КАМА КИБЕР СУТРА

Кама кибер сутра
 
ноември, 2011 г.
 
© Luca Oleastri / Depositphotos.com
 
"Кама сутра“ трябва да се дописва. Всъщност не. По-точно е да се каже, че трябва да се програмира. Виртуалният секс отдавна не е фантастика. Но споровете около него не са по-малко от споровете за клонирането например. Нито лекарите, нито психолозите са стигнали до единно становище по въпроса, нещо добро или нещо лошо е виртуалният секс. Всички са единодушни в едно –
 
той е дяволски привлекателен
Киберсексаджиите презрително кривят лица, когато виртуалният секс се сравнява с четенето на еротична литература, с набезите към порно сайтовете или с баналната (както я възприемат те) мастурбация пред екрана на компа. Според поддръжниците му виртуалният секс е сливане на телата и душите посредством използването на съвременните технологии и носители на информация.
Не е лесно да се определи какво точно включва понятието „виртуален секс“. Основна негова характеристика е отделянето на секса от… физическия контакт.
Виртуалният секс е всичко от порното, през телефонния секс, та чак до teledildonics. Какво е teledildonics?! Представете си нещо като електронна секс играчка, която може да се контролира от компютър и която може да предава на партньор, използващ същото устройство и съответния софтуер, физически усещания. У нас тази последна киберсекс придобивка (а може и да не е последна – в технологиите всичко се променя със скоростта на бърз интернет) не е особено популярна.
 
Виртуализацията на секса
напредна много. Използването на специални костюми с богато тактилно оборудване, контролирано отдалеч, ще става все по-популярно. Засега тези костюми не се смятат за особено удобни и секси, но те със сигурност ще се усъвършенстват дотолкова, че да станат предпочитани от много хора.
Виртуалният секс е възможност за хората, които са прекалено заети, срамежливи и непривлекателни, за да правят секс свободно, колкото си искат и с когото си искат. Пак те, както и всички останали, биха могли да реализират и най-невероятните си фантазии – секс с азиатка или с негър.
 
Малко история
Във времената, в които са живели нашите прабаби, носител на информацията е била обикновената хартия. Ако искате да се запознаете с типичен пример на „секс чат“ от ХVІІІ век, моля, прочетете епистоларния роман (роман в писма) „Опасни връзки“ на Шодерло дьо Лакло.
Появата на телефона разшири неимоверно възможностите на виртуалния секс. Първоначално на линиите започнаха да работят млади телефонистки с приятни гласове, но когато линиите станаха частни, влюбените веднага започнаха да използват телефона за обмен на еротични фантазии и желания. На Запад достатъчно бързо съобразиха, че момичетата със сексапилни гласове биха могли да бъдат впрегнати за предлагането на нова услуга – „Секс по телефона“.
Мобилните телефони разнообразиха много инструментариума на виртуалния секс. Еротичните есемеси не губят високия си рейтинг. Появата на интернет подари на еротоманите секс чатове и сайтове за запознанства. ICQ, Skype и други месинджъри предоставиха голяма възможност за игриви разговори с непознати. Включената видеокамера на компютъра създава и илюзия за присъствие. Появиха се и сайтове, в които бихте могли да се запознаете с всякакви хора от всевъзможни места по света и да натрупате на практика неограничен сексуален опит. Но и това не е всичко. Остава да дочакаме и секс комбинезоните, които ще предлагат пълна илюзия за взаимодействие. Сигурно е, че ще доживеем и до това щастие.
 
Кой е „за“ и кой – „против“
Кой се занимава с виртуален секс? Нека бъдем честни – практически всички, които използват съвременни комуникации. Нима не сте получавали еротично съобщение или позвъняване? Мнозина са отговаряли (къде от любопитство, къде защото наистина са искали да отговорят).
Защо избираме виртуалния секс? Защото той е лесно действие. Правенето на реален секс с непознат е далеч по-сложно. За да намерите реален партньор, е необходимо да се запознаете с него някъде. Да отделите време за общуване, също така и финансови средства. Когато дойде моментът за секс, се излагате на редица рискове – като се започне от нежелана бременност, мине се през нещастно влюбване и се стигне до тежки заболявания, предавани по полов път. За да правите виртуален секс, ви е необходимо просто да влезете в интернет и да отделите десет минути, за да намерите сговорчив събеседник.
 
