Кока-Кола ХБК лансира Costa Coffee на няколко пазара през 2020 г.

Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани – един от най-големите бутилировачи на Coca-Cola в света, планира да лансира Costa Coffee в поне 10 от своите 28 пазара през следващата година, сред които България, Гърция, Унгария, Полша, Румъния, Русия и Швейцария. Това ще отговори на широк кръг от потребностите на потребители и клиенти в множество канали и поводи, в съответствие с визията на Кока-Кола ХБК да бъде водещ 24/7 партньор в напитките.

„Това е страхотна възможност, която ще създаде истинска добавена стойност за нас и нашите клиенти“, казва Зоран Богданович, Главен изпълнителен директор на Кока-Кола ХБК. „Включването на толкова силен бранд като Costa Coffee в нашето портфолио ще ни позволи да покрием повече поводи за консумация, да партнираме още по-пълноценно с нашите консуматори във всички канали и да подсилим усилията си да адресираме всеки повод за консумация през деня. Нашата добре установена инфраструктура, процеси и опит в дистрибуцията на кафе ни дават увереност, че ще се справим с тази вълнуваща възможност“.

Кафето е една от най-доходоносните и бързо растящи по отношение на приходи и печалба сфери в областта на напитките. Това е многомилиардна категория на 28-те пазара на Кока-Кола ХБК, която се очаква да расте с 4% на годишна база.

The Coca-Cola Company придоби Costa Coffee през януари 2019 г., като компанията ще се фокусира върху разширяване на предлагането на вендинг и готовите за консумация (ready-to-drink) продукти. Costa Coffee е водещата компания за кафе в Обединеното кралство, със силно присъствие в Европа, Азия, Близкия изток и Африка.

“Щастливи сме да си партнираме с Кока-Кола ХБК, за да достигнем до повече консуматори с нашето страхотно кафе“, каза Дженифър Мен, президент Global Ventures в The Coca-Cola Company. “Това ново споразумение е пример за това как Costa Coffee помага на Coca-Cola да стане компания с пълно портфолио от напитки.“

Кока-Кола ХБК е бързо развиващ се бизнес в сферата на бързооборотни стоки и стратегически партньор на The Coca-Cola Company с годишен обем на продажбите над 2 милиарда каси. Компанията оперира в 28 страни и обслужва население от над 600 милиона души. Кока-Кола ХБК предлага широко портфолио от основно безалкохолни готови за пиене (ready-to-drink) напитки в категориите газирани, сок, вода, спорт, енергийни, кафе и чай.

Кока-Кола ХБК насърчава устойчивото развитие, за да създава стойност за своя бизнес и за обществото. Това включва предоставяне на продукти, които отговарят на нуждите на потребителите от напитки, насърчаване на отворена и приобщаваща работна среда, осъществяване на дейността си по начин, който защитава и съхранява околната среда и допринася за социално-икономическото развитие на местните общности. Кока-Кола ХБК се нарежда сред най-устойчивите компании според различни индекси като Dow Jones, CDP, MSCI ESG и FTSE4Good.

 Компанията Кока-Кола (The Coca-Cola Company – NYSE:KO) предлага разнообразно портфолио от напитки и притежава над 500 марки в повече от 200 страни по света. В допълнение на едноименните Coca-Cola марки, заедно с Fanta, Sprite и Schweppes, портфолиото включва и някои от най-ценените марки в света, като напитки от соя, студени чайове, вода, сокове и нектари, кафе, спортни напитки, смутита, кокосова вода и много други. Компанията непрестанно развива и трансформира своето портфолио, от намаляването на захарта в нашите напитки, до въвеждането на нови и иновативни предложения.

Също така, дългосрочно работи за редуцирането на отпечатъка си върху околната среда, възстановявайки водните ресурси и насърчавайки рециклирането. Заедно с партньорите си бутилировачи осигурява работа на над 700 000 човека по цял свят, давайки възможности за ползотворна кариера на служителите си и създавайки стойност за икономиката навсякъде, където работи.