме зоната на домакинството!
 
април, 2009 г.
 
 
Няма никакво значение къде сте разположили пералнята – в отделно специално помещение, в банята, в коридора или в кухнята. Важното е мястото да е удобно за вас и пералнята да се вписва хармонично в интериора. Същото важи и за другите домакински уреди и пособия, които съставят царството на домакинята.
 
 
 
1. За дреболии
Няколко високи и широки стъклени съда ще съберат всички безценни дреболии, които вадите ежедневно от джобовете си, но ви е жал да изхвърлите на боклука. Някои от тези съдове можете да превърнете и в касичка. Със събраните дребни пари понякога могат да се купят важни неща.
 
 
 
2. За ютията
Купете си ютия със специална стойка, която ще позволи електрическият уред и дъската за гладене да бъдат неразделни. Само така тези така необходими за всяко домакинство пособия винаги ще са заедно на едно и също място – до стената, близо до дрешника или гардероба например. Когато ютията изстине, можете да я пъхате в гардероба заедно с дъската.
 
 
3. Без следи 
Течните препарати за почистване ще „пазят чисто“, ако ги съхранявате в пластмасова щайга или поднос. Така те няма да захабяват и да оставят грозни петна по повърхността на пералнята или шкафа, върху които ги държите.
 
 
 
4. Компактна сушилка
В случай че мястото за сушене ви е недостатъчно, закрепете метална подвижна стойка на стената или на вратата на гардероба. След като прането ви изсъхне, можете да свалите заедно с него и стойката, за да не ви пречи (или за да не стърчи грозно).
 
 
 
5. Всичко на едно място
Съберете на едно място всички шишенца, бурканчета и пр., които ви помагат в грижата за дрехите. За целта е много удобно да използвате дървен поднос с дръжка. Така няма да ви се налага да обръщате къщата в търсене на анитстатика или четката за дрехи.