КАКВО ДА ОБЛЕКА В ПРАЗНИЧНАТА ВЕЧЕР?!

Какво да облека?!
Как да постигнете обикновена празничност
 
януари, 2009 г. 
 
 
 
 
 
Всяка жена си е задавала животрептящия въпрос „Какво да облека?“ в навечерието на някое парти или по-специален повод. Януари е пълен с поводи за обличане на празнични тоалети. За да не умувате много, БЕЛА ще ви въоръжи с…
 
 
 
 
 
 
23 идеи за празничен блясък
 
1. Още в началото на месеца напишете списък на всички онези женски дреболии, които все ви липсват в последния момент. Имате ли нови чорапогащи например – черни и бежови? А как сте с бижутата и фон дьо тена? Не оставяйте покупките им за последния момент.
  
2. Бижутата са ефектна част от тоалета. Отдайте предпочитание на сребърните или златните с камъни (според цвета на очите ви). В краен случай може и да не са от благороден метал.
 
 
3. Черният цвят ще ви направи по-стройни, но ако имате бяла кожа, е по-добре да се откажете от него!
Атлазът в ярък цвят само изглежда опасна материя за фигура с по-пълни бедра (вж. снимката). По-плътните бедра можете да скриете с правилно избрана кройка на роклята – А-силует с пищни драперии.
 
4. Не си купувайте дрехи с размер, по-малък или по-голям от този, който носите в действителност. В тях несъмнено ще се чувствате неудобно и сковано.
 
Висящи обици в съчетание с масивната гривна със сини  камъни
ще отиват на дами със сини или с тъмнокафяви очи.
 
5. Най-удобната дължина за рокля е тази малко под коляното. Няма да настъпвате подгъва си, нито ще придърпвате притеснено роклята надолу, ако сте я избрали прекалено къса.
 
6. Подходящото бельо под тоалета ще ви направи по-уверени. То не бива да е само красиво, а и удобно. Щом случаят е тържествен, можете да си позволите и чисто нов комплект.
 
7. Празниците наистина са много. И, естествено, не бихте могли за всеки празничен случай да си купувате нова рокля. А и не се налага. Почти всяка жена има в гардероба си малка черна елегантна рокля, която много лесно се освежава и преобразява с помощта на стилни бижута и яркоцветни аксесоари.
 
 8. Задължително се облечете женствено!
Рокля с подчертана талия или клош пола с широк колан са идеални варианти за по-ниски дами със слабовата фигура. А един ярък или блестящ аксесоар (в случая златисто портмоне) също би отклонил вниманието от тези недостатъци.
 
9. Не се самозалъгвайте – точно определете недостатъците си, за да можете да подчертаете достойнствата си. По-пълните бедра например се прикриват с по-дълга рокля, а сбръчканите и увиснали в горната част ръце – с блуза с дълги, може и прозрачни ръкави.
 
10. А ако ви стане по-хладно, какво ще наметнете върху роклята? Най-добре е късокосмест жакет или дантелено болеро в един и същ стил с бижутата.
 
11. Изборът на чанта е много важен. Тя трябва да е не само в съчетаващ се с роклята и обувките цвят, но и да може да побере всичко необходимо, оставайки си все пак вечерна по стил.
 
12. Осведомете се предварително за вида на партито и за дрес кода, който се изисква. Няма нищо по-смущаващо от това да се окажете в разкошна бална рокля сред тълпа девойки, облечени с ризи и дънки.
 
 13. На празничната рокля най-много подхожда… празнично настроение.
Вниманието от големия бюст отвличат V-образните деколтета, буфан ръкавите и по-едрите колиета – всички те са на върха на модната вълна през този сезон.
 
 
Балетните  пантофки от плат
с ефектна бродерия са оригинално решение за празничната вечер
 
14. Определете какви точно цветове отиват на цвета на очите, кожата и косата ви.
Рокля с горна част от дантела и люрекс и високата талия визуално ще увеличат малкия бюст, а тежко падащата коприна в долната част ще прикрие пълните бедра. Като цяло фигурата ще изглежда доста по-пропорционална.
 
15. Помислете и за връхната дреха. Какво може да се облече върху тази вечерна рокля?Впрочем тя, макар и дълга, не подчертава кльощавостта на модела и неговия висок ръст – и всичко това благодарение на отразяващата светлината материя.
 
16. Цветовете въздействат по особен начин – червеният подобрява настроението, жълтият е зареден с енергия, а виолетовият ще прикове всички погледи към вас.
 
 
 
Най-находчивият избор са
сребристите и златистите чанти с метални дръжки
 
17. Ако се затруднявате при избора на рокля, заложете на не толкова празничното съчетание копринена туника–черен панталон. Но кройката на панталона трябва да е подходяща за фигурата ви, за да скрие недостатъците й.
 
18.Спрели сте избора си на ансамбъла панталон–празничен топ. Помнете, че панталонът трябва да е дълъг (не 3/4, нито 7/8!). Дългият панталон издължава силуета и стои по-празнично.
19. За да направите добро впечатление, важно е да се чувствате добре. Затова преди празничната вечер се наспете добре и вземете отпускаща вана.
 
20. Обувките задължително трябва да са на високи токове. Ако възнамерявате да танцувате, изберете такива с по-устойчиви токове.
 
21. Ако сте избрали рокля, украсена с камъни или бродерия, бъдете внимателни при избора на аксесоари. Масивните украшения ще развалят чара на тоалета.
 
 
 
 
 
22. Доста вечерни рокли по традиция са с дълбоки деколтета. Помислете предварително какъв точно сутиен би бил подходящ за въпросното деколте. И отрано го премерете, за да се убедите, че презрамките му няма да се виждат.
 
23. Не можете да похарчите прекалено много пари за празничен тоалет? Винаги има изход. Цветните или по-екстравагантни обувки могат да направят и най-обикновения черен костюм празничен. И не забравяйте за бижутата.
 
Солеят е ефектен и днес, особено ако между гънките
са апликирани малки блестящи камъчета