Загорка IPA е вече тук!

Считаната за една от най-иновативните марки бира
отваря вратата на консуматорите към изцяло нов бирен свят

ЗАГОРКА АД представи новото пиво – Загорка IPA, което става част от портфолиото на марката. Пивоварната е първата сред големите производители на бира в България, която ще предложи от кехлибарената напитка от стила IPA (India Pale Ale). Пивото има корени от британските пивоварни традиции, но съчетава в себе си 100% български малц и талантът на майстор-пивовара на ЗАГОРКА – Валентин Кръстев. Бирата е нефилтрирана, отличаваща се с приятна горчивина и плодови нюанси, идващи от два вида ароматен хмел и е подходящa за всекидневна консумация.

На специално събитие, което се проведе в Национална галерия „Квадрат 500“, Загорка IPA беше представена от Ондрей Куцки, мениджър Верига на доставки на Пивоварната. Гостите имаха възможността да отключат уникалните вкусови характеристики на пивото със специално приготвено меню. Загорка IPA, позволява комбинация с широк спектър от ястия, който всеки може да приготви. Правилният им подбор само може да настрои сетивата по начин, по който да бъде постигната максимална наслада от вкуса на пивото и на ястието. Загорка IPA позволява да бъде консумирана според вкуса на всеки потребител, както и да бъде ежедневна наслада за феновете дори и без да се комбинира с храна.

„Загорка е най-иновативният и прогресивен бранд в България и сме горди, че можем да се похвалим с постижения като това, че компанията е пуснала първата бирена рекламна кампания в страната през далечната 1961, както и че е реализирала и първия експорт на бира извън България. През 1984 г. стартираме и продажбите на първата безалкохолна бира (Загорка Вита) и винаги сме били лидер при иновациите на пазара с предложения като Загорка Fusion, Загорка Резерва, Загорка Ретро и други. И днес ние въвеждаме още една иновация на пазара и по този начин даваме на потребителите още по-голям избор на вкусове за различни поводи“, сподели г-н Петер Копиец, изпълнителен директор, ЗАГОРКА АД.

Тенденциите на пазара през последните години сочат, че вкусът на консуматорите се променя в търсене на нови различни необичайни и вълнуващи преживявания. В същото време консуматорите в България се придържат към марки, които са им познати или са препоръчани от приятели или близки. Но също така те демонстрират все повече желание да бъдат разпознати като потребители, които имат „индивидуални нужди“, а не са част от „масовия пазар“. Поради тази причина българските потребители очакват все повече необичайни преживявания и иновации от големите марки, които познават и на които се доверяват. Тази тенденция е валидна и за международните пивовари и това е причината големите световни марки да стават все по-силни в представянето на различни стилове. Следвайки тези трендове, ЗАГОРКА АД отговаря на нуждите на потребителите, предлагайки им достъпна крафт бира.

Историята разказва, че стилът India Pale Ale е създаден през 19 век, когато британците са градили колоните си в Индия. За да могат да осигурят бира дори и на най-далечната колония на Кралството, британските пивовари добавяли още хмел и го използвали като естествен консервант, който позволявал на бирата да издържи дългото пътуване. Температурните промени и морското вълнение „добавят характер“ към кехлибарената течност. Така се появява India Pale Ale или IPA, който днес е най-популярният стил крафт бира в света.

Загорка IPA ще е налична в търговската мрежа в страната от началото на май в стъклена бутилка от 0.33л. Тя е приятно пивка и с балансиран хмелен вкус, който ще допадне на бирените ценители. Загорка IPA е създадена за хора, които търсят нови и различни бирени вкусове, но в същото време искат да са сигурни, че пивото им, ще е близък до любимия им бирен вкус.