ЗА СТЪРЧАНЕТО

За стърчането
Мъжете или жените мечтаят повече за по-голям пенис?
 
юни, 2009 г.
 
 
© Nadezhda Vasilieva – 123rf.com
 
Кое е това нещо, което се стреми да расте, да наддава, да се полага в по-голям размер? Мъжкото достойнство, разбира се. Подхващаме темата с уговорката, че мъжкото достойнство не е само онова нещо там, в панталоните.
 
За това достойно нещо разговаряхме с много достойни мъже. Записахме признанията на един от тях.  
„Преди четири години в един бар се запознах с едно прекрасно русо момиче. „Бъбрече“, както с приятели наричаме тези хубавички и много младички жени. Доста пийнахме, започнахме да се целуваме и аз я поканих вкъщи. Когато свалихме дрехите си, тя възкликна:
 
„О, колко ти е малък!“
Приех думите й на шега, защото просто нямах никаква ерекция. Не можете да си представите колко алкохол бяхме изпили. Не правихме никакъв секс, изпратих я до тях. На следващия ден обаче отчаяно си помислих: „Ами, ако тази малка девственица има право?!“ Потърсих информация в интернет за това, кой размер се смята за нормален, и после се опитах да премеря това, с което разполагам. След всяко замерване цифрите бяха различни. Изпаднах в паника и думите на момичето не излизаха от главата ми. Лошото е, че те някак ме промениха, накараха ме да се чувствам като човек, който има някакъв много голям дефект. Няколко месеца по-късно реших да се посъветвам със сексолог. Трябваха ми точни цифри, изречени от устата на професионалист! Лекарят ме увери, че всичко при мен е наред, което пооправи малко самочувствието ми. Изводът, който направих за себе си, е, че мъжкото достойнство в целия му смисъл (защото някои използват тези думи и в смисъл на мъжки полов орган) е слабото място на всеки мъж. Жените трябва да имат това предвид и да бъдат внимателни какво говорят за тази част от анатомията на мъжа.“ 
Частните клиники по естетична хирургия ни заливат с рекламните предложения за увеличаване на размера на пениса, което означава, че мечтата за онези сантиметри в повече никога не спи и пенисът ХХL размер продължава да бъде една от основните сексуални фантазии. Но всяка дискусия по тази тема повдига въпроса, на кого всъщност е мечта пенисът с голям размер – на мъжете или на жените? Този въпрос може да ви се стори несериозен, но истината е, че нищо не характеризира по-точно едно общество или епоха, както сексуалните фантазии, с които те живеят.
В съвременното обществено съзнание мъжествеността и сексуалността са почти синоними. Фалосът е предмет на култ у много народи. Но където има култ, там има и митове. А където има митове, има и страхове. Пенисът и днес си остава символ на мъжествеността и точно затова е източник на тревоги за някои представители на силния пол.
„За мен е много важно приятелката ми да ми прави комплименти, тъй като това повишава моята самооценка и съответно моята освободеност в леглото.“ Подобни признания напоследък можете да чуете от устата на все повече мъже. И те са показателни за това, как се е променил мъжкият характер през епохите.
 
Сексът не търпи неудачници
 

© Olga Struk – Fotolia.com

 
Мъжкият полов член се възприема като основно оръдие на труда в половия акт, благодарение на което жената стига да оргазъм. Той е своеобразен пусков механизъм на удоволствието в леглото. Затова е „длъжен“ да не „излиза извън строя“ и да не създава проблеми на своя собственик. Точно с това са свързани най-големите страхове на мъжете – да не би да ги сметнат за слабо потентни, ако случайно мъжкото достойнство им изневери в някакъв момент. С други думи – „засече“.
Цялата рекламна и порноиндустрия се напъват да ни внушават, че идеалният сексуален акт е този без засечки и без предразсъдъци. При това положение притежаването на пенис с внушителен размер изглежда сигурна гаранция за сексуален успех. Затова в голяма част от случаите мъжката мечта за голям пенис е израз на желанието за постигане на съвършенство в интимен план, за безупречна и дълготрайна потентност.
Мъжката ерекция доказва на жената, че е харесвана, а на мъжа – че е способен да удовлетвори партньорката си.
Сексолозите обаче ни уверяват, че стабилната и надеждна ерекция не зависи нито от дебелината, нито от дължината на мъжкия полов орган. Тогава вкоренената представа, че огромният „инструмент“ 
 
