ИЗБРАНИ РОКЛИ

Избрани рокли
 
май, 2010 г.
 
Без съмнение главната героиня на пролетно-лятната модна сцена е роклята на флорални и растителни принтове. Не по-малко актуални са и яркоцветните геометрични щампи, а също и лекомислените рокли в моряшки стил – на сини и бели ивици (класика в жанра) или в морски цветове, които традиционно се връщат на мода всеки пролетно-летен сезон. Ако искате да изберете едноцветна рокля, тогава заложете на един от хитовите цветове – лилав, оранжев, златен, светлобежов или яркосин.
 
Обща тенденция в повечето пролетно-летни дизайнерски колекции са платовете, които могат да бъдат оформени в обемни въздушни кройки с изобилие от волани, дантели и драпировки. Много актуална е и асиметричната кройка, като най-изтъкнатият й представител е роклята с едно голо рамо. Що се отнася до оптималната дължина, можете да избирате между ултракъси рокли с бейби дължина, които повече биха ви подхождали на плажа, и рокли с компромисна дължина, но с подчертана линия на талията.
Какви аксесоари да изберете към ярките летни рокли? Тук единственият ограничител е вашата фантазия: широки гривни, висящи едри обици с форма на цветя, копринено шалче или пък перлена огърлица… И не забравяйте за красивите обувки, защото правилно подбраните обувки или сандали ще направят вашия образ съвършен.
 
 
Голо рамо
Разнообразието дори при роклите с голо рамо е утешително – всеки би открил цвета и кройката, които му допадат най-много.