Египетски хороскоп

януари, 2014 г.

Годишният цикъл в египетския хороскоп е разделен на малки отрязъци от време, всеки от които се управлява от определено божество.

СЕТ (28–31 май, 1–18 юни, 28–30 септември, 1–2 октомври)

Това е богът на пустинята, войната, гръмотевиците и хаоса в Древен Египет. Възприеман е като символ на свободата. Изобразяван е с човешко тяло и глава на глиган. Сет е едно от най-старите и сложни древноегипетски божества.

Родените под покровителството на Сет са изобретателни, амбициозни, уверени в себе си и в своята правота. Често се изявяват на политическото поприще, чувстват се комфортно във висшите ешалони на властта. Те са завоеватели и смятат, че препятствията са създадени, за да бъдат преодолявани. Не зациклят върху миналото и гледат с надежда в бъдещето. Неспособни са да се учат от грешките си и затова постоянно започват нещо ново, проверяват възможностите си, съревновават се с някого. Разчитат на себе си. „Подопечните“ на Сет не могат да търпят ограничения в професионалната, социалната и любовната сфера. Егоизмът е тяхната защита. В любовта трудно контролират ревността си. Подсъзнателно избират онези партньори, които импонират на импулсивното им поведение.

Покровителстваните от Сет „гледат“ на кафе, на карти или по облаците. Никой по-добре от тях не е в състояние да разчита знаците на съдбата, както и да прави верни изводи от това, което вижда.

 

ХОР (1–7 май, 20–30 април, 12–19 август)

Хор е богът на любовта, звездите, небето, защитник на фараоните, едно от най-важните египетски божества.  Хор е изобразявано с глава на сокол и носи двойна корона.

Хората, появили се на света под този знак, са създадени за полет. Отличават се с богато въображение и развинтена фантазия. Реализират се прекрасно като творчески личности. От тях стават още добри дресьори на животни, зоолози и биолози.

Жизнерадост, благородството и прагматизъм – заради тези характерни качества околните ценят „подчинените“ на Хор. Тези хора виждат целите си ясно и обикновено нямат проблеми при постигането им. Природата им е съзидателна. Те не се страхуват от упорита работа. Дори напротив – стремят се към нея. Обичат риска и не бягат от отговорности. Винаги са уверени в себе си. Обичат да държат всичко под контрол, независимо че много често околните не са във възторг от деспотизма им. Не са особено тактични. Добре е да поработят върху търпението и дипломатичността си. Влюбват се от пръв поглед, но любовите им са обикновено мимолетни. С напредването на възрастта стават по-постоянни в чувствата си.

 

АНУБИС (8–27 май, 29–30 юни, 1–13 юли)

Той е разпоредител на погребалните церемонии и мумифицирането. Под неговото ръководство погребенията протичали много тържествено,  съпроводени с поезия и дори с шеги. Изобразява се с глава на чакал.

Анубис е надарил своите „подопечни“ с черен хумор и умение да виждат весели моменти в тежки ситуации. „Неговите“ хора са сови. Обичат да си лягат късно и да стават късно. Предпочитат уединението пред шумните компании, сянката пред светлината. Околните ги възприемат като тайнствени личности. На работното място са по-ефективни самостоятелно, отколкото в екип.

Верността и непринудеността са качествата, които другите ценят високо у родените под знака на Анубис. Те са твърде емоцианлни натури и понякога изпадат в депресии. Точно тези състояния обаче им помагат да се справят с проблемите. От тях стават прекрасни психолози. Непреклонни са и не променят веднъж взетото решение. Това обаче създава проблеми в любовните им отношения. Старите им рани зарастват трудно и затова не им е лесно да намерят сродна душа. Подбират партньора си внимателно, ценят взаимното уважение и съгласие.

Покровителстваните от Анубис са надарени със способността да раздават правосъдие. Склонни са да защитават слабите и да разобличават виновните.

 

ИЗИДА (11–31 март, 18–29 октомври, 19–31 декември)

Изида символизира  майчинството и женствеността и защитава мореплавателите и новородените. Често бива изобразявана със слънчев диск между рога на крава и като майка, кърмеща своя син.

Истинско щастие е, когато под влиянието на Изида се роди жена, защото любовта е основната същност на тази богиня. „Подчинените“ й пръскат около себе си нежност и топлота, но и знаят точно какво искат от живота. Имат успех на поприщата на педагогиката, икономиката, счетоводството.

Па характер хората, под влиянието на Изида са жизнерадостни, открити и амбициозни. Живеят с пълна сила, красиво, енергично, без предразсъдъци и угризения. Обожават новите вълнуващи експерименти. Спокойни, доверчиви и щедри са. Обичат хората и им се доверяват безкрайно. Влюбчиви са, но и умеят да обичат дълго. В същото време идеалите им са толкова високи, че им е трудно да намерят един достоен партньор. Някои от родените под покровителството на Изида предпочитат да живеят в самота, отколкото просто да живеят с някого.

