Tyxo.bg counter

Излекувайте се, Кели Нунън Горс

Открийте безграничния си потенциал и събудете лечителя в себе си

Очаквайте на 26 януари!

Вашето тяло ви обича. То ви обича безусловно и не ви предава. Имайте търпение, проявявайте съчувствие. Живейте за деня. Ще успеете. Няма значение откога сте болни – можете да се излекувате. Винаги помнете това.
Антъни Уилям

За книгата

Базирана върху едноименния популярен документален филм на Нетфликс

Неизбежно ли е да се разболяваме? От какво зависи здравето ни – от гените или от начина ни на живот? Към какъв тип лечение да се насочим, ако страдаме от хронично заболяване? Кои болести са нелечими? За да намери отговорите на тези и още редица други важни въпроси, Кели Нунън Горс се обръща към световноизвестни духовни лидери и авторитети в областта на холистичното лечение. Експерти като Дийпак Чопра, Антъни Уилям, Мариам Уилямсън, Брус Липтън, Джо Диспенза споделят своите възгледи за същността на болестите, за дълбоката връзка между ума и тялото и за реалните възможности за лечение.

В книгата са представени и историите на хора, преодолели форми на рак и тежки заболявания, които конвенционалната медицина счита за „нелечими“ и „фатални“. Вдъхновяващите и емоционални проникновения на тези победители доказват, че пътят на изцелението е индивидуален и дълбоко личен. Затова в Излекувайте се не са представени детайлно хранителни режими и лечебни системи. Целта й е да даде ново разбиране за чудесата на човешкото тяло и удивителния вътрешен потенциал да се лекуваме, за да може всеки да намери своя път към здравето.

За автора

Снимка: Ани Шак

Кели Нунън Горс вече двадесет години работи в областта на киното и телевизията. От 2012 г. се занимава с писане, режисура и продуцентство. Основател е на Elevative Entertainment – продуцентска компания, чрез която се стреми да развива смислени, информативни и вдъхновяващи проекти. Като най-значим сред тях до момента определя документалния филм „Излекувайте се“. Едноименната книга вече е преведена на 22 езика. По повод изданието Горс споделя:

Намерението на тази книга е посредством добра информираност да насочи вниманието ни към онова, което се крие в основата на епидемиите от хронични заболявания, и реалните възможности за лечение. Последните научни открития показват, че ние невинаги сме жертва на непроменими гени, както и че не бива да вярваме на страшните прогнози. Всъщност имаме повече контрол над здравето и живота си, отколкото сме научени да вярваме.

Какво споделят експертите

Любовта ни свързва с живота, а страхът прекъсва тази връзка. Той е в основата на останалите дисфункционални емоции, които нарушават състоянието на хомеостаза, на саморегулиране – и тогава от това чувство на дискомфорт се развива болестта.

Д-р Дийпак Чопра

Всяка мисъл оказва въздействие върху тялото, а също и върху целия ни живот, защото между нас няма разделеност. Ако ви нападна, аз нападам себе си. Ако не ви съчувствам, аз отказвам съчувствие на себе си и това засяга тялото ми. Стремете се да прощавате. Стремете се да изпитвате повече съчувствие, защото така помагате на себе си.

Мариан Уилямсън

Ние не сме жертви, а създатели. Ако внесем стрес в живота си, ще проявим болест. Ако отстраним стреса, можем да премахнем и болестта.

Брус Липтън

Медитацията съществува от хиляди години. Умът не спира да бърбори и като цяло ни разказва все неща, които ни плашат и ограничават. Умът е прекрасен, когато го използваш като инструмент, и не толкова, когато поеме контрола. Така че най-малкото, което прави медитацията, е да облекчава стреса.

Джоан Борисенко

Това, което мислите, и това, което казвате, е реалността, която сами си създавате. Всеки ден в организма се образуват нови клетки. Престанете да говорите на тялото си онова, което не искате, и започнете да му казвате онова, което искате – и ще видите какво ще се случи.

Откъс от „Излекувайте се“

Въздействието на стреса

Какво е здравето? Една от дефинициите в речника Мериам-Уебстър гласи:

Състояние на стабилност на тялото, ума или духа, най-вече: липса на физическа болест или болка; състояние, при което някой или нещо се развива добре.

Щом здравето се характеризира с липсата на физическа болест, може да се каже, че това всъщност е състояние на лекота. Можем също така да приемем, че доброто, цветущото здраве е наше естествено състояние, също като цветята, които виждаме да цъфтят в цялата си красота в природата, без да е нужно да „правят“ каквото и да е. Оттук следва, че когато се разболеем, би трябвало да се запитаме коя е въможната причина да губим вътрешното си равновесие, своето естествено състояние на благоденствие. Според експерти най-големият виновник е стресът.

