Загорка обединява двама емблематични български артисти

Считаната за една от най-иновативните марки бира предлага уникална лимитирана серия кенове,
с които подарява на потребителите късче от изкуството на Иван Шопов и Насимо

ЗАГОРКА АД лансира лимитирана серия от две визии кенове Загорка, с които подарява на феновете на бирата и късче от вдъхновяващото изкуство на двама емблематични български творци – електронният музикален артист и продуцент Иван Шопов и стрийт арт художникът Насимо.

Какво по-добро от една прекрасна творческа колаборация между двама таланти, които са избрали да творят „доброто тук“, а Загорка подкрепя по един нестандартен начин. Специален QR код, който се намира на всеки от двата кена, дава достъп до творбите на двамата творци. Кенът с лика от обложката на албума „Канатица“ на Иван Шопов и „Авигея“ е връзка към уникалната им музика, която можете да свалите безплатно; а от кена с визията „Яне“ на Насимо, ще изтеглите негови подбрани творби под формата на безплатни фонови „тапети“ за десктоп и мобилни устройства. Почитателите на Загорка Специално ще могат да се насладят както на любимата си кехлибарена напитка, така и на изкуството, достигнало до тях в кен. Кампанията на бранда е поредната стъпка в подкрепа на мисията му да промотира „Доброто тук“, в този случай, като предоставя една по-различна сцена за изява на талантливите български творци.

„Като най-иновативния и прогресивен бранд в България, Загорка припознава и талантливите хора като посланици на „Доброто тук“. През миналата година Загорка Специално бе първата и единствена марка, която пусна лимитирана серия кенове на трима илюстратори от сдружение „Компот“ с „Посяваме, отглеждаме и жънем „Доброто тук““. Работата с Иван Шопов и Насимо е още една стъпка, с която затвърждаваме подкрепата си към изкуството и българските артисти, които имат силата, чрез талантите си да променят света, но и да изберат да правят добро тук. Да вдъхновяват всички, като ни показват, че „Доброто тук“ го има навсякъде, но най-много от него има у хората. Във всички нас. Трябва само да вярваш в себе си, в таланта си и да работиш много. Това е простата рецепта за повече добро тук. Затова представяме тези двама души, чието изкуство успява да бъде едновременно популярно и истинско, защото вярваме, че добрият вкус към бирата, може да възпитава и добър вкус към живота“, сподели г-н Петер Копиец, изпълнителен директор, ЗАГОРКА АД.

Иван Шопов е български музикант, продуцент и художник (известен още като Cooh / Balkansky), който е реализирал множество проекти за някои от най-големите международни музикални компании, представяйки своята музика и изкуство в Европа, Южна Америка, САЩ, Русия, Австралия и Нова Зеландия. Широкият му интерес към света на електронната музика го води до различни проекти в стиловете техно, дръм енд бейс, дъбстеп, джаз, ембиент и класическа музика. Това, което го отличава, е способността му да смесва традиционния български фолклор с електронната музика и джаза, което му помага да създаде мост между поколенията. Иван има зад гърба си три албума в сътрудничество с Теодосий Спасов и един албум с народните певци от Авигея. Иван е и композитор за съвременни танцови и театрални постановки, както и композитор и звуков дизайнер за късометражни филми и интерактивни инсталации. 

Насимо или Станислав Трифонов е български артист, който е признат за един от пионерите на източноевропейската графити и стрийт арт култура, както и един от най-популярните художници-стенописци на Балканите. Той има волята, късмета и таланта да се развива и да черпи вдъхновение в България, рисувайки огромни стенописи не само тук, но и по целия свят, като в същото време негови картини красят множество престижни галерии и домове на ценители на изкуството.

Загорка Специално подчертава българските корени, а производството й в Стара Загора от създаването на пивоварната насам, подчертава ролята й на традиционен посланик на „Доброто тук“.

С новата си кампания ЗАГОРКА ще преобрази лимитирана серия при кенове от 500 мл., които ще могат да бъдат закупени от търговската мрежа от средата на юни до края на юли тази година.