ЗАКАНИ ЗА СЕКС

Закани за секс
 
 
 
декември, 2008
 
 
от Мирен СЛАВОВА
  
 
Снимка © Guliver Photos/Getty Images

 
Общуването на мнозина от нас минава през уговорките за секс. Всяка жена има в своя актуален или неактуален списък с мъже такива, с които само се заканва или се е заканвала, че ще прави секс. Увереността на жената, че няма да има секс с тези мъже, се засилва с всяка следваща закана. Парадоксалното е, че това дори няма значение. А заканите ú дават усещането, че сякаш вече е правила секс с тях.
 
Той, един готин мъж, когото познавам, пак е онлайн, не ми говори, но знам, че скоро ще започне, и без да ми е ясно с какво ще започне, знам с какво ще свърши. Ще го обърнем на секс.
С един друг винаги когато се видим в квартала, си казваме, че следващия път вече ще се срещнем на вечеря, на по-неутрална територия или направо ще посетим заедно къщата му в провинцията. А за какво според вас да го правим, ако няма да правим секс?!
С трети уговорките ми текат по телефона, защото за какво друго са безплатните минути?
Така си говоря с разни мъже. Заканваме се взаимно да правим секс, но знаем, че такъв няма да има, документален секс няма да има.
Смятате, че ви разказвам за случаи, при които на жената и на мъжа им трябва време, за да повярват, че сексът помежду им е възможен? Не, не е въпрос на време. Въпросът е в днешната ни тема – ще си говорим за секс, който е невъзможен, но не защото е „пребит“ от уговорки.
 
Той си е такъв – невъзможен
Леглото на тази интимност е фактът, че възможността за секс харесва и на двамата. По принцип.
За да ви докажа, че взаимоотношенията между двата пола са по-богати, отколкото интернет търсачките могат да регистрират, написах в една от тях „закани за секс“, където ми отговориха: „Може би имахте предвид „закони за секс“?“ Ами, нямах това предвид, но съм съгласна, че заканите за секс са част от законите на секса.  
Уверявам ви, че съществува такова нещо „закани за секс“ и практикуването му доставя голямо удоволствие, трябва да му обърнете внимание и да се заемете с него. Много по-приятно ще ви бъде, отколкото ако се уговорите с някого, че никога няма да правите секс с него. Ако не последвате съвета ми, ще пропуснете възможността да се насладите на един от най-възбуждащите нюанси на мъжко-женските отношения.
 
Направете си това шоу
– включете го списъка с неща, които се заканвате да направите през следващата година. Сексуалният жанр „закана“ ще ви се отблагодари, като ви покаже, че е истинско женско (и мъжко) доказателство, че сте харесвани. Малко неща могат толкова ефикасно да регенерират самочувствието.
Как сексът може да те свърже с мъжете, без да правиш секс? Ами, така. Много просто. Заканата за секс може непрекъснато да организира контакта между жена и мъж, да го допълва и да го развива. Уговорките стимулират ежедневието и правят живота и на двамата по-интересен.
 
Конюнктурата
на секса много се видоизмени и разнообрази през последните години, но не мисля, че заканите за секс дължат възникването си на сексуалната революция, която дойде у нас с промените. Нещо ме кара да мисля, че заканите за секс са стари почти колкото и истинският секс, просто сега им се дадоха допълнителни възможности. Навлизането на новите технологии в бита ни обогати начините, по които можем да общуваме, и от това жанрът „закана за секс“ спечели нови полета за изява.
Сигурно се чудите дали от тези закани можете да изпитате удоволствие и как се разбира това? В конвенционалния секс има толкова много начини, по които да определите, че сексът с някого ви харесва. И тук можете. Разбира се, по това, че и двамата знаете какво правите и това ви е приятно. Когато вие му кажете по телефона „Трябва да тръгвам, защото ме чакат да свърша“, а той ви отговори „И аз бих те изчакал“, няма нужда да го питате какво има предвид, онова ли и т.н. Това е „закана за секс“, не є се чудите, само се забавлявате с нея, защото
 
не бъркате „заканата“ с „покана“
Всъщност това е „оргазмът“, с който приключват разговорът ви или поредната ви среща.
Една от много важните характеристики на заканите за секс е тази, че те са страшно амбициозни и всичките им амбиции „на практика“ могат да бъдат удовлетворени чрез думите и въображението. Но не бъркайте тези закани с въображаемия секс и еротичните фантазии. „Заканите за секс“ са по-реални, защото са споделени. Но при тях няма реален лидер, няма и разочарования, което гарантира на този секс дълго и хубаво бъдеще. Тук няма лъжи и неспазени обещания.
„Заканите за секс“ са част от жизнения цикъл на конвенционалния секс. Но за разлика от заканите, които наистина се превръщат в секс, заканите, за които говорим, траят по-дълго.
 
Уговорките може да продължават с години
и случаите, при които и двамата непрекъснато се вмъкват и измъкват от секса, могат да бъдат безброй.
Този секс също може да ви омръзне и е въпрос на въображение в общуването дали ще задържите мъжа. Заканите за секс не могат да съществуват сами за себе си. Трябва да докажете, че общуването ви не се крепи само на сексуговорки, че е нещо повече. Успокоително е, че когато заканите за секс се изпарят и престанат, приятелството (или познанството) между точно вас двамата може да продължи. Положението в регистрираната с истински секс любовна връзка е по-трудно удържимо, в смисъл на продължимо, когато истинският секс престане.
Какъв е изворът на това „задължение“ да се уговаря секс? Вероятно той се крие някъде в различните отговори на въпроса, защо между този мъж и тази жена възниква закана, която
 
не се разсъблича в истински акт
Възможно е единият от двамата да е готов на това, но другият да не е и първият да приема това положение. Този своеобразен отказ от секс няма много общо с актуалните тенденции в поведението на мъжа, според които вече не е модерно той да се прави на голямата работа и на голям сваляч и… (римувайте си сами последната дума). Не е свързано и с обикновения женски мързел, който ни кара да отложим епилацията, та дори това да означава, че ще прескочим един секс. Двамата не правят уговорките нарочно, техните закани възникват също толкова спонтанно, колкото и истинският секс. Така им е по-удобно – или и на двамата, или само на единия. Наистина
 
няма значение на кого не му стиска
и защо. Никакво значение няма и това, какво компенсира този вид секс. Не ми се иска да разтварям това хубаво нещо, за което си говорим, в мътната вода на някакви анализи. Отговорите на тези сериозни въпроси се губят в природата на заканите за секс. Този секс е безпроблемен. Винаги е хубав. Никога не е рано за него (във всякакъв смисъл), както и никога не е късно. Може да се случва много по-често, отколкото ако го правим в действителност. Много по-лесно и бързо може да има продължение, както и да започва отначало. Може да го правите на воля
 
и с женени, и с неженени мъже, но не и с глупави
Не изисква подготовка, освен да си плюеш на клавиатурата или устата и да се разприказваш.
На въпроса „Защо съществува сексът от този вид?“ има един отговор, който заслужава внимание и който откривам в думите на една приятелка: „Не можеш да спиш с всички мъже, които харесваш.“ Така е, но пък ако познаваш мъжете, които харесваш, можеш да им се заканваш за секс. 
Вторият отговор, който заслужава още по-голямо внимание, е, че заканите за секс са приятни възможности и могат да бъдат превърнати в истински секс, а това превръщане може също да бъде част от законите на секса.