Плашещата истина за стреса

Имам лекарска практика от 35 години и съм имал много пациенти. Виждал съм много странни неща и с всеки изминал ден се уверявам все повече, че основната причина за болестите е стресът.
Джефри Томпсън

В 90% от случаите, когато хората отиват на лекар, заболяването се дължи на стреса – те обаче си тръгват с антидепресанти; тръгват си с всевъзможни лекарства.
Джоан Борисенко, д.м.н.

Ние сме подложени на три основни вида стрес. Физически – при злополука, нараняване, падане или травма; химичен – от бактерии, вируси, хормони в храните, тежки метали, махмурлук и нивата на кръвната захар; и емоционален – при нещастия в семейството, проблеми в работата или финансови трудности. Всички те нарушават баланса в мозъка и тялото.
Джо Диспенза

Стресовият отговор на тялото е предназначен за спринт – бий се или бягай, за да се спасиш, – но в днешно време всички участваме в хроничен стресов маратон. Ако не си даваме възможност за почивка и възстановяване на силите, ние излагаме на риск здравето си. Нужно е да намерим начини за справяне с ежедневния стрес – спорт, медитация, разходка на открито или просто като изключим технологичните устройства. Това ще ни помогне да се успокоим, да се почувстваме центрирани и да позволим на тялото да възстанови обичайното си състояние на цветущо здраве.

Помня, че като дете се удивлявах на способността на тялото да се лекува само. Когато си ожулвах коляното, майка ми почистваше раната, обсипваше я с целувки и я оставяше сама да заздравее. Струваше ми се истинско вълшебство това, че само за няколко дни коляното ми ставаше като ново, без почти по нищо да личи, че е имало и драскотина. Днес сме забравили за тази присъща на тялото способност, тъй като обществото ни е повярвало, че само лекарят може да ни спаси или да ни излекува, като ни даде външен лек.

Помня, че във всички сериали или филми, които гледах като малка, имаше мъж в бяла престилка, който идваше в къщата, когато някой се разболееше, с малка черна чанта, пълна с животоспасяващи лекарства. Днес по телевизията е пълно с медицински сериали, чието действие се развива в спешното отделение. Те са ни научили, че когато сме болни или се нараним, имаме нужда от външна намеса, която да ни помогне да оздравеем. Лекарите може и да умеят да наместват счупената кост, но в своята ДНК клетките имат вроденото знание как всъщност се регенерира и лекува костта. Любящият родител дезинфекцира ожуленото място, но вродената интелигентност и функции на имунната система възстановяват и лекуват тъканта.

Същата тази лечебна сила обаче важи ли и при по-сложни хронични състояния – като рак, автоимунни заболявания, и ментални проблеми – като депресия и болест на Алцхаймер? Именно този въпрос до голяма степен ме подтикна да се впусна в това изследване и да потърся отговори от експертите. Докъде се простират вътрешните ни лечебни сили?

Модерната медицина едва започва да включва в практиката си новите научни открития, доказващи влиянието на ума върху тялото. В тази книга ще разгледаме как нашите мисли, убеждения и емоции засягат здравето ни – може би по-силно и от начина на хранене, физическата активност и дори лекарствата. Ще разберем, че тялото наистина е създадено да се самолекува, и ще научим как да задействаме този мощен вътрешен механизъм. Отново ще вземем в ръце здравето си.

Конвенционалната медицина има своето място и аз съм благодарна, че живея във време, в което знаем толкова много за човешкия организъм. Докато обаче не открием истинската връзка между ума и тялото, ние оставаме безпомощни жертви в един опасен свят. Тази връзка е дълбока и всички ние сме свързани с онова, което ни заобикаля. Ние сме много по-способни да излекуваме тялото си, отколкото ни е внушавано, и като открием как да го правим, ще започнем да взимаме правилните решения и да живеем пълноценно.

Нашето тяло не само е създадено да се лекува – заложено ни е да сме съвършено здрави. Както ще откриете, отговорите се крият в самите нас.
Роб Уъргин

Публикувано в Книги
АКЦЕНТИ
РЕКЛАМА
АСТРОНАВИГАТОР
АСТРОЛОГИЯ  
АСТРОСТАТИИ  
ИДЕЯ ЗА ДЕНЯ

НОВИ КНИГИ