Свръхестествената способност, с която Изида ги е надарила, е да носят успех, да бъдат щастливият талисман на всички.

 

АМОН РА (8–21 януари, 1–11 февруари)

Макар че се води върховен бог на слънцето, Амон Ра съчетава в себе си характерите на много други древноегипетски богове. Изобразява се като човек с глава на овен.

Родените под знака на Амон Ра са лидери в каквито и общности да попаднат. По правило те избират професии, които им позволяват да демонстрират талантите си. За тях е много важно да бъдат възприемани като нещо повече от останалите. В кръвта им кипи стремежът към слава. Достатъчно е да похвалите подопечните на Амон Ра, и те ще повдигнат планини.

Харизмата им е голяма. Те притежават ораторски талант и умеят да убеждават. Успокояват хората. Смелостта и жизнерадостта са техни съюзници. Редом до тях околните се чувстват на висота. Аурата им е на лидери, но не и на диктатори. Отлични дипломати са, често действат хитро и потайно. Пред интимния партньор обаче трудно разкриват душата си. А и заради популярността им сред колеги и приятелите не им остава време за любимия човек.

Родените под влиянието на бога на слънцето притежават способността да виждат в бъдещето. Много гадатели са родени под знака на Амон Ра.

 

ОЗИРИС (1–10 март, 27–30 ноември, 1–18 декември)

Бог на мъртвите и владетел на мъртвите. Той бил техен гарант за подземен живот. Озирис е символ на обновлението, понеже животът е вечен. Изобразяват го като човек, който носи шапка,  украсена с пера.

Хората, които носят характеристиките на този бог, са великолепни оратори и организатори. Любопитният им нрав ги тласка към неочаквани и необичайни експерименти. Те вярват в себе си и в живота. Стремят се да преживеят всеки миг с пълна сила. Не се страхуват от неуспех. Винаги са в състояние да определят нов път, който води към още по-вълнуващи приключения. „Всичко тече, всичко се променя“ е девизът им. Но и техният безкраен оптимизъм понякога се нуждае от почивка. Затова и те от време на време изпадат в депресия. Чувството, което изпитват, е, че остават встрани от събитията. Това може да ги направи неуверени. Тези хора успешно съчетават в себе си и силата, и слабостта. Приятелството за тях често е по-силно от любовта.

„Подопечните“ на Озирис са способни да „видят“ човека изцяло. Трудно е да скриете нещо от тях, понякога дори изглежда, че те могат да четат чужди мисли.

 

ТОТ (1–19 април, 8–17 ноември)

Бог на мъдростта, занаятите, йероглифите и науката. Покровител на учените и философите, астрономите, счетоводителите и лекарите. Изобразява се като мъж с глава на ибис или павиан.

Родените под покровителството на Тот имат винаги повишено внимание към детайла, както и способност за логическо мислене и анализ. Винаги се стремят да стигнат до истината. Харктерна за тях е предприемчивостта, съчетана с любопитство, което ги тласка към търсене на новото и непознатото. Обаятелни и скромни са и стоически издържат на всички препятствия, които съдбата им „измисля“. Щедростта им може да бъде сравнена единствено с честността им. Навсякъде и винаги се чувстват като у дома си. Обичат работата със словото и имат педагогически талант. Тези качества ги водят в избора им на професия, на която обикновено са  верни цял живот. Що се отнася до любовта – способни са да дават на партньора си най-хубавото от себе си и майсторски да прикриват недостатъците си.

Повлиянието от Тот могат лесно да овладеят техниката на хипноза. За тях не е никакъв проблем да убедят другите в каквото и да било. Освен това е достатъчно само да погледнат човека в очите, за да различат истината от лъжата.

 

НУТ (22–31 януари, 8–22 септември)

Тя е богинята на небето, майката на всички небесни тела. Изобразява се като гола жена, чието тяло е обсипано със звезди. В някои от изображенията  тя е „стъпила“ с ръце и крака на земята и е с човешко тяло или пък е гигантска крава, свиня или смокиново дърво.

Подопечните на Нут са толкова взискателни към другите, колкото и към себе си. Романтиката им е чужда. За сметка на това те винаги биха ви помогнали не само на думи, но и с дела. От средите на тези хора излизат експериментатори, изпитатели, носители на прогреса.  Човек под покровителството на Нут е гарант за успеха на всяко проучване.

По характер тези хора са емоционални и точно по тази причина е възможно понякога да не им достига увереност. Настроенията им бързо се променят – от радостни стават тъжни и обратно. Родените с такъв хороскоп са в състояние да живеят в пълна изолация, обработвайки своята „тайна градина“. Този самотен избор според тях е начин да се защитят от негативни емоции. Любовта заема голямо място в техния живот. Въпреки своите понякога преувеличени страхове, те са способни да преместят планини, за да победят и за да постигнат душевно равновесие в здрав съюз със своя партньор.

