Награди за успелите деца на България

Фондация “Димитър Бербатов” започва да приема номинации за седмото издание на проекта

„Награди за успелите деца на България”

От 20 декември 2014 г. Фондация „Димитър Бербатов” започва да приема номинации на ученици с успехи за 2014 г. с началото на своя седми по ред годишен проект „Награди за успелите деца на България”. Областите, в които отличени през 2014 г. деца могат да кандидатстват със своите постижения (сами или чрез друг), отново са Изкуства, Наука и Спорт. В конкурса отново могат да участват и българчета, които живеят в чужбина. Отново ще се приемат номинации и в категория Благотворителен проект – специална награда за деца, инициирали или участвали в благотворителни инициативи с чисто човешко измерение. Целта е да се поощри чувствителността на децата към проблемите на другите, както и да се създава отношение към живеенето в общност.

Условията за номиниране са детайлно описани в уебсайта на проекта, където ще се подават номинациите http://dberbatov.org/projects/nagradi/. Срокът е от 20 декември 2014 г. до 15 февруари 2015 г.

За първи път ще бъде определено отличие и за ръководител (треньор, музикален педагог или др.), който има най-много деца с постижения или пък дете с особено високо постижение.

Седма година Фондация “Димитър Бербатов” продължава да е близък приятел на младите таланти на България. Желанието на победителите в различни състезания да принадлежат към общността на „Успелите деца на България“ утвърди проекта като мащабен, успешен и устойчив. В хиляди се измерват кандидатурите, които постъпват за обработване в периода на номиниране.

„Очаквам сравнително необичайна кампания. За първи път няма да имаме телевизия партньор и за разпространение на информацията ще разчитаме основно на РИО към МОН, както и на цялата общност, която градим от години – родители, деца, учители и приятели. Призовавам ги да споделят видеото, което ще качим във Facebook страницата на „Успелите деца”, както и в моя личен профил. Добре дошли са и всички регионални медии, които традиционно са много полезни на кампанията.

Като изключим тази трудност, ние отново сме опитали да подобрим проекта и да го развиваме. Но в същността си той остава не обикновен избор на лауреати, а е многопластов, защото предвижда не просто връчване на награди, а и включва различни послания и има амбиция да създава устойчиви ценности. Вълнуващо е, че децата го възприемат точно така и че за тях не само статуетката е важна. Ти можеш да се един от нас!“ – призова успелите през 2014 година българчета учредителят на едноименната фондация Димитър Бербатов. 

Целта на годишните “Награди за успелите деца на България” е преди всичко да поощри изявените деца и да стимулира тяхното развитие като обозначи техните постижения като значими за цялото общество. Той  възпитава в уважение към успеха, основан на талант и усилия, в целеустременост, желание за изява и самоусъвършенстване, както и в отношение към филантропията. Димитър Бербатов и екипът на фондацията се надяват, че тези деца един ден ще подкрепят социално слабите и нуждаещите се, както и талантите, които идват след тях.

Повече за проекта можете да прочетете след 20 декември на уебсайта: http://dberbatov.org/projects/nagradi/ или на Фейсбук страницата: http://on.fb.me/QFD3NB