ИЗБОРЪТ книга първа

ИЗБОРЪТ книга първа

„Изборът”, първата книга от прелестна нова антиутопична трилогия, излиза у нас на 27 януари. Елегантно написана, очарователна и пленяваща, историята на Америка, Максън и Аспен ще разпали въображението на читателите още с първите си редове.

„Изборът” ще откриете в книжарниците в цялата страна на цена от 12,90 лв. Романът ще може да се закупи и в EPUB формат от iBookstore, както и в повечето сайтове за продажба на електронни книги, базирани у нас: biblio.bg, helikon.bg и др.

Историята

За 35 момичета Изборът е шансът на живота. Възможност да се измъкнат от съдба, предопределена им още от раждането. Да бъдат увлечени в свят на блестящи рокли и безценни бижута. Да живеят в дворец и да се състезават за сърцето на прекрасния принц Максън. Но за Америка Сингер да бъде избрана е кошмар. За нея това означава да се раздели с тайната си любов Аспен, който е роден в каста, по-долна от нейната. Да напусне дома си, за да се включи в яростна надпревара за корона, която не желае. И да заживее в дворец, който е под постоянна атака от бунтовници.

Но когато Америка среща принц Максън, тя започва да се съмнява в плановете, коите е правила за себе си. И осъзнава, че животът, за който винаги е мечтала, не може да се сравнява с бъдещето, което никога не си е представяла, че ще има.

Отзивите

„Изборът” се появява на книжния пазар в САЩ през 2012 г. и моментално се нарежда в класацията за бестселъри на New York Times. Романът е преведен на 24 езика, а правата за телевизионна адаптация са закупени още преди издаването му.  „Почитателите на приказните сюжети ще се влюбят в алтернативната реалност, която оживява на страниците на „Изборът”, и с нетърпение ще очакват продължението”, заявяват от School  Library Journal. „Романът на Каас е увлекателно четивен, изпълнен с романтика, кралски особи и финес”, допълват от mtv.com Убедете се сами – прочетете откъс от романа или гледайте видетрейлъра на книгата.

Авторът

Кийра Кас израства в Южна Каролина. Учи театрално изкуство, музика и комуникации, преди да се насочи към история, която завършва в университета Радфорд. Днес живее в Блексбърг, Вирджиния, със съпруга си и двете си деца. В свободното си време обича да чете и да танцува. Може да я посетите на kieracass.com или да я последвате  в twitter на @kieracass

 ***

„Егмонт България” е водещо издателство за книги и списания в България, част от скандинавската медийна група „Егмонт”, лидер на пазара за детска и тийн литература.
Сред основните партньори на компанията са авторитетни издатели като Disney, Mattel, National Geographic, Warner Bros., Scholastic и Bauer.
ЕГМОНТ България е издател на утвърдени и нашумели автори като Елиф Шафак, Дж. К. Роулинг, Стефани Майър, Рик Риърдън и Джон Грийн.

Сред най-популярните заглавия в портфолиото на издателството се нареждат романите за Хари Потър и Пърси Джаксън, поредиците „Здрач”, „Дивергенти” и „39 ключа”, класическите приказки на Disney, пътеводителите на National Geographic и образователната поредица „Страховитото”.