Идеи за копиране

Идеи за копиране
 
февруари, 2009 г.
 
 
Калъфка от шал 
 
                                            
 
Новият калъф за възглавница ще бъде готов за минута! При това не ви трябва нито шевна машина, нито дори игла и конец. Изберете шал (или парче плат) с квадратна форма, който по размер да е по-голям от възглавницата, която ще обличате. Сложете възглавницата върху шала и плътно завържете двата му противоположни края. Вържете на красив възел (постарайте се повече) и останалите два противоположни края, тъй като това ще бъде лицето на калъфа.
 
 
 
 
Стационарен ключодържател
 
 
Ясно е, че никиой не иска да търси ключовете си из цялата къща. Винаги ще бъдете сигурни къде се намират те, ако им отредите специално място. Използвайте здрава (масивна) дървена фоторамка и няколко средно големи метални куки на винт, които можете да купите от всеки железарски магазин. Навийте няколко на долната страна на рамката (виж илюстрацията). Остава ви само да сложите в рамката някоя любима семейна снимка и да окачите ключодържателя на подходящо място в коридора.
 
 
Сушилня за рисунки
 
 
Децата ви започват да рисуват и нито вие, нито те искате да се разделяте с шедьоврите им. Как най-добре да се погрижите за детските рисунки, преди да ги подредите в албума за вечни времена. В този случай дори няма да ви се налага да правите или да приспособявате нещо. Просто купете нова или пък извадете от килера старата сушилня за кухненски съдове. В отделенията за прибори можете да сушите измитите четки, а в другите отделения – самите рисунки.
 
 
Подвързия за книга
 
 
Изрежете правоъгълник от стари дънки. „Облечете“ любимата си книга с плата по същата технология, по която обвивате книга с хартиена подвързия. Когато подвързията бъде готова, залепете краищата на плата. За красота направете върху обвивката апликация от мъниста и стъклени или пластмасови орнаменти.
 
 
Лепкава“ лента
 
 
Не бързайте да изхвърляте стария колан. Нанижете на него всички ролки скоч и изолирбанд, пръснати из къщата. В първия момент, когато ви потрябва нещо от „лепкавата“ лента, ще оцените в колко удобно съоръжение може да се превърне един обикновен колан.
 
 

Табло „цветна полянка“

 
 
Необходими са ви филц, акрил или вълнени парчета плат в различни оттенъци, лепило, ножица, гвоздеи с големи глави (или пък кабарчета). Изрежете от плата цветя в различни размери, съчетайте ги по ваш вкус и слепете три изрязани парчета в едно цвете. След това ги прикрепете към таблото с помощта на гвоздеите или кабарчетата. Да учиш и работиш, невинаги е приятно, но когато задачите ви за седмицата са толкова пъстри, винаги ще се подсещате за тях с цветно настроение.
 
 
Етажерка от пейки
 
 
Боядисайте няколко пейки с различни дължини в любимите си цветове и ги подредете една върху друга. Веднага ще получите отличен стелаж, на който можете да подредите всякакви дреболии. Укрепете конструкцията, а после я сложете плътно до стената, за да не я разглобите с някое свое неволно движение.
 
 
Чанта за баня
 
 
Отрежете горната част на стари дънки. Дънковата чанта ще бъде по-обемна, ако пришиете дъно. Другият вариант е само да съедините долните краища там, където сте отрязали панталона. Украсете с апликации. В чантата ще ви бъде удобно да държите сешоар, четки и гребени за коса и всички останали малки, но необходими за тоалета ви неща.