Модни тенденции при дамските чанти: есен-зима 2020-2021

Модната чанта е верен съюзник на всяка стилна визия. Този незаменим аксесоар е не само функционален и позволява на дамите да държат на сигурно място и под ръка важните си лични вещи, но и допълва оригиналността на визията, привличайки вниманието по неповторим начин.

За щастие, кризата с Ковид-19 и карантината не успяха да попречат на дизайнерите да разработят нови интересни модели дамски чанти и сезон 2020-2021 стартира с уникални предложения.

В тази статия ще ви покажем какви чанти ще бъдат актуални през идващата година.

Кои са най-забележителните модни тенденции при дамските чанти есен-зима 2020-2021?

Модните чанти през новия сезон правят впечатление със своите забележителна форма и начин на закопчаване, както и с дължината на дръжките и оригиналните декорации.

Ето и най-впечатляващите им отличителни черти:

  • Декоративни верижки
  • Оригинални катарами
  • Флорални мотиви
  • Животински принтове
Дамски чанти, украсени с верижка

Попълването на сезонния ви гардероб само с една нова чанта определено ще ви накара да се доверите на подобен модел. Размерът, формата и цветът нямат значение – важното е да се чува звънът на верижката – за пълен унисон с претенциите на така наречения Street Style.

Дизайнът може да включва както вериги от метал, така и от пластмаса, издържани в ярки цветове. Също така, при по-минималистичните модели веригата би могла да играе ролята на удобна дръжка, а при по-обемните – да се използва просто като декоративен елемент.

Дамски чанти с красиви декоративни катарами

Абсолютната тенденция за есен-зима 2020-2021 е ефектна чанта, украсена с красиви катарами. Малка и елегантна, тя удобно се вписва в стилната всекидневна визия, подчертавайки добрия вкус на притежателката си. Модният аксесоар трябва да се вижда отдалеч – именно тази тенденция „роди“ и линията на закачливите, кокетни дамски чанти, с които дизайнерите са решили да ни зарадват през новия сезон.

Най-популярни са малките, но просторни чанти с интересни декоративни елементи. Те успешно повеждат в битката с вечната класика (универсалната черна дамска чанта) и според стилистите, поне що се отнася до ежедневието, почти е невъзможно да им се намери заместител. Украшения като лъскави метални катарами или камъни превръщат дамската чанта в едно много специално допълнение към всекидневната визия.

Дамски чанти с флорални мотиви

Тази тенденция се запазва и през новия моден сезон. Дамските чанти с флорални мотиви продължават да вълнуват дизайнерите и да ги вдъхновяват да измислят все по-очарователни женствени модели. Няма спор, дама с подобна чанта веднага привлича вниманието и кара представителите на силния пол да развихрят въображението си.

Дамски чанти с животински принт

Тези дамски чанти са доказан начин да добавите оригиналност към вашия външен вид, да направите визията си още по-ярка и интересна.

Подобни модели успешно могат да се съчетаят с облекла, издържани в бизнес стил, така че, скъпи дами, възползвайте се и създайте мечтания образ!

Колкото до материалите на изработка, то и през новия сезон кожата – било тя естествена или изкуствена, отново е на върха на топ класациите като вечен и стилен избор, който никога няма да излезе от мода.