60% от жените разчитат на естествен вид и по-малко грим от началото на пандемията

#SkinPositivity е един от най-популярните хаштагове в социалните мрежи през последните месеци. Вече има над 146 000 публикации с него само в Instagram, а бройката стремително расте всеки ден. Като тенденция от началото на пандемията сред потребителите и дори сред инфлуенсърите се налага практиката те да публикуват необработени снимки на лицата си без грим, да показват как реално изглежда кожата им и да споделят лични съвети за грижа. Това вече не е тема табу, а по-скоро един от трендовете на 2021 г. – „да се чувстваш добре в собствената си кожа“.

Това показва и скорошно проучване, проведено сред 2000 души от цял свят от шведската козметична марка FOREO и маркетинговата компания OnePoll. От началото на пандемията 60% от жените използват по-малко грим, залагат на естествен вид и са 2 пъти по-склонни да инвестират в продукти за грижа за кожата, отколкото в разкрасителни. 71% от тях също демонстрират засилен интерес към уредите за процедури за лице в домашна обстановка, които предлагат професионални резултати. Преместването на личните срещи в онлайн среда (като Zoom) е една от основните причини за тези потребителски нагласи и превръщането на здравата и сияйна кожа в топ приоритет за жените.

Скорошно проучване на Станфордския университет, от друга страна, изследва обстойно влиянието на видео комуникацията и все по-разпространяващия се феномен „Zoom умора“ (Zoom fatigue). Учените от университета казват, че има четири основни причини за тази умора: прекомерен и интензивен зрителен контакт, непрекъснато гледане на самия себе си на екран, ограничената мобилност (дълго стоене на едно място, обикновено на бюро) и повечето енергия, изразходвана за идентифициране на социални нагласи и сигнали, които иначе при лична среща бихте разбрали интуитивно. Всички тези фактори правят видео разговорите както психологически, така и физически изтощителни. 40% от жените на възраст от 18 до 34 години признават, че изключват камерата си по време на среща, освен заради умората и защото не са доволни от външния вид на кожата си (проучване на FOREO и OnePoll).

Крис Лъкъм, директор „Образование“ във FOREO, коментира: „Считам, че е от съществено значение човек да приема себе си и как изглежда, тъй като колкото повече се опитваме да се прикриваме, разкрасяваме или променяме чрез приложения или филтри, толкова повече сме недоволни от реалния си външен вид. Изкуството да обичаш себе си е неизменно свързано с грижата за себе си и за кожата си и се радвам, че все повече хора го разбират.“

3 съвета от FOREO как да се чувствате добре в собствената си кожа и да се радвате на здрав и сияен вид на лицето:

  1. Приемете себе си – FOREO разговаря с Луси Шеридан, уважаван коуч по самоувереност, която каза: „Приемете себе си – това може да звучи като поредното клише, но умствените ползи от това да се приемате и да обичате себе си са неоспорими и това ще ви накара да греете отвътре навън. Когато някой се чувства уверен, тази енергия е изписана на лицето му. Вие и вашата кожа сте напълно уникални, така че спрете да се сравнявате с другите. Само когато човек приеме своята индивидуалност, може да върви към самоусъвършенстване. Кажете „благодаря“ на чертите, които ви отличават и ви правят това, което сте.“
  2. Грижете се за кожата си – важно е да включите в рутината си за грижа за кожата продукти, които работят и са подходящи за вашата кожа. Редовното почистване на кожата е проста, но ефективна стъпка, а устройството FOREO LUNA 3 е идеално, тъй като може да се използва у дома с всеки почистващ продукт и гарантира професионални резултати: премахва до 99.5% от замърсяванията и увеличава кръвообращението, като ви осигурява естествен и сияен тен, така че да се чувствате уверени в себе си.
  3. Изправете се пред страха си – важно е да осъзнаете, че всеки проблем си има решение и не сте сами. Инфлуенсърката Мади Едуардс, коментирайки собственото си „пътуване“ към постигане на увереност, сподели: „В света на възрастните мисля, че е доста лесно да се чувстваш сам и изолиран, затова реших да започна да публикувам необработени снимки на кожата си в Instagram. Бързо видях, че не съм сама, много хора преживяват същото като мен и няма място за смущение. Откакто разбрах това, се чувствам много по-самоуверена и позитивна към кожата си.“ Мади Едуардс също се доверява на устройствата на FOREO за почистване и грижа за кожата.

LUNA 3 е последният и най-иновативен продукт на бранда и е най-доброто устройство на FOREO за постигане на здрава кожа. Уредът бе пуснат на пазара през 2020 г. и вече е любим на популярни личности като Джесика Алба, Рита Ора и Криси Тейгън. Освен че осигурява професионално СПА почистване на лицето в домашни условия, LUNA 3 предлага нежен анти-ейдж масаж за сияен и младежки вид, който всеки може да постигне от комфорта на собствената си всекидневна или баня:

  • устройството FOREO LUNA 3 използва ултра хигиеничен силикон и T-Sonic™ пулсации, за да премахне до 99.5% от замърсяванията, и увеличава кръвообращението за естествен блясък;
  • за разлика от други почистващи продукти, не е необходимо никога да сменяте главата на четката на устройствата LUNA;
  • в България продуктите на FOREO могат да бъдат закупени на www.foreo.com, както и от онлайн магазина на Notino на www.notino.bg. Актуалната препоръчителна цена на LUNA 3 е 418 лева.