КАКВО ДА ОБЛЕКА ДОВЕЧЕРА?

Какво да облека довечера?!
от Ирена ГЕОРГИЕВА
декември, 2011 г.
Това е въпросът, който вечно стои пред нас, жените, но наболява особено по коледните празници, за които няма определен дрескод.
© Sergiy Serdyuk / Depositphotos.com
Дамските тоалети за празниците в края на годината се въртят като внушения или около образа на Снежанка, или около секси женска версия на Дядо Коледа, или пък около неопределена Снежна кралица – руса хубавица в бяло.
При пресъздаването на тези „супероригинални“ образи (какво да се прави, традициите трябва да се спазват по празниците) се сблъсквам с един и същ проблем –
умирам от студ!
Нито бялата рокля на Снежанка, нито оскъдните червени костюмчета с пискюли пазят топло. Ежедневен пуловер не би допринесъл за празничното ни настроение, а аз съм „за“ човек да се докарва, когато иска да му е тържествено.
Глупаво е да седим с палтото цяла вечер (да не говорим, че е и неучтиво!), а когато отдолу не сме достатъчно добре облечени, няма средно скъпо елегантно палто на света, което може да ни стопли навръх една красива бяла Коледа. Особено ако вечерта минем през няколко места.
Затова тази година съм намислила да облека
богата и дълга кадифена рокля
Поради по-голямата си плътност кадифето топли достатъчно в зимните дни – власинките му са бариера за въздуха и изолират тялото идеално от студа. С такава рокля дори и с по-тънко палто ще ви е добре. Ако сте зиморничави, направете горната част на роклята с дълги ръкави! Добавете
маншон вместо ръкавици
и празничният ви блясък ще е неотразим!
Ако се притеснявате от това, че плътното кадифе оптически прибавя килограми, съчетайте в роклята си два вида материи, например кадифено горнище с дълга пола от многопластов шифон или средно дълга кадифена рокля по тялото с V-образна непрозрачна мрежа в областта на деколтето и бюста – до пъпчето! Този модел издължава силуета и привлича вниманието към бюста.
Колкото до цветовете, ако традиционното червено ви се струва скучно или се опасявате, че ще приличате повече на Червената шапчица, отколкото на Снежанка с него
тъмносиньото и зеленото
стоят страхотно на плътно кадифе. Нежно сребристото и гълъбово сивото стоят по-добре на по-тънко кадифе.
Ако цветът на косата ви е черен, украсете я с кристали по цялата дължина! При всякакви други условия това би било ужасно кичозно, но е подходящо тържествено украшение за новогодишната нощ.
Остава ви само да отпиете от кристалната си чаша блестящо шампанско и да целунете приказния си принц точно в полунощ, а после бързо да избягате в озарената от хилядите разноцветни огньове на разцъфващите фойерверки нощ.