Как (да) обичат днес жените

месец март, 2014 г.

Февруари, месецът на любовта, отмина. Но идва март – месецът на пробуждането. А то също е любов, даже по-истинска. Казваш „Добро утро“ на силата вътре в теб, която спи, свита като коте, и тъгува за нещо. И животът ти някак започва да се разказва сам като добра приказка.

Когато обърнеш посоката на чувствата, когато отвън няма нищо друго, за което да се хванеш, освен пролет, любовта ти се успокоява и болката се примирява. И настъпва световен прилив на нежност…

Не знам как обичат днес жените, но знам, че от пролетния вятър трябва да се е родила любовта. От това тихо и нежно подухване, което те кара да се усмихваш отвътре.

А ние сме забравили това. Забравили сме началото на приказката и точно затова не можем да стигнем до щастливия й край. „Има начин да си щастлив в една връзка и той е да я използваш в истинското й предназначение, а не за измислена от теб цел“ твърди Нийл Доналд Уолш в книгата си „Разговори с Бога“.

Спрете да мислите за връзките, помислете за любовта. Тя никога не изчезва. Просто понякога страда в ъгъла, защото не можем да я разкажем хубаво, нежно и кратко. Като пролет.