Защо това е хубаво
Защото е удобно и безопасно, а фантазията ви не е ограничена от нищо. Ако ви харесва, бихте могли да си въобразите, че сте прекрасна богиня. Или пък че сте срамежлива девица, независимо от това, че количеството на реалните ви партньори отдавна надхвърля броя на годините ви, умножени по две. Виртуалният секс повишава много самооценката при нулеви усилия от ваша страна. Позволява ви да натрупате богат опит и да се ориентирате по-ясно в търсенето на своя тип сексуалност и еротични желания.
А и колкото и смешно да ви се струва – виртуалната любов предпазва от реална физическа изневяра. Не повече от 2% от виртуалните секс срещи завършват с реални срещи.
 
Защо е лошо
Човекът всъщност не издържа конкуренцията с идеалния образ, който сам си е измислил. Реалният мъж или съпруг има сериозни „технически несъвършенства“ и от тях никой не би могъл да се избави за секунди, само докато мишката кликне върху хиксчето на браузъра. С него трябва да общувате, да градите взаимоотношения, да се съобразявате с желанията му и което е най-трудно, да синхронизирате своите желания с неговите. Виртуалният секс изобщо не разглежда въпросите, свързани с търпимостта, уважението и компромиса.
И още. Виртуалният секс действа подобно на изкуствените заместители на захарта. Има сладост, няма излишни калории. Мозъкът е измамен и потвърждава „Сладкото е получено“ (тоест „Сексът е получен“).
Ако сте стигнали в четенето до този абзац, то виртуалният секс действително ви е интересен. Какво е необходимо да знаете за него, за да не попаднете в реални неприятности след него?
 
Изисквайте конфиденциалност
Ако използвате мобилен телефон – използвайте отделно устройство или поне отделна сим карта. За еротичните писма имайте отделен мейл с достатъчно сложна парола. А за сеансите на виртуално общуване си осигурете помещение, което може да се заключва. И… никакъв виртуален секс на работното място! Системният администратор контролира всичките му подопечни компютри и обича виртуалния секс не по-малко от вас.
 
Майстори на виртуални секс сюжети
Фактически виртуалният секс ви дава изключителната възможност да бъдете автори на порноразказ. Трябва да се научите да не се изчервявате и да не изпадате в ступор от това, което описвате с думи, от това, което искате да направи с вас партньорът ви. Необходимо е да подхванете една тема и да я развиете. Не се притеснявайте от това, че трябва да изградите образ, който може и да не е съвсем реален. Вашият партньор също добавя художествена измислица, когато описва размерите на собствения си член.
 

Аксесоарите
за този секс са традиционните – красиво бельо и удобно място, но към него се прибавя и… удобната клавиатура. Ако използвате видеокамера – убедете се, че в обсега є не попада нищо от това, което искате да скриете.
 
Снимките
са една отделна тема. За да рискувате да изпратите ваша актова снимка на непознат човек, то трябва наистина да не ви пука от перспективата още на другия ден тя да влезе във всички родни порносайтове. По-добре е да не рискувате.
За да намерите партньор за секс, е достатъчно статусът ви да е „необвързана“ или пък да се регистрирате в сайт за виртуални запознанства.
Засега нямат основание притесненията, че виртуалният секс може да доведе до намаляване на желанието за физически секс. Във всеки случай виртуалният секс е добра възможност за двойки, които са разделени от големи разстояния. Например семейства, при които един от партньорите живее в чужбина за дълъг период от време. Още един щрих по темата е въпросът, какво ще бъде новото съдържание на понятието „изневяра“. А на понятието „любов“?!