Как да остаряваме красиво?

КАК ДА ОСТАРЯВАМЕ КРАСИВО – ПОДМЛАДЯВАЩА ГРИЖА ЗА ВСЯКА ВЪЗРАСТ

Д-р Радина Денкова и Eucerin® представиха съвременни решения в подмладяващата грижа, като отговориха на въпроса „Как да остаряваме красиво?” Модератор на срещата, провела се на 11 март в хотел „Вега”, беше Маги Желязкова, а специални гости бяха три двойки майки и дъщери, които видимо си приличат. Идеята бе да се покаже как се променят с възрастта лицето и кожата и да се акцентира върху индивидуалния подход при избора на подмладяваща грижа. „До 50% от начина, по който ще остарявате, е наследство от родителите, но останалите 50% зависят от начина на живот – стрес, вредни навици, слънце”, обясни д-р Денкова.

Известният естетичен дерматолог разкри симптомите на различните признаци на стареене. Първо се появяват бръчките, като най-рано те се образуват около очите. Следващият видим признак на стареене е загубата на обем: „Обемите в средната част на лицето започват да намаляват, оттам се променя и овалът на лицето, оформят се отпускания, хлътвания, лицевият контур не е така стегнат”, поясни тя. С напредване на възрастта хормоналната активност се забавя. Кожата става по-суха и тънка, губи еластичността си, а бръчките стават по-дълбоки. Д-р Денкова препоръча консултация с дерматолог при избора на най-подходящата грижа за кожата. Тя подчерта, че освен правилната естетическа процедура, е  важно да се използва и точната поддържаща грижа. Бяха показани ефикасните решения за подмладяваща грижа на Eucerin®, третиращи различните признаци. Серията Hyaluron-Filler запълва фините линии и бръчки отвътре-навън. Формулата на Volume-Filler възстановява обемa и подобрява лицевия контур. DermoDENSIFYER ускорява процесите на обновяване на кожата и гарантира естествено ѝ възстановяване в дълбочина.

На срещата бе представен и новият продукт към серията на Eucerin® Volume-Filler, бореща се със загубата на обем – концентрат за ежедневна употреба. Той подсилва действието на всекидневната подмладяваща грижа. Формулата съчетава уникална комбинация от три активни съставки: магнолол, олигопептиди и хиалуронова киселина, които подпомагат възстановяването на обема на кожата за подмладено излъчване.