Малката уличка на големите сърца, Мануела Инуса

Приветстваме ви на „Валери Лейн“ – най-романтичната улица в света!

Очаквайте от 16 ноември!

Стоплящ сърцето финал на поредицата за очарователната уличка „Валери Лейн“

Много неща са се случили на „Валери Лейн“ през последните три години. Нови любови са разцъфтели, токсични връзки са се разпаднали. Детски крачета вече припкат по паважа на любимата уличка в Оксфорд. Есента приближава бавно и уханието й вече се носи във въздуха заедно с обещанието за уютни следобеди с чаша чай, любима книга и топло одеяло, ароматни свещи, а защо не и някое шоколадово лакомство.

Промени са настъпили в живота на всички собственици на магазинчета, но едно си остава същото – топлото приятелство, което ги свързва. И желанието да помогнат на всеки в нужда.

Но тогава се случва нещо неочаквано и Лори, Кийра, Руби, Сюзън и Орхид трябва да са по-сплотени от всякога, за да изпълнят желанието на скъп приятел.

За автора

Мануела Инуса е родена през 1981 г. в Хамбург и още от дете мечтае да стане писателка. Малко преди своя трийсети рожден ден решава, че моментът е сега или никога. Сред най-популярните й романи са книгите от поредицата за „Валери Лейн“, които омагьосаха сърцата на читателите и завладяха списъка с бестселъри на Spiegel.

Освен автор на увлекателни романи, Мануела Инуса е и почитателка на пътешествията, трилърите, чая и британската поп музика. Тя все още живее в родния си град със съпруга си и две им деца.

По повод последната книга за „Валери Лейн“ авторката споделя:

Толкова обикнах хората от „Валери Лейн“, че ще ми бъде трудно да се откъсна от тях, и зная, че мнозина от вас се чувстват по същия начин. Всяка раздяла е тежка, но това им е хубавото на книгите, че човек може да ги препрочита отново и отново. В този смисъл си пожелавам „Валери Лейн“ да не потъне в забрава и скъпите ми читатели да ме последват и на други места, които – надявам се – ще обикнат също като павираната, накичена с цветя, излъчваща романтика уличка в Оксфорд, на която всеки е добре дошъл и на която всички ние вече се чувстваме като у дома си.

Кулинарно вдъхновение от „Валери Лейн“

„Малката уличка на големите сърца“ поставя емоционален завършек на поредицата за „Валери Лейн“. Освен топлина, усмивки и добро настроение, книгата ще ви предложи и няколко вкусни рецепти – по една от всяка от любимите ни героини. Нека надникнем заедно в сладкарската тетрадка на Кийра и удължим удоволствието от историята за най-романтичната улица в света, като приготвим следните изкусителни лакомства.

Шоколадовите курабийки на Кийра

Съставки за около 30 броя

  • 250 г брашно
  • 120 г захар
  • 20 г ванилова захар
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 1 щипка сол
  • 5 с. л. прясно мляко
  • 150 г масло или маргарин
  • 100 г шоколадови капки

Изсипете в купа брашното, захарта, ваниловата захар, бакпулвера, солта и млякото. Разтопете маслото и го добавете в купата. Разбъркайте добре. Накрая разбъркайте в още топлата маса шоколадовите капки, докато леко се разтопят, така че да се получи мраморна шарка. Оформете от тестото топчета с размер на череша, сложете ги в тава, покрита с хартия за печене, и лекичко ги натиснете. Печете 15–20 минути на 150 °С с включени горен и долен реотан.

Съвет от Кийра

За веган вариант използвайте растителен маргарин, бадемово или овесено мляко. Между другото, повечето шоколадови капки за печене са веган продукти.

Откъс от „Малката уличка на големите сърца“

В един топъл ден в края на лятото двама души на достопочтена възраст вървяха по „Валери Лейн“ в Оксфорд. Току-що бяха изпили по чаша превъзходен чай в ъгловото магазинче, където бяха дългогодишни клиенти, и още бяха в приповдигнато настроение от задушевната атмосфера, която всеки път ги посрещаше там. Ала собственичката на въпросното магазинче не бе единствената, която им вдъхваше чувството, че са желани гости. Такава бе и притежателката на съседната шоколатерия, където се отбиха след това.
„Валери Лейн“ отдавна се бе превърнала в техен втори дом. Колко прекрасни мигове бяха прекарали тук, колко изключителни хора бяха срещнали! Колко често бяха получавали помощ в трудни за тях времена! И на колко топъл прием се бяха радвали при всяко свое идване на тази улица! Да, симпатичните собственици на магазини от „Валери Лейн“ бяха присъствали дори на тяхното бракосъчетание преди четири години – събитие, което двамата не бяха вярвали, че ще изживеят и което тези хора бяха превърнали в нещо още по-специално.

Жената подбра любимите си бонбони, които съпругът й купуваше всяка седмица. Бяха толкова щастливи, че са заедно. На тяхната преклонна възраст не беше особено обичайно да имат партньор до себе си – но колко невероятно бе в осемдесетте си години отново да намериш любовта.

Старата дама със снежнобяла коса се усмихна благодарно на скъпия си съпруг, пъхна бонбоните в чантата си и го хвана под ръка. Заедно стигнаха до края на уличката, където имаше старо черешово дърво. То беше там от края на XIX в. и добрата Валери, на която бе кръстена улицата, бе варила конфитюр от плодовете му преди повече от век.

Знаеше се, че Валери Бонам е била забележителна жена, неизменно отзивчива, с огромно сърце. Днешните собственици на магазини и обитатели на малката уличка не й отстъпваха по нищо. Тъй като също бяха винаги готови на помогнат според възможностите си, изслушваха съпричастно всеки проблем на обърналите се към тях, а преди всичко приемаха за най-естественото нещо на света да вършат добрини за другите.

Старата дама беше уморена и помоли съпруга си да отдъхнат за малко на пейката до дървото. Седнаха там и се загледаха в оживлението, царящо на това

Още вкусни идеи и вълнуващи истории ви очакват в останалите книги от поредицата за „Валери Лейн“