Купата на Coca-Cola: Движи се!

Любимците на тийнейджърите Пламен и Иво от X-factor откриха четвъртото издание на „Купата на Coca-Cola: Движи се!“

Тазгодишното издание на турнира обхваща рекордните 12 000 ученици
от 298 училища от цялата страна

Талантливите музикални изпълнители Пламен и Иво Добреви, заедно с Калин Каменов – зам. министър на младежта и спорта, Ирена Димитрова – директор на дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм“ в Столична община, Евгени Цонев – оперативен мениджър на Кока-Кола за България и Светослав Атанасов – генерален директор на Кока-Кола ХБК България поставиха началото на четвъртото издание на футболния турнир „Купата на Coca-Cola“. Всички те, в компанията на футболистите Александър Тунчев и Стоян Колев от ЦСКА, Станислав Ангелов от Левски, двукратния параолимпийски шампион в дисциплината скок дължина Михаил Христов изразиха своята подкрепа към инициативата за повишаване на физическата активност и популяризиране на активния начин на живот сред подрастващите, която тази година ще протече под мотото „Движи се!“.

По време на официалното откриване на „Купата на Coca-Cola“ Пламен и Иво влязоха в ролята на водещи и обявиха, че освен престижния трофей, победителите в турнира, ще спечелят и още една голяма награда, а именно – спортен лагер в „Спортния град“ на Реал Мадрид. Също така, те бяха първите, които се снимаха с  другата голяма изненада, която очаква футболните запалянковци през 2015 г. – оригиналната топка от мача между Бразилия и Чили от световното първенство по футбол през 2014 г. Тя ще обиколи страната по време на зоналните полуфинали, а един късметлия ще има щастието да я спечели след големия финал на турнира, който ще се

В тазгодишното издание на „Купата на Coca-Cola”, освен традиционните игри, в които могат да се включат всички приятели и поддръжници на участващите отбори, ще се проведе и състезанието по танци „Раздвижи своя талант“. То ще даде възможност на момичетата, които присъстват на полуфиналите, да покажат най-добрите си стъпки на дансинга, да се срещнат с някои от любимите си звезди и да спечелят страхотни награди.

За да дадат начало на футболната надпревара и да покажат колко важно е да се спортува, на събитието присъстваха футболистите от ЦСКА Александър Тунчев и Стоян Колев, и Станислав Ангелов от Левски. Те, заедно с лекоатлета Михаил Христов, направиха няколко успорвани разигравания срещу шампионите в „Купата на Coca-Cola“ от 2013 и 2014 г. от СОУ „Константин Величков“ гр. Пловдив и отборът, представител на града-домакин на откриването – 61-во ОУ „Христо Ботев“, гр. София.

За четвърта поредна година междуучилищният футболен турнир ще мотивира учениците, техните семейства, приятели и учители да споделят заедно положителните емоции от спорта. Спортното състезание, в което могат да участват ученици на възраст между 12 и 14 години се организира от системата на Coca-Cola в България в партньорство с Министерство на образованието и науката, Столична и общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и Стара Загора.