Малка книга за големите теории в мениджмънта, Джеймс Макграт и Боб Бейтс

101 теории, които всеки мениджър трябва да знае и как да ги приложите на практика

Очаквайте на 26 ноември!

Ако сте мениджър, който се стреми да управлява ефективно, не е нужно да четете купища книги, за да се справите с проблемите в работата си.

„Малка книга за големите теории в мениджмънта“ ще ви даде достъп до най-добрите теории и модели, които всеки като вас трябва да знае. Всяка теория е резюмирана в две страници и е даден съвет как да се приложи в практиката. Необходими са ви не повече от пет минути, за да я прочетете и разберете. В томчето са включени само теории, които са доказали своята стойност в практиката.

„Малка книга за големите теории в мениджмънта“ ще ви помогне:

  • да се запознаете с широк спектър от мениджърски теории, контекста им и как да ги използвате;
  • да установите и разберете вашия мениджърски стил;
  • да подобрите общуването с колегите и мотивирате екипа си;
  • да изградите ключови умения за успешно изпълнение на задълженията си;
  • да бъдете ефективен мениджър.

„Малка книга за големите теории в мениджмънта“ съдържа основите на всичко, от което се нуждае успешният ръководител. Тя е отличена с наградата Книга на 2015 година в категория „Практически мениджмънт“ на Института за експертен мениджмънт.

За авторите

Д-р Джеймс Макграт е експерт-счетоводител и има над 25-годишен опит в публичния и в частния сектор като счетоводител, одитор, финансов контрольор и управленски консултант. Автор е също на „Малка книга за мъдростта на големите мениджъри“.

Д-р Боб Бейтс е старши изпълнителен директор в публичния сектор почти 20 години, а през 1994 година създава „Аръндел Груп“ – компания, която се занимава с развитие и обучение на мениджъри. Завършил е компютърни науки, има няколко магистърски степени по педагогика и мениджмънт и докторска степен по мениджмънт в здравеопазването.