Победителят в БИТКАТА ЗА ИМУНИТЕТ – АЮРВЕДА ЙОГА МАСАЖ

Във  време на мутирали вируси, зарази и често непредвидими причинители на болестни състояния, всеки от нас е сериозно загрижен за здравето си. Превенцията определено трябва да се превърне в начин на живот.

ЧАКРА е сред малкото центрове за здраве и красота, където се предлага  един от най-ефикасните методи за построяване на имунитет – АЮРВЕДА ЙОГА МАСАЖ.

Той представлява лечебен ритуал, наричан още аюрведично изкуство, който кара всеки да се чувства блажен, хармонизиран и здрав. Основно въздейства благотворно на лимфната система, която има ключова роля за имунитета. Тя пречиства междуклетъчното пространство, а основни функции са ѝ да филтрира кръвта и да произвежда бели кръвни телца, които се борят с патогените, навлезли в тялото.

За да сме здрави, трябва да поддържаме лимфната система чиста. Как става това? 

Чрез правилен хранителен режим, достатъчна физическа активност и най-бързия и  ефективен в случая подход  – аюрведа йога масаж.

Полезните въздействия на масажа са няколко.

Възстановява цялото тяло от умора, стрес и напрежение. Стимулира произвеждането на  най-важните 6  хормона на щастието: серотонин, допамин, норадреналин, ендорфини, фенетиламин и окситоцин.

Масажа раздвижва тялото, защото представлява „пасивна йога“ и активизира всички системи и органи като стимулира правилното им функциониране в тялото.

Балансира енергийните центрове – чакрите и хармонизира здравословното състояние.

АЮРВЕДА ЙОГА МАСАЖ  е силен и мощен детокс. В масажа се използва сусамово масло, което прониква дълбоко и подготвя кожата за освобождаване на токсини. Уникалната комбинация от  раздвижване на тъканите и стимулиране на лимфата, прочиства тялото от токсини. 4-6 часа след терапията се препоръчва увеличаване приема на вода.