Как пандемията промени нагласите на потребителите по отношение на грижа за здравето на кожата?

Случвало ли ви се е да приемате своето здраве за даденост? Може би отговорът на всички е “Да”. Но със сигурност настоящата ситуация, през последните две години, ни накара да бъдем по-отговорни в грижата си към своето здраве и това на близките ни.. Разбрахме, че трябва да му обърнем нужното внимание. Грижата за кожата също е в това число. Редовното носенето на маска беше непознат процес за нас, както и за нашата кожа. Независимо с каква цел използваме дадено средство, върху лицето си, то със сигурност трябва да бъде безопасно за нашата кожа, все пак това е най-деликатната и уязвима зона. Съвсем естествено редовното ползване на маска доведе до зачервявания, обриви, раздразнения, акне, особено при хора с по-чувствителна кожа. И тук трябва да се намеси редовната грижа за кожата на лицето която със сигурност не трябва да се пренебрегва, препоръчват специалисти от козметичния бранд Skeyndor.

Оказва се, че в основата на чистата кожа е дълбокото и качественото й почистване, което поддържа и възстановява микробиома. Почистването на кожата в дълбочина е базова грижа, независимо от крема или лосион, който нанасяме след това, независимо и от възрастта. На практика няма значение какво слагаме върху кожата си, ако тя е замърсена и не може да „диша“. Тоест ако микробиомът не е в баланс, то това ще доведе до зачервявания, псориазис, акне и др.

Експерти твърдят, че в основата на това да имаме чиста и здрава кожа на лицето си, е интензивното почистване, което се състои в няколко стъпки, а ето и кои са те:

  • повърхностно почистване;

  • дълбоко почистване;

  • възстановяване на баланса на кожата

“За съжаление повечето дами почистват кожата си в една стъпка, с един единствен продукт за отстраняване на грим. Истината е, че независимо имате или нямате грим върху лицето си, кожата трябва да бъде съвършено почистена, за да е в своя напълно здрав вид. При създалите се условия, в които живеем грижа в една стъпка е недостатъчна.”, споделят те.

“Да се грижим, означава да използваме продукти, които възстановяват баланса на микробиома. Защото докосването на лицето с ръце, носенето на маска го нарушава значително, както и между другото прекомерната употреба на агресивни пилинги. Много е важно кожата ни да получи кислород, защото ако спре да диша се появяват петна, потъмнява, става по-раздразнителна, груба, порите се разширяват и др. Продуктите с кислород са подходящо решение.”, споделят специалистите.

Счита се, че ретинолът е една от най-ценните съставки, която се използва в света на козметиката и именно той е едно от малкото вещества, които имат добър ефект върху акне в неактивна фаза, пъпчиците, несъвършенства предизвикани от тъмни петна по кожата, намалява бръчките, дори без намеса на множество козметични процедури. Ретинолът е подходящ, защото проникнал в дълбочина, той ускорява обновяването на клетките, регулира работата на мастните жлези, изравнява тона на кожата и възстановява компонентите от междуклетъчното пространство, а именно хиалуронова киселина и колаген.

Разбира се, преди да прибегнем до избор на почистващи продукти, е важно да се консултираме със своя козметичен специалист, така както се консултираме с лекар, когато не се чувстваме добре.

“Изключително важно е да не пренебрегвате грижата за кожата си, защото тя е основна за здравето й“.