ЖЕНСКАТА ЕЯКУЛАЦИЯ – ВЪЗМОЖНА!

Женската еякулация
ввъзможна, но се случва сравнително рядко
 

Материала подготви Маргарита ТАКОВА
 
септември, 2007 г.

 
Откраднахме още нещо от мъжете – думата „еякулация“. Но за разлика от мъжката женската еякулация е с много въпросителни след себе си. Все още. Тя е феномен, но това не означава, че е привилегия за избраници. Лекарите твърдят, че всички дами с активни G точки могат да я изпитат.
 
 
 
Eякулацията е физиологичен процес, при който семенната течност е изтласкана от тестисите и простатата през уретрата и навън през пениса. Щом става дума за пенис, значи става дума за мъж. А при жената? Откъде идва това изливане?
Откъде се пуска „фонтанът“
Според учените точката G e ключът към женската еякулация – онзи фонтан от течност, който изригва по време на оргазъм. Самата G точка също е все още неразгадана докрай – не само от мъжете, но и от своите притежателки. Доста жени не успяват даже сами да я открият. Което дава основания да се твърди, че не всички същества от женски пол имат активна G точка.
За препоръчване е обаче да продължават да я търсят. И когато я намерят, да я стимулират сами, за да „разучат“ техниката на удоволствието. Защото освен всички други достойнства, които точката G притежава, тя е и „копчето“ за пускането на фонтана вътре във вас. Има жени, които изпитват повече удоволствие при стимулация на клитора, и жени, които се побъркват повече от „обработването“ на точката G. Именно вторите е по-вероятно да преживеят еякулация. Защото мнозина изследователи смятат тази точка за нещо като женска простата. Оттук идва и мнението, че тя играе важна роля за женската еякулация.
Мистерията на женския изблик
Всичко започва съвсем нормално. Двама души се галят, прегръщат се и се целуват страстно. Сексуалното им желание расте. И изведнъж, в сюблимния момент на екстаз, жената усеща необичайно странно желание да… отиде до тоалетната. А изобщо не е момент за спиране, защото върховните конвулсии са на един нокът разстояние. Когато най-накрая тя стигне до оргазъм, се появява едно необикновено усещане на блажена наслада, облята с топла течност. Това фикция ли е? В никакъв случай. Женските еякулационни изблици не са мит. Явлението е рядко, твърдят специалисти, но опитът показва, че не трябва да се пренебрегва. Най-малкото защото понякога при изригването на този фонтан може да се стигне до отделянето на половин литър течност. 
Що се отнася до произхода на тази течност, хипотезите са различни. Повечето професионалисти са на мнение, че тя се произвежда от пикочния мехур, но няма нищо общо с урината. Истинска мистерия.
 
Защо G е ключът
През 1950 г. д-р Гръфенбърг (откривателят на G точката) издава феноменален труд на тема „Ролята на уретрата в оргазма на жената“, в който описва женската еякулация и някои други особености на женската сексофизиология. Авторът обръща внимание на анатомичната зона, в която уретрата е най-близо разположена до предната влагалищна стена.
Смята се, че точката на Гръфенбърг (по-известна като G) е рудиментарен орган, подобен на простатната жлеза при мъжете. Тя е свързана със система от каналчета (около 30 на брой), които се отварят към уретрата и които са в състояние да произведат огромно количество еякулационна течност за отрицателно време. Тази система от каналчета е обградена от голямо количество нервни окончания. Именно те правят цялата тази област особено чувствителна при стимулация. А точно при такава стимулация някои жени буквално изпръскват въпросната течност. Но е много важно да се знае, че дори дамите, които са преживели веднъж подобен феномен, не го изпитват при всеки сексуален акт.

 
Кои са щастливките?
Няма определен тип жени, на които това може да се случи. Някои изживяват първата си еякулация случайно, на произволна възраст, без да са подозирали, че са способни на това. „Наехме една вила край морето с приятели – разказва Сандра, на 32 години. – Имах малка авантюра с един от тях. Прекарахме няколо нощи заедно. Той беше доста надарен и изпитах върховно удоволствие, необичайна и неустоима наслада, обилно полята с течност. Беше невероятно!“ Когато им се случи за първи път, жените се страхуват, защото не знаят откъде им е дошло.
Колкото до усещането, тук мненията се различават. Някои я описват като непозната, космическа наслада, а на други им е трудно да преценят какво точно изпитват. Те по-скоро са смутени и стъписани. И христоматийният въпрос, който си задават, е: „Какво става с мен?“ Не е задължително женската еякулация да е свързана с оргазма, но това е по-честият случай.
 
Какво трябва да се знае
Какво отличава жените с еякулация от другите жени? Мненията са противоречиви. Повечето лекари смятат, че тя е изключителна, но достъпна за всички жени способност. Някои обаче я блокират, защото не познават достатъчно добре тялото си. Обикновено за тях сексът е неспокойно занимание.
За да се стигне до „изливането“, първо, трябва да се открие точката G. Най-добре е това да направите сами (намира се над вътрешната преградна стена на вагината, срещу пикочния мехур). Когато се гали, тази много чувствителна зона се подува. В момента, в който започне подуването, започва подготовката за еякулацията.
 
Не е напикаване
Доста мъже, а и доста жени приемат за първи път изригналата от вагината струя течност за напикаване. И донякъде имат право, защото при женската еякулация течността идва от посоката на пикочния канал. Каква е тази течност и за какво служи, не е известно на науката, но това, което се знае със сигурност, е, че не е урина и не е овлажняващата вагината смазка, защото има различен химичен състав. А освен това е технически невъзможно да се уринира по време на оргазъм, защото в този момент уретрата е напълно затворена.
Оргазмът с еякулация си е просто вид оргазъм, но по-странен и по-интензивен. За жалост не само техниката на стимулиране може да отключи женската еякулация. Има и други благоприятстващи появата й условия – психологически комфорт, приятна и ненатоварваща обстановка, свободни отношения с интимния партньор…
Но едно нещо е много важно. Когато жената усети, че е на прага на изригването, тя трябва да напъне вагиналната си мускулатура (все едно се опитва да пишка), за да изстреля на струйка събралите се секрети. Което ще е нейната еякулация.
Понякога тя е плашещо обилна. А понякога напъването е съпътствано и с отделянето на газове. Което си е неудобство. Но кой ти мисли за него на фона на върховното удоволствие?!

 
Минаване на границата
Опитомяването на прословутата точка G е основният ключ към достигане на женска еякулация. От тук нататък трябва да се внимава да не се стимулира и клиторът, защото той е свързан с друг нерв и има опасност активизирането му да доведе до спадане на подутата точка G. Друга важна предпоставка за постигане на еякулация е отстраняване на всички възможни психологически бариери. Вниманието трябва да е концентрирано само върху постигането на удоволствието. За да се случи това, задължително трябва да се разговаря с партньора – чудесен повод да изразите намеренията си, да прецените реакциите му и да разсеете несигурността му, ако съществува такава.
 
Различните усещания
Усещанията, описани от различните жени, са противоречиви. Някои уверяват, че са изживели нещо неописуемо досега, невероятна наслада. Други остават доста резервирани, притесняват се, дори страдат. Когато се случи за първи път, са изумени и учудени. Като например Соня, на 27 години: „Беше ужасно, изпитах нещо напълно непознато, тъй като не знаех нищо за „женския фонтан“. Във фаталния момент отворих широко очи, а приятелят ми се отдръпна рязко от мен. За момент онемяхме, лице в лице, намокрени целите. Бях наистина много, много смутена, смятах, че той ще остане много недоволен. Но бързо се съвзех и се опитах подробно да му обясня какво точно съм изпитала. И той ме разбра!“
 
Ролята на мъжа
Ако в момент на еякулация една жена се чувства добре, какво изпитва нейният партньор? Нещата са свързани – ако жената се чувства добре, тя го предава и на своя партньор. И обратно, ако мъжът го оцени, той предава това спокойствие на своята партньорка. В действителност повечето мъже не реагират по един и същ начин, когато се сблъскат с феномена женска еякулация. На някои това обилно изтичане на топла течност хич не им харесва. Но за по-голямата част от мъжете еякулацията е признак, че тяхната партньорка е достигнала до истинска върхова наслада, а това всъщност е най-голямото признание за мъжа.