НАСИЛВАНЕТО КАТО ИЗНАСИЛВАНЕ

Насилването като изнасилване
 
или „Не мога да му откажа!“
 
 
от Мирен СЛАВОВА
 
Срещала съм много мъже, които искат да скрепят взаимоотношенията си с мен чрез секс. Много пъти съм се запознавала с мъж, който е интересен събеседник или просто ми е приятно да усещам мъжкото му присъствие. Но не искам непременно да правя секс с него. Има толкова настоятелни мъже, че ми се е случвало да се „съглася“.
 
Мъжът е длъжен да го пожелае, но жената не е длъжна да прави секс с мъж, с когото излиза на първа среща
 
Гледам на това като на своеобразно изнасилване. В такива ситуации не съм обвинявала мъжете, въпреки че много съм им се ядосвала. По-скоро съм обвинявала себе си, защото не съм успявала да им откажа. Не става дума за онова отказване, когато си уморена и не ти е до секс. Тук става дума за отказване, при което не ти е до секс с някой определен мъж.
 
Как започва всичко?
Нещо, което може да заблуди мъжа, е, че му позволяваш да те прегърне или ти самата се докосваш до него, докато седите на маса, пийвате и говорите в приятната компания на още 15 души примерно. Всяка жена съзнава, че по този начин започва нещо. Всеки мъж – също. Въпросът е кой как иска да продължи започнатото.
Ще ви разкажа за един от начините, по който може да започне това изнасилване. Излизате за първи път вечер. Хапвате добре и пийвате малко. Говорите си, опознавате се, доколкото е възможно. После се качвате в колата и той казва: „Ще ме каниш ли у вас, за да знам накъде да карам?“ Желанието за секс не трябва да се обсъжда по този начин. Без емоции и с думи, подобни на тези, с които си поръчваш в ресторант: „Имате ли свинска пържола, за да знам какво да си поръчам?“ Мъжът дори не се напъва да обяснява това свое желание кой знае колко дълго. Казва само: „Нормално е да ми се иска да бъда с теб.“ Ти сама трябва да си обясниш, че си например толкова готина, че е нормално да иска да бъде с теб. Ти обаче трябва да можеш да си обясниш също, че за него е в реда на нещата да иска да бъде с почти всяка жена. И в случая твоята личност и евентуална красота нямат никакво значение. Единственото хубаво в случая е, че този мъж е честен. Не се преструва и ако жената е умна и гледа на нещата реално, тя бързо може да прецени цялата ситуация. Стига, разбира се, това да се случва на жена, която има достатъчен опит с мъжете.
Ако нещо такова се беше случило на мен само преди няколко години, щях да започна да се мъча да се влюбя в този човек и да се стремя към него само защото съм провила секс с него. Другият вариант е направо да реша, че съм влюбена в този мъж и че той е влюбен в мен. Щях да чакам трепетно да ми се обади и да се чудя защо не ми се обажда три дни.
Ако ми се случи нещо такова сега, ще знам, че мъжът ме е изнасилил и не ми се е обадил три дни, защото прави секс през три дни.
 
Неузрелият плод
Такъв секс не е нещо, за което после ще съжаляваш, но не знаеш за това, преди нещото да се случи. Този секс е нещо, за което знаеш, че ще съжаляваш, още преди да се е случил. Не бих казала, че си в опасност, но си в неприятност. Сексът има и не толкова хубави страни и подобни ситуации ги изваждат на бял свят. Жените разбират повече от тези неща. Защото обикновено връзката между душата и тялото при тях е по-развита. Знаят, че такъв секс прилича на неузряла, кисела ябълка. А когато нещо е зелено – хапваш и го изхвърляш. И аз, надявам се, като повечето жени, мисля, че няма защо изобщо да опитвам.
Този секс прилича на секса с вибратор. Даже по-лошо. Прилича на някаква тренировка, която свършва, когато той изхвърли достатъчно пот и каквото там трябва да изхвърли и покрие норматива. За жената това е секс, в който тя участва без желание. Не може да се получи нищо кой знае какво, защото, когато не искаш нещо, ти си ограничен. Не знам какво означава за мъжа да прави секс с жена, която не иска да прави секс с него. Има мъже, на които това им харесва, защото наистина им прилича на изнасилване, а това ги възбужда още повече. Бих казала, че ги амбицира.
 
Защо жената се съгласява?
Този човек ù е симпатичен все пак, въпреки че не е зрелият плод за нея. Тя не иска да му разваля вечерта. За това последното няма никакъв проблем. Понеже тези мъже са такива, че не им пречи посред нощ да се опитат да започнат вечерта си отначало. В смисъл да наплюнчат телефона и да звънят поред – на Пенка, на Поли, на Севда, на Станка… По азбучен ред. Все някоя ще се смили. Или наистина ще й се прави секс. Дори и да не му се получи, не го мислете този мъж. На него няма да му е за първи път. Не за първи път са го рязали. Защото със сигурност на този свят има и жени, които могат да отказват. Така че ако му развалите вечерта със своя отказ, това за него няма да бъде такава драма, каквато на вас би ви се сторило, че ще е.
В никакъв случай жената не трябва да забравя, че не е длъжна да прави секс с мъж, с когото тъкмо се е запознала. Не е длъжна и да прави секс с мъж, с когото излиза на първа среща. Мъжът е почти длъжен да го пожелае, защото така показва, че харесва жената. Тя не бива да допуска т. нар. грешки от самота (понеже дълго време не е била с мъж). Както и да допуска такъв секс само защото знае, че може да прави и неща от сорта на „от мен да мине“.
 
Да изключим секса
Няма как да повърнеш след такъв секс. Въпреки че точно това ти се иска да направиш. Ето защо е по-добре да го предотвратиш.
Никоя жена не е длъжна да кани такива мъже за „нощни шапчици“, както остроумно самите мъже се наричат понякога.
Когато все пак жената се осъзнае и събере сили да откаже първия или следващия път, мъжът се сърди, потъва и пр. С което доказва, че е мъж, за когото взаимоотношенията започват, поддържат се и се изчерпват със секса. По този начин този мъж прецаква всичко хубаво, което би могло да има между двама души. Това е мъж, който, ако не спи с теб, няма да те брои изобщо. В смисъл че ще забрави, че сте си говорили. То не че иначе ще те брои. Но някакво усещане, че те познава, ще е останало у него.
 
Как точно да му откажеш?
Едно „Искам тази вечер да се прибера сама“ ще свърши работа. Ако действително му покажеш, че не искаш секс, той няма да те изнасили по онзи престъпен начин. Ако си жена, която се е съгласила на секс, който не е искала, трябва непременно да се научиш да казваш „не“.
Да усвоиш това отказване, е много по-важно, отколкото да бъдеш добра в леглото.
Всъщност един от моите отговори на това, какво означава да си добра в леглото, е да не влизаш в леглото, когато не го искаш достатъчно.