e застрахован от „засечки“
е абсолютно погрешна. Винаги когато мъжете се обръщат към сексолог по повод проблем с потентността, те задават въпрос и за размера на половия си орган. Но основното им притеснение е не за размера, а за функционалността на пениса, т. е. дали той е в състояние да задоволява сексуалните партньорки на притежателя си.
В представите на много мъже тази способност е функция на отличната анатомия, а не сексуална талантливост. Също погрешно схващане.
„Иска ми се членът ми да беше по-голям. Мисля, че тогава щях да бъда по-уверен в леглото. И жените щяха да ме определят като по-добър любовник и да се чувстват на седмото небе.“
Когато един мъж се оплаква от размера на половия си орган, е твърде вероятно той да няма точно проблеми със секса, а с общуването. За такъв мъж е почти сигурно, че не умее да общува. 
Колкото по-сложни са отношенията между двама души, толкова по-лесно е за влошаването им да бъде обвинено нещо много просто като размера на мъжкия полов член. Така се избягват разговорите за съществените и истински причини за проблемите между двама души.
Изкуствено се създава ситуация, в която нито един от двамата партньори не е отговорен за нищо и нищо в техните отношения (в това число и сексуалните) не би могло да се промени. Размер, какво да се прави… Макар че за размера на каквото и да било по човешкото тяло е виновна само природата.
Страхът да не би да не успее да доведе жената до оргазъм се превръща в
 
натрапчива мисъл за съвременния мачо
Мъжете не осъзнават, че по този начин се поставят в зависимо положение. Чрез този си страх те утвърждават мита, че ако жената не стигне до оргазъм, мъжът автоматично трябва да бъде смятан за импотентен. И така представителите на силния пол доброволно се нагърбват с цялата вина за сексуалната неудовлетвореност на жените.
За последното десетилетие ролите на двата пола в обществото се промениха революционно. Съвременните жени държат да стигат до оргазъм. Искат да получават удоволствие от секса и ако това не се случи, никак не се притесняват да обвиняват за това партньора си и дори да го сменят с друг. Това поведение потиска мъжете, особено в двойките, при които партньорите не се отнасят особено внимателно и грижливо един към друг. На съвременната жена й е нужен силен мъж, респективно силен мъжки полов член. Но когато тя фантазира за силен полов член, няма предвид точно неговите размери.
Жената просто иска партньорът й да е надежден мъжкар, с богат сексуален опит и завидно майсторство в леглото. Тогава няма значение колко голям е членът му. Важното е да го използва по разнообразни начини.
Женското сексуално удоволствие зависи от размера на пениса много по-рядко, отколкото е прието да се смята. А често изобщо не зависи от него.
Женският полов орган е достатъчно пластичен и след кратък „пробен период“ много лесно се „настройва“ към съответния размер.
Мъжки полов член с прекалено големи размери дори може да наруши сексуалната хармония в двойката и да създаде комплекси на своя притежател. Той даже може да доведе до неприятни усещания при жената по време на секс. Реалният живот е много далеч от
 
порнографските филми
Към сексолозите и терапевтите много често се обръщат двойки, в които жените споделят за силен дискомфорт, свързан с прекалено големия пенис на партньора. Движението на член с такъв размер във вътрешността на влагалището причинява болезнено усещане по време на интимната близост. Понякога, в зависимост от анатомията на конкретната жена, проникването е дори невъзможно.
Сексолозите и психотерапевтите са уверени, че ако мъжът и жената са изградили взаимно доверие помежду си, ако се стремят да си доставят максимално удоволствие един на друг, размерът на пениса няма особено значение. Номерът е да разчитаме на въображението, чувствеността и творческото отношение към секса, без да се опитваме да се ограничаваме с някакви параметри и по-конкретно – сантиметри.