Нут е надарила „своите“ хора със здраве, голяма физическа сила и умение да усещат опасността от разстояние.

 

ХАПИ (НИЛ) (1–7 януари, 19–28 юни, 1–7 септември, 18–26 ноември)

Хапи е богът на плодородието и главен отговорник за нивото на река Нил. Хапи живеел в пещери край водопадите на Нил и наблюдавал годишните разливи в долината на реката. Изобразява се с издут корем и корона от водни растения.  

Повлияните от нехо хора са натури страстни и импулсивни. Според тяхната житейска философия е по-добре да направиш нещо, за да не съжаляваш, отколкото да съжаляваш, че не си го направил. Подхождат им професии, които не изискват стоене на едно място по време на целия работен ден. Имат необходимост да сменят често работните места и професиите си.

По характер хората, родени под покровителството на Нил, са жизнерадостни, а това служи като магнит за околните. Проницателни са, а съветите, които дават, са винаги уместни.

Лечителството е свръхестествената способност, с която са надарени тези хора. Те могат да отнемат негативна енергия само с поглед или пък да облекчават болката с ръце. Хората, които стоят редом до „подчинени“ на Нил, се чувстват спокойно и хармонично. Биополето им съдържа огромен положителен заряд.

 

СЕХМЕТ (29–31 юли, 1–11 август, 30 октомври–7 ноември)

Тя е богиня на войната, разрушението, споровете, но и изцелението. Възприемана е като пазителка на царя в битка. Изобразяват я като лъвица или като жена с лъвска глава.

Родените под знака на Сехмет се ползват с огромен авторитет сред останалите. Взискателни са към другите, но по-взискателни са към себе си. Те биха били успешни в която и да е професия, изискваща общуване с хора и вземане на важни решения.

По характер тези личности са страстни, горди и непреклонни. Зад гордата им осанка се крие чувствителна, честна и деликатна натура, жадуваща за признание. Около тях винаги има много хора, независимо че покровителстваните от Сехмет не винаги са снизходителни към околните. Рядко правят грешки, защото се контролират отлично. Перфекционисти са до мозъка на костите си.

Свръхестественият дар, който са получили от богинята, е късметът. Подопечните на Сехмет просто имат талант да бъдат точно там, където и когато трябва да бъдат. За каквото и да става дума – късметът ги съпътства в продължение на целия им живот.

 

БАСТЕТ (14-28 октомври, 23-27 септември, 3-17 октомври)

Тя е богиня на радостта, празниците, танците, музиката и плодородието. В египетската митология е покровителка на бременните жени. Бастет се изобразява като жена с котешко лице или като лъвица.

Жените родени под знака на тази богиня са идеални майки и съпруги. Всичко, свързано с женското очарование, не ги е подминало. Те имат успех в онези професии, възприемани като традиционно женски. Жените Бастет са великолепни счетоводители, флористи, шивачки, медицински сестри, учителки. Те бродират, плетат и готвят прекрасно.

В характера им е да се защитават. Бдителността е тяхна силна страна, но понякога точно тя им пречи да оценят правилно ситуацията. Те трябва да преодолеят срамежливостта си и да се отворят към света и тогава животът ще им се стори по-хубав от песен. Чарът и обаянието им привличат хората.

Свръхестествена способност на покровителстваните от Бастет се изразява в умението им да отнемат стреса и разсейват напрежението. Тези хора имат удивително биополе, което уютно стопля всички наоколо.

 

ХЕБ (12–29 февруари, 20–31 август)

Египтяните го смятат за Бог на земята, дълготрайните съюзи и единението. Хеб е символ на земята, растенията и минералите. Изобразяван е като човек с червена корона или с перука.

Привлекателни, наблюдателни  и чувствени. Приятелите им се доверяват толкова силно, че дори  понякога въпреки волята им, те делят с тях своите проблеми. Толкова са сигурни, че само родените под знака на Хеб (или техният съвет) може да им помогне да променят живота си. В любовта търсят човек енергичен, доверчив и чувствен.

Родените под този знак са добри съветници, за което им помага тънката им чувствителност. Когато към това прибавим умението ви да се впечатлявате, формулата за вашите качества става още по-пълна. Хората ви харесват. В средите на хората на Хеб има много обществени деятели, психолози и специалисти в областта на техниката.

Изглежда, че по характер те са флегматици. Но истината е, че на тях просто не им достига енергия. И още по-точно – те имате собствен начин, по който управялвате времето си: никакво бързане, никаква суета.

Свръхестествената способност, която им е дадена от Хеб, е свързана с плодородието. Всичко разцъфтява под техните ръце. Каквото и да посеете в земята, то пораства и дава плод.