Нестле намалява захарта във FITNESS® Натурален с 30%

През 2015 година любимата на милиони жени зърнена закуска NESTLÉ® FITNESS® Натурален е с нова формула, съдържаща 30%* по-малко захар спрямо предишната рецепта, без компромис във вкуса.

Общото количество прости захари в NESTLÉ® FITNESS® Натурален е намалено до 11,8g на 100g порция, което представлява 3,5g захари на 30g порция**. Намаленото количество захари е заменено предимно с пълнозърнеста пшеница, от 53% до 57% и ориз от 34,5% до 36,9%.

Зърнени Закуски Нестле са ангажирани да подобяват хранителната стойност на продуктите си като част от непрекъснатите си усилия да предлагат полезна закуска на своите потребителите. От 2003 г.насам CPW премахна 9141 тона захар от рецептите на зърнените си закуски и добави над 3,4 милиарда порции пълнозърнести култури. 884 тона сол също бяха премахнати от зърнените закуски на Нестле.

Подобрена хранителна стойност- същият страхотен вкус

Проучване сред над 400 потребители на FITNESS® показа, че новата рецепта се харесва колкото предишната рецепта. Новата рецепта осигурява същия вкус, без добавяне на никакви изкуствени подсладители, съгласно изискванията на регламентите на ЕС. За да се запази страхотният вкус, количеството захар в сместа на флейксовете е намалено, но остава почти същото в горния слой на зърнените закуски.

Зърнените закуски са с високо съдържание на сложни въглехидрати, добър източник са на фибри и пълнозърнести култури и не на последно място, представляват важен източник на витамини и минерали. Новият NESTLÉ® FITNESS® все още предлага същите значителни количества  Желязо,  Калций,  фолиева киселина и хранителни вещества, специално за жени.