КомицитеТЕ

януари, 2014 г.

Има хора, на които смешките не им се получват. Изразът „плоска шега“ е възникнал много отдавна, точно след опита на такъв един човек да развесели другите. Произведената от него духовитост не само не разсмяла околните, но дори била на път да ги обиди. Съществуват обаче и други представители на човешкия род, които са истински аниматори на смеха. Шегите, идващи от тях, са произведени в един изключително въздействащ 3D вариант. Те са комиците, пръснати сред хората, и заедно с тях животът е истинска забава. Ако се чудите на какво се дължат големите разлики в умението ни да се шегуваме – отговорът е прост. Зодиите са виновни за всичко. Те са маята за смешките на едни и горчивата отрова в хумора на други. Представителите на различните зодиакални знаци не само се шегуват различно, но и по различен начин приемат шегите и дори се усмихват различно.

Хуморът на Овена трудно може да се нарече интелектуален. Напротив. Той е банален и примитивен. При това най-често този хумор доставя удоволствие единствено на самия Овен. Не би било обективно обаче да определяме Овните като глупави или несъобразителни, просто те намират същественото и веселото в неща, различни от общоприетите. Впрочем Овните не възприемат тънкия хумор, но реагират много радостно на грубите шеги. Те могат да се смеят от сърце дори и на вас, без обаче да изпитват никакво злорадство. Жените Овни предпочитат да не разказват шеги, защото не се чувстват особено уверени в това занимание. Хубавото е, че веселието на всички представители на знака е заразително за околните. Дори и в шега, разказана от тях или от други,  да няма нищо смешно, Овните ще ви накарат да се разсмеете със собствения си смях.

Телците изглеждат много сериозни и рядко се шегуват. Определят ги като прекалено земни, независимо, че чувството им за хумор е в напълно достатъчно количество. Те са в състояние да се пошегуват тънко, както и да оценят всеки хумор. Запазвайки сериозно изражение, те могат красноречиво да разказват шеги, достойни за бурен смях. Телците нямат навика да говорят глупости или непристойни неща, на тях можете да се доверите за празничен тост например. Те ще го произнесат спокойно, ще го изпълнят с вкус. Флиртуването с публиката просто за да привлекат вниманието върху себе си не е в техен стил.

Близнаците са шампиони по шегуване! Звездите ги утвърждават като най-веселите хора. Практически те почити не млъкват – шегуват се с всекиго и всичко и го правят искрено и непринудено. За тях това е нещо като хоби, от което изобщо не се уморяват. Умеят да пародират, майстори са на импровизацията. Острият език не е инструмент на техния хумор.  Те не пропускат да чуят интересна или смешна мисъл, запомнят я, а после я употребяват в подходящ момент. Способни са да възприемат както черния хумор, така и тънките шеги. Понякога обаче говорят глупости, които представят като шеги. Проблемът на Близнаците е, че те нямат почивка. Понякога толкова се увличат, че превръщат разговора в монолог . Не ги молете да вдигат тост. Той би бил безкраен и би потвърдил репутацията им на бърборковци.

За хумора на Раците е трудно да се говори обобщено, затова ги разделяме на три типа. Едни от тях са сдържани, вторите се шегуват и веселят, но много рядко, третите са Раците, родените близо до датите на зодиакалиня знак Лъв. Шегите на тези Раци са тяхното средство да привлекат вниманието и да се превърнат в душата на компанията. Изненадващо или не, всички Раци имат особен нюх, който им подсказва какъв точно тип шега е подходящ за компанията в съответния момент. За всяка компания Раците от третия вид имат наум подходяща шега, която винаги е уместна. Умеят да разведрят обстановката.

Лъвовете притежават уникално чувство за хумор. Обиждат се, когато шегите са насочени към тях, но могат умело да прикриват обидата. Като добри същества те не търпят черния хумор и сарказма. А в умението да се пошегуват тънко те нямат равни на себе си. За Лъвовете е характерно красноречието и чувството за собствено достойнство, благодарение на които те и не си позволяват пошлости в говоренето. Винаги е приятно да ги слушаш. Те могат да разкажат дори най-неприличния виц в прилична форма, без от това хуморът им да пострада.

Девите са саркастични. Много критични, понякога капризни – тези черти от техния характер се оглеждат и в начина, по който те се шегуват. Имат остър език. Хуморът им е доста шлифован, саркастичен и понякога се доближава до черния. Присъщият на Девите песимизъм създава впечатление, че те не са особено весели хора. Шегуват се рядко, но винаги в целта.

Везните са предвзети и малко маниерни. Прекалено високото им самомнение се отразява и върху хумора им. Те се стараят да се шегуват така, че да демонстрират своя „английски хумор“, който така или иначе не всеки би могъл да разбере. Хуморът на някои не особено интелигентни Везни е толкова примитивен, че прилича на бръщолевене на човек със забавено развитие и предизвиква единствено недоумение у околните.

Скорпионите са най-малко веселият знак от зодиака, а според някои дори са черногледи по природа. Понякога наистина не може да се разбере дали се шегуват, когато говорят за смъртта, или пък са напълно сериозни. Скорпионите не се притесняват нито от черния хумор, нито от шегите с еротичен характер. Напротив, разчитайте на тях за смешки на тема смърт и секс. За голяма част от околните техните шеги изобщо не са разбираеми.

Стрелците и хуморът? Наистина е удивително, че при цялата им интелигентност те са просто майстори на глупавите шеги. Няма друг знак от зодиака, при който толкова отчетливо да се вижда абсолютното несъответствие между природни дадености и потенциал и неумение да се шегуваш.

Козирозите са толкова сериозни, че предпочитат да не губят време с някакви си анекдоти. Практически те изобщо никога не се смеят. Няма свидетелства да са се пръкнали истински комици от техните среди. Импровизацията не им се удава. И ако случайно ви се стори, че Козирогът, който седи на масата до вас, се е пошегувал, бъдете сигурни, че само така ви се е сторило.

Водолеите са весели дечица – открити и незлобливи. Те обичат и да се шегуват, и да се смеят на шегите на другите. Удава им се с лекота. Реагират добре на шегите по свой адрес и обичат да се шегуват с другите. Хуморът им е разбираем за всеки събеседник. Водолеите са отлични в пародирането и бързо влизат в образ. Представителите на този знак са доста начетени, а това прави общуването с тях още по-приятно.

Шегичките, избълбукани от Рибите, не са особено удачни. Да преразказваш смешка, направена от тях, е и смях, и грях. Виждате ли, Рибите имат едно особено чувство за хумор, забъркано и от  мъдрост, и от тъга, и от истински хумор също. Невъзможно е да повторите шегите им, да ги обясните или пък да ги анализирате логически. Да намерите смисъл в тях, също не е лесно. Добре е, че Рибите осъзнават всичко това и не се и стараят да се шегуват в компания, защото подозират, че няма да бъдат разбрани. Сред Рибите обаче има такива, които могат да оценят по достойнство доброто чувство за хумор у другите.