КАКВО ДА ОБЛЕКА НА КОЛЕДА?

Идеална си!
 
декември, 2009 г.
 
Това, че сте решили да посрещнете коледните празници в домашна обстановка, съвсем не означава, че можете да минете без вечерен тоалет. Инвестицията за него е задължителна въпреки кризата. Веднъж е Коледа!
 
Тържествено
По Коледа всичко е позволено…

Разкошна рокля от твърда коприна е подходяща за всякакви тържествени случаи. Черният цвят е безпогрешен избор. Той е уместен даже и за дневно тържество. А за вечерта можете да допълните тоалета с блестящо болеро, гъсто отрупано с пайети, и сандали на висок ток, декорирани с бели камъни.

 
Удобно
Кой подарък да отворя първи?
Сигурно ще ви се наложи неведнъж да седнете на празнична маса през декември. Понякога ще имате настроение да направите така, че да изглеждате като принцеса, но понякога ще ви се иска да сте облечени по-скромно и практично. Съчетанието на черен широк панталон от плюш, черен потник от памук и ликра и сиво-бежова копринена риза с повече декоративни елементи (рюшове, жабо и красиви копчета например), която играе ролята на сако, е комфортно и елегантно едновременно. В този случай обувките може да са с равна подметка.
 
Ярко и модерно
Ще почистя и последната прашинка?
Роклята с А-силует скрива всички недостатъци на фигурата. Важното е обаче вие да се чувствате добре в нея. Съчетанието оранжево и цикламено е актуално и тази година. Ярката цикламена къса жилетка без копчета е подходящо допълнение към тоалета. Нещо блестящо по нея няма да е излишно в празничната нощ.
 
Вечна класика
А какво да сготвя днес?
Именно такава рокля разумните европейци наричат „успешно вложение на средства“. Нея можете да носите дълги години, защото фасонът й е класически и никога не излиза от мода! Ако не сковава движенията ви, на всеки празник ще се чувствате красиви и подвижни с нея.
 
Важен е детайлът
Квадратното деколте е подходящо за дами с овални лица и малък бюст. То привлича вниманието върху бюста и раменете. Не ви препоръчваме да изберете рокля с такова деколте, ако раменете ви са възшироки, лицето ви е квадратно (с по-широки долни челюсти).
V-образното деколте е подходящо за дами с кръгли лица и с недостатъчно дълга шия
Триъгълното деколте визуално удължава шията и лицето, затова е добре да го носят дами с широки, кръгли лица и с недостатъчно дълга или пък с пълна шия.
 
Блестящо
Да запалим свещите!
Кога впрочем можете да облечете такава рокля освен на Коледа или на Нова година? Сигурно десетки пъти сте я заглеждали, окачена на витрината на някой магазин, но след дълго колебание не сте правили избор в нейна полза. „Прекалено е крещяща за мен“ – сте си казвали наум и сте си купували… черен костюм.
Тази година не правете така. Просто си позволете малко повече блясък в празничната нощ.
 
Скромно
Ммм, колко вкусно!
Какво да облечете, ако ви предстои да посрещате приятели за празника? Гостите без съмнение ще изглеждат блестящо и не е добра идея да се облечете така, че да се изгубите на техния фон. Нищо че сте домакиня и ще ви се налага да шетате през цялото време. За такива случаи е идеална кафеникаво-сива пола с дължина под коляното (изглежда суперженствено!) от трико и трикотажна блуза с 3/4 ръкави и блестяща нишка. Резултатът е именно този, който ви трябва – вие изглеждате празнично и в същото време ви е топло и удобно.
 
Стилно
Чаша шампанско, моля?
 

Най-важната тайна на този тоалет е заключена в детайлите. Роклята е изключително семпла, но е добре скроена и идеално лепва по тялото, подчертавайки всички достойнства на фигурата ви. Остава само да я направите по-интересна с различни необичайни акценти – едро бижу на фона на тази рокля говори за това, че имате вкус.