Нестле мотивира над 500 българи към по-зелено ежедневие

Мона Гочева, Ивана Александрова и Мари Андреева първи се включиха в зелените предизвикателства на Recover Green

В продължение на три седмици най-голямата зелена кампания на Нестле – Recover Green поставя зелени предизвикателства на българската аудитория с цел да вдъхнови гражданите да пристъпят към по- природосъобразен начин на живот. Популярните блогъри Мона Гочева, Ивана Александрова и Мари Андреева бяха сред първите, които се включиха в предизвикателствата на Recover Green, а над 500 души последваха техния пример.

Актрисата и влогър Мона Гочева първа подтикна своята аудитория да предприеме стъпки към по- екосъобразно ежедневие. В профила си в Instagram тя призова към по – усилено пестене на водните ресурси, като предизвика последователите си да приберат няколко стъклени бутилки с питейна вода в хладилника и да ги използват при нужда, а накрая на седмицата да споделят колко вода са спестили.

„Наскоро осъзнах колко често разхищавам вода несъзнателно, например докато с Никола мием зъбите си. Толкова малки неща, а толкова важни и значителни. И ако всеки от нас се замисли и започне да променя ежедневието си, промяна ще има и тя ще е голяма. Благодаря на Нестле, че ме поканиха се включа в Recover Green!”, сподели още Мона Гочева в своя профил.

Ивана Александрова също обърна внимание на ролята на всеки един от нас в това да опазваме околната среда: „Винаги съм вярвала, че големите промени се случват с малки стъпки и че ако повече хора се престрашават на малки промени в ежедневието си можем да постигнем големи резултати“. Популярната майка-блогър се фокусира върху темата на разделното събиране на отпадъци и предизвика своите последователи да отделят малък кът за рециклиране у дома, използвайки кутия с три разделения, маркирана в съответните цветове – жълто за пластмаса, синьо за хартия и зелено за стъкло.

Блогърката и фотограф Мари Андреева, добре позната с природосъобразния ѝ начин на живот, също се включи в инициативата Recover Green. В личния си профил в Instagram тя обърна внимание на нарастващия проблем с пластмасата и замърсяването на околна среда и водите. Мари призова своите последователи да намалят употребата на еднократни торбички, като ги заменят с текстилни такива, а в края на седмицата да споделят колко торбички са успели да спестят.

Над 500 бяха българите, които се включиха в предизвикателствата на Recover Green и последваха примера на трите влиятелки на мнение като предприеха своите малки стъпки към по- добро и зелено бъдеще. Инициативата на Нестле ще продължи до 4-ти юли, когато ще се проведе и събитието по почистване. Всеки, който има желание да даде своя принос към по- чиста България, може да се регистрира тук.