„Егмонт България”

Най-новият роман на Людмила Филипова ще бъде издаден от „Егмонт България”.

Това стана ясно по време на дискусия за развитието и тенденциите на книжния пазар с водещи представители на бранша и журналисти, организирана от „Егмонт България”. Сред специалните гости на срещата бяха и литературният агент Мира Друмева, управителят на книжарници „Хеликон” Стоил Панайотов, управителят на книжарница за електронни книги Александър Петров и редакторът от сайта за книги и четене „Аз чета” Габриела Кожухарова.

Подробности за темата и сюжета на новата творба на Филипова тепърва ще бъдат разкрити, сподели самата писателка. Тя обаче разкри, че това ще бъде първият й исторически роман, разбулващ премълчани истини и мистериозни събития от важен период в родното минало. Очаква се книгата да излезе за 24 май.

„Егмонт България” се заема и с мисията да популяризира писателката извън границите на България чрез издаване на английски език, в хартиен и електронен формат, на друга нейна творба – бестселъра „Антихтонът на Данте”, издържан в най-добрите традиции на историческия трилър. Това ще се случи още през април. Преводът е частично  финансиран от Национален фонд „Култура”.

По време на срещата „Егмонт България” оповести и друг свой нов проект – издаването на поредица от романтични книги за жени в няколко поджанра. Стартът ще е през женския месец март и до края на годината ще бъдат публикувани общо 20 заглавия.