Малкият Николà

ОТИВАМЕ НА ПИКНИК!

За малчуганите, които се учат да четат. Ниво 2

Учителката и Бульона водят децата на пикник от училище. Обаче става какво ли не… Николà даже се озовава на ливадата срещу един бик!

Николà и приятелчетата му са неизчерпаем източник на всякакви идеи, особено когато става дума за щуротии!

СЛАДКОТО КОТЕНЦЕ

За малчуганите, които се учат да четат. Ниво 2

Николà отнася у дома бездомно котенце. Нарича го Бонбон! Но майка му категорично отказва да го приеме завинаги… Кой тогава ще се грижи за сладкото малко котенце?

С помощта на приятелчетата си Николà както винаги успява да намери решение!

МАЛКИЯТ НИКОЛÀ – ПОРЕДИЦА ЗА НАЙ-МАЛКИТЕ

Поредицата от четиринадесет заглавия за малкия Николà е предназначена за малчугани, които правят първи стъпки в четенето. Книжките са леки, възхитително забавни, съпроводени с талантливи цветни илюстрации, пригодени за психиката на най-малките! Историите са подходящи за дечица, които се учат да четат – в предучилищна възраст или в детската градина. Авторите са адаптирали разказите за знаменития герой на хумориста Рьоне Госини, но за разлика от оригиналите, където повествованието се води от името на Николà, тук то е обективизирано и наситено с пряка реч.

Приключенията на Николà и неговите щури приятелчета се развиват в реалния детски свят – забравете за магии, чародеи и духове! От друга страна, историите са рядък пример за мил хумор и автентичен досег с невинната омая на детството. Наред с момчетата в много от случаите се изявяват и две очарователни девойки: Луизет и Мари-Едвиж. Като цяло поредицата отговаря на всички изисквания, за да бъде включена за изучаване в детски предучилищни подготвителни групи.