Лидл България e официален партньор на националите по волейбол за 2021 г.

За четвърта година Лидл България подкрепя Българската федерация по волейбол. Като официален спонсор на националния отбор компанията подпомага неговото развитието и популяризирането на волейбола. Партньорството бе представено днес по време на пресконференция, на която присъстваха Любо Ганев, президент на Българската федерация по волейбол (БФВ), Давид Давидов, вицепрезидент на БФВ, Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България и Елица Василева, капитан на женския национален отбор по волейбол на България.

Партньорството бе отбелязано със специална волейболна демонстрация с участието на Елица Василева и нейните съотборнички Емилия Димитрова и Жана Тодорова, както и състезатели от младежките отбори на България. Освен тях, в демонстрацията се включи и осем годишната Елица, кръщелница на Елица Василева, която е едно обещаващите свежи попълнения на българския волейбол. Майсторските изпълнения на родните звезди имаха за цел да покажат красотата на играта и да вдъхновят присъстващите в залата, сред които и много семейства с деца, да спортуват повече.

„За нас е привилегия и чест да бъдем партньор на българския волейбол и да имаме възможността да допринасяме за техните успехи и победи, които радват и с които се гордеят всички българи. Това е наш дългосрочен ангажимент, защото вярваме, че спортът и активният живот са важни елементи от качествения и пълноценен живот на всеки човек – нещо, за което се стремим да допринасяме като компания, особено през последните четири години. Тази година мотото на партньорството ни, около което се обединихме с Българската федерация по волейбол, е „Грижим се за свежите попълнения в отбора“. За отбора свежите попълнения са младите спортисти, а за нас, разбира се, свежите попълнения са и нашите висококачествени продукти, които всеки шампион заслужава“, заяви Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

„Лично за мен развитието на волейбола в България е кауза с огромно значение. Важно е да превърнем всеки мач в събитие и партньорите ни да са горди, че продуктите им се свързват именно с волейбола. Благодаря на Lidl за коректността и най-вече за дългосрочната подкрепа през изминалите години. Разкриването на заложбите на бъдещите ни спортни звезди и постигането на световни успехи до голяма степен се дължи и на неизменната подкрепа на партньори като търговската верига. Очакват ни много успехи и поводи да се гордеем с нашите спортисти и се радвам, че благодарение на Lidl това може да стане реалност и да мотивираме още повече млади хора да припознаят спорта като градивен елемент от техния живот“, каза Любо Ганев, президент на БФВ.

Само след няколко дни в Русе предстои финал за Golden League за женския ни национален отбор по волейбол, а в средата на август очакваме тяхното блестящо представяне на Европейското първенство за жени, като тази година Пловдив е един от градовете домакини заедно със Задар (Хърватия), Белград (Сърбия) и Клуж-Напока (Румъния). Септември месец столицата ни ще бъде домакин на Световното първенство по волейбол за мъже до